Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
14 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 13

grzetic, več...
Mimogrede : Euro NCAP - Nezaščiteni pešci
Objavil SAKI - 31.10.2004 18:39:01 (1777 x prebrano) Novice tega avtorja
Mimogrede

Ta članek priporočam, da preberete vsi, ki vas interesira razvoj avtomobilizma, posebno s povdarkom na varnosti, ali tisti, ki kakor koli opravljate svoje delo v povezavi s tem ! Pri tem mislim posebno na tehnične reševalce, kajti vozila se bodo v prihodnosti spreminjala, in s tem tudi način našega dela !!!

NOVEMBERSKI IZSLEDKI POSKUSNIH TRČENJ BODO ZNOVA POTRDILI, DA JO PRI NESREČAH NAJBOLJ SKUPIJO PEŠCI !

Novembra bodo v slovitem nogometnem klubu Real Madrid na pompozen način, ki si ga tematika gotovo zasluži, objavili izsledke najnovejših poskusnih trčenj evropske organizacije Euro NCAP. Glede na zadnje izkušnje in prizadevanja avtomobilskih tovarn lahko slutimo, kaj bodo sporočili. Vse več avtov bo ocenjenih z največ mogočimi, torej s petimi varnostnimi zvezdicami pri zaščiti potnikov in še naprej se bo potrjevalo izboljšanje varnosti otrok, skoraj porazni pa bodo izsledki o zaščiti pešcev.

Točke, po katerih na testih ocenjujejo (ne)varnost pri trčenju s pešcem: spodnji del nog pri odbijaču, zgornji na robu maske, na sredini motornega pokrova za galavo otroka ter zadaj, kjer udari z glavo odrasla oseba!

Ne samo poskusna trčenja, ampak tudi podatki o nesrečah jasno sporočajo, da je za potnike v avtih vse bolj poskrbljeno. Sodobni avtomobili imajo posebej trdne in ojačane kabine, zlasti spredaj so vgrajena zmečkljiva območja, ki ublažijo nevarno energijo ob trkih, za varnost skrbi še vrsta elektronskih pomagal pa vse bolj številne varnostne blazine, premakljivi vzglavniki, omejevalniki zatezne sile varnostnih pasov, itd.. Tudi otroci, če so varno pripeti v primernih otroških sedežih, so vse bolj zaščiteni, ljudje zunaj avta, torej zlasti pešci in tudi kolesarji, pa prav nič. Če to ponazorimo z zvezdicami Euro NCAP: možnih pet zvezdic za varnost potnikov je dobila cela vrsta avtomobilov (vodilni je Renault s sedmimi vozili) med več kot 120 preizkušenimi. Pri zaščiti otrok jih je sedem osvojilo štiri od pet zvezdic. Ko gre za pešce, je bilo osem avtov ocenjenih s tremi zvezdicami, nobeden pa z možnimi štirimi, in to: honda jazz, civic (sploh najboljši), CR-V in stream, volkswagna golf in touran, daihatsu sirion in mazda premacy.
Kaj se zgodi, ko avto zadane pešca? Udari ga v noge in ga spodreže, da s telesom in glavo trešči na motorni pokrov. Temu primerni so poskusni trki, pri katerih ugotavljajo poškodbe na lutki. Avto jo zadane v noge z odbijačem in s prednjim delom, pri hitrosti 40 km/h, telo in glava pa udarita pri 35 km/h. Poškodbe nog niso usodne, je pa pogosto lahko usoden udarec z glavo. Zato nekatere tovarne razvijajo avte s sprednjim delom, ki bo bolj >>prijazen<< do pešcev. Osnova so številna tipala s pomočjo radarske in lasarske tehnike, ki bodo pešca >>opazila<< prej kot voznik, in sicer tudi v megli. Sprva se bodo s samodejnim zaviranjem in zmanjševanjem hitrosti skušala izogniti nesreči, če pa se bo že zgodila, naj bi ublažila posledice. Odbijač in prednji del naj bi bila do nog in kolkov pešcev >>prijazneje<< oblikovana in spredaj naj bi bila tudi varnostna blazina.
Prav tako pripravljajo zračni meh pred spodnjim delom vetrobranskega stekla, ki naj bi zaščitil peščevo glavo. Še prej bi moral odločilnejšo vlogo odigrati seveda motorni pokrov. Ta naj bi se ob trku v zadnjem delu privzdignil za decimeter, da bi bi ludarec peščevega telesa in zlasti glave >>mehkejši<<.
Tovarne se zavedajo, kako pomembno vlogo ima v boju za kupce varnost, ki jo zagotavljajo njihova vozila, a so doslej poskrbela le za voznika in potnike. Poslej bojo morale poskrbeti še za pešce, in sicer že zaradi mnogo bolj strogih zakonskih določil v Evropski uniji, ki bodo začela veljati prihodnje leto: Prva stopnja bo trajal do leta 2010 (obvezni poskusni trki s >>pešcem<<, preoblikovani sprednji del z motornim pokrovom), v drugi pa se bodo predpisi še zaostrili, verjetno z zahtevanimi vrečami na motornem pokrovu vozila in s preoblikovanimi prednjimi strešnimi oporniki.
Avtomobili se bodo torej tudi zaradi varnodtne zaščite pešcev opazno spremenili. Odklenkalo bo trdim, navpičnim in oglatim prednjim delom, značilnim za terenska vozila. Vsiljuje se tudi vprašanje, kaj bo z večjimi (šest, osem valjev) vzdolžnimi motorji, saj ne puščajo dovolj prostora za na novo oblikovan in varnostno opremljen motorni pokrov, ki bi se ustrezno premaknil. Vse to bo prišlo seveda šele z novimi avtomobili, zato se bomo še dolgo vozili s sedanjimi, ki pešcem ob trkih povzročijo toliko posledic.

Pa vendarle s časom to bo, in takrat se bo vozilo ob trku, pa naj bo s pešcem ali brez, v sprednjem delu drugače obnašalo (deformiralo), in s tem se bo spremenil tudi poseg pri reševanju! Ne drastično, se pa bo, zaradi novih in prilagojenih varnostnih naprav in spremenjenih oblik !

VIR: Nedeljski

Lp
SAKI

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.