Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
1 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 1

več...
Evropa : Nova gasilska vozila v Ormožu
Objavil pes - 14.6.2007 17:16:55 (3307 x prebrano) Novice tega avtorja

Prejšnje vodstvo ormoške občine izpeljalo razpis, sedanje pa štiri gasilska vozila predalo v uporabo


Foto: (Miha Šoštarič)
Predsednik Gasilske zveze Ormož Jože Šterman je ormoškemu županu Alojzu Soku ppkazal opremo v novem gasilskem vozilu.
Štiri prostovoljna gasilska društva (PGD) v takratni skupni občini Ormož so lani z razpisom zagotovila nakup gasilskih vozil, za katera 60 odstotkov sredstev (brez DDV) zagotavlja občina iz svojega proračuna, preostalo pa morajo po sistemu lizinga odplačati društva sama. Tako so bila nabavljena tri večja gasilska vozila za PGD Hardek, Ormož in Velika Nedelja ter manjše za PGD Trnovci. Eno vozilo je vredno približno 150.000 evrov, občina in PGD pa jih bodo odplačevali do leta 2010. Kot je ob predstavitvi novih gasilskih vozil povedal ormoški župan Alojz Sok, je denar za prvo anuiteto v letošnjem občinskem proračunu zagotovljen, skupno pa nameravajo za gasilsko službo letos zagotoviti 117.000 evrov občinskih sredstev. Pogodbe za nakup avtomobilov so bile podpisane marca lani, občina pa bo zunaj razpisa dodatno zagotovila okrog 10.000 evrov za opremo. Gasilska društva pa so morala tudi sama zagotoviti del denarja - PGD Ormož 580.000 tolarjev (2420 evrov), PGD Hardek 521.000 tolarjev (2174 evrov), PGD Velika Nedelja pa 829.000 tolarjev (3459 evrov).

PGD Hardek, Ormož in Velika Nedelja tudi po razdružitvi delujejo na območju novonastale ormoške občine, PGD Trnovci pa je sedaj v občini Sveti Tomaž, ki bo tudi prevzela več kot polovico finančnih obveznosti za novo vozilo. Ob tej priložnosti je Sok izrazil željo, da bi vsa PGD, ki so na območju občin Ormož, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi, tudi v prihodnje delovala pod okriljem Gasilske zveze Ormož, predsednik te zveze Jože Šterman pa je dodal, da bodo do delitvene bilance med občinami zagotovo delovali skupaj, "nato pa je vse v rokah vodstev novoustanovljenih občin".

Na slovesnosti pred ormoškim gradom, ko so gasilska društva tudi uradno prevzela vozila, je Šterman povedal, da je nov vozni park velika pridobitev za gasilstvo. Vozila so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo in prilagojena terenu, ki je na tem koncu Slovenije precej razgiban. Gasilci so z navdušenjem razkazovali nova vozila, ob tem pa poudarjali, da bodo v veliko breme društvom, ki bodo svoj delež poskušala zagotoviti s pomočjo krajanov. Letos bi novi vozili na podoben način pridobili še PGD Senešci in Podgorci.

večer

Ocena: 1.00 (1 glas) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.