Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 3

pilot, več...
Slovenija : Otroci ujeti na cesti
Objavil aljaž - 18.9.2007 15:11:27 (1618 x prebrano) Novice tega avtorja

Močan naliv je povzročil številne preglavice. Zaradi plazu so ostali tolminski osnovnošolci ujeti na cesti.


 

Deroča voda

Močan dež povzroča preglavice na delu severne Primorske ter Gorenjske. Reke in potoki so prestopili bregove, voda vdira v spodnje prostore stavb, številne ceste so neprevozne.Najhuje je na širšem območju Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja, v Baški grapi ter v Bohinju. Železniki so zaradi plazov odrezani od sveta, o hudem neurju poročajo tudi iz Škofje Loke in Cerknega. Dva avtobusa s tolminskimi šolarji pa sta obtičala na cesti med Bukovim in Zakojco. Kot je za 24ur.com povedal predstavnik PU Nova Gorica Simon Justin okoli 90 otrok na bližnji kmetiji čaka, da bodo cesto očistili.Na Gorenjskem huje, kot so pričakovali
 

Deroča voda

Na Upravi za zaščito in reševanje, pravijo, da je trenutno stanje po neuradnih podatkih hujše od napovedanega. Gladina Sore naj bi se dvignila kar za dva metra. Lokalni radio Sora je poročal, da voda odnaša tudi avtomobile. Podobno je v Cerknem. Od tam nam je bralka poslala fotografije, na katerem je mogoče videti, kako blatna deroča voda odnaša avtomobile. Opustošenje je hudo.
Z Elektra Gorenjska pa so sporočili, da so zaradi poplave glavnega električnega objekta motene oskrba z elektriko in telefonske povezave. Na omenjenem območju vlada obsedno stanje. Na terenu ekipe civilne zaščite, policistov, gasilcev in cestarjev, ki pa se do številnih krajev ne morejo prebiti, je za 24ur.com povedal predstavnik PU Kranj Zdenko Guzzi. Za zdaj ni videti, da bi se dež umirjal.


Zaprte cesteDeroča voda


Zaradi močnih padavin in delno poplavljenega vozišča je na regionalni cesti Kamnik - Ločica oviran promet. Zaprta je cesta Bled - Bohinj, dostop do Bohinja je mogoč le čez Pokljuko. Zaprta je tudi cesta Škofja Loka - Železniki pri Selcah in pred Praprotnim. Na Primorskem so zaprte ceste Idrija - Tolmin od Bače do Dolenje Trebuše, Bača - Pertovo Brdo, Petrovo Brdo - Podrošt, Petrovo Brdo - Sorica, Bukovo - Zakojca, Čepovan - Most na Soči in Zali Log - Davča ter cesta Cerkno - Polica v Kazarski grapi, je zapisano na spletni strani Prometno-informacijskega centra za državne ceste.Opozorilo o visokih vodah po Sloveniji, 18.9.2007

Pretoki rek v zahodni in severozahodni Sloveniji so se zaradi izdatnih padavin hitro povečali. V prihodnjih urah pričakujemo nadaljna razlivanja hudournikov, predvsem na območju Baške grape, Davče, širšega Cerkljanskega in Škofjeloškega hribovja. V naslednjih urah bo poplavila Selška Sora v srednjem in spodnjem toku, zlasti v območju sotaočja s Poljansko Soro v Škofji Loki. Razlivanja hudournikov in potokov so v naslednjih urah možna tudi na območju predgorja Kamniških Alp in Zasavja, zvečer pa tudi na Kozjanskem.


 

Deroča voda
Vir: 24ur.com in arsoOcena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 949
2
Varing
909
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.