Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
6 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Koledar)

člani: 1
gosti: 5

seselstanislav, več...
Slovenija : Usodna tleča cigareta
Objavil gic - 6.12.2007 6:52:37 (1571 x prebrano) Novice tega avtorja

Na težko dostopni domačiji je umrl 52-letni lastnik, ki je zaspal s prižgano cigareto.
Foto: (Carmen Leban)
V domačiji v Dolenji Trebuši je umrl 52-letni stanovalec
V Dolenji Trebuši na Tolminskem so včeraj nekaj minut po osmi uri zjutraj gasilci domačega prostovoljnega gasilskega društva dobili obvestilo, da se iz osamljene domačije na levem bregu Idrijce kadi dim. Ko se jim je uspelo prebiti do težko dostopnega območja, so se zgrozili. V hiši je še vedno tlelo, šipe so bile popokane. Razbili so vhodna vrata in v dnevnem prostoru našli 52-letnega lastnika, ki mu žal niso mogli več pomagati, saj naj bi bil po predvidevanjih že več ur mrtev.

Dolenja Trebuša se je včeraj odela v črnino, saj so izgubili še enega vaščana - to je že tretja smrtna žrtev požara v zadnjih osmih letih. 52-letnega Teodorja Grudna, ki je zadnjih deset let - po odhodu matere, ki je prav včeraj praznovala 80. rojstni dan, v dom upokojencev - sam živel na
domačiji. Domačija je nedostopna, saj je čez reko mogoče priti le s pomočjo nekakšne žičnice oziroma vozička, s katerim se po jeklenici zapelješ na drugi breg. Vaščani imajo o njem povedati le lepe stvari. Bil je delaven in prijazen človek, ki se je dnevno vozil na delo v 30 kilometrov oddaljeno podjetje Eta v Cerkno. Po službi pa se je vsak dna znova vračal na svojo domačijo, kjer je odraščal skupaj s sestro dvojčico. Bil je samotar, a vedno pripravljen pomagati.

Tudi gasilci so pri dostopu do domačije imeli nekaj težav. Voziček je bil namreč na nasprotnem bregu, zato je eden izmed gasilcev uporabil nekaj skoraj kaskaderskih sposobnosti in se po dveh jeklenicah le uspel prebiti na drugo stran reke, potem pa so s pomočjo vozička na prizorišče prepeljali deset gasilcev in gasilne aparate ter vodno črpalko, s katero so iz reke Idrijce črpali vodo za gašenje in kasneje tudi ohlajevanje stavbe.

Vrata stanovanjske hiše so bila zaklenjena, skozi okna pa se je valil gost dim. S pomočjo sekire so odprli vrata, v dnevnem prostoru pa našli mrtvega Teodorja Grudna. Temperatura v prostoru je bila izjemno visoka, saj so se televizor, radio, mikrovalovna pečica in drugi aparati, ki so večji del iz plastike, tako segreli, da so spremenili obliko.

Kraj nesreče so si ogledali tudi policisti in ugotovili, da je Gruden zaspal s prižgano cigareto.

Nad dogodkom so pretreseni tudi najbližji sosedje. Zakonca Vladimir in Vladimira Jan pripovedujeta, da ju je o tem, da se nekaj čudnega dogaja, obvestil sin Zlatko. Tudi sama sta zjutraj na drugem bregu opazila voziček, kar je običajno znak, da je gospodar doma, in dim. Vladimir Jan, ki je bil dolga leta predsednik krajevne skupnosti, pove, da so si že pred leti prizadevali, da bi zgradili manjšo brv in tako domačijo na Okroglku, kot jo imenujejo, na nek način približali svetu in civilizaciji. Vse, kar so potrebovali v hiši, so morali namreč čez reko spraviti z žičnico.

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.