Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
9 uporabnik(-ov) online (2 uporabnik(-ov) brska po Povezave)

člani: 0
gosti: 9

več...
Evropa : Vaja IDASSA 2007
Objavil gobi - 31.3.2007 12:48:17 (1378 x prebrano) Novice tega avtorja

Republika Hrvaška in zveza NATO sta organizatorja mednarodne vaje IDASSA 2007, ki bo potekala, od 18. do 25. maja 2007, v okolici Zadra in Biograda. Od 27. do 29. marca pa je v Biogradu potekala načrtovalna konferenca za to vajo.

Glavni namen vaje je preizkusiti sistem ukrepanja za odpravo posledic naravnih in drugih nesreč in posledic terorizma. Zveza NATO pri delovanju na področju zaščite, reševanja in mednarodne humanitarne pomoči sledi smernicam Združenih narodov INSARAG, zato bo v času vaje vzpostavila okolje, ki bo zajemalo vse akterje, ki sodelujejo pri nudenju in sprejemanju mednarodne humanitarne pomoči.
Namen vaje je preizkusiti operativno pripravljenost enot zaščite, reševanja in pomoči iz držav članic in držav, ki sodelujejo v partnerstvu za mir (PfP), delovanje orodij za koordinacijo mednarodne pomoči, v tej vaji bo to OSOCC (On site Operations and Coordinaton Centre), Republika Hrvaška pa bo preizkusila svoj sistem za sprejem mednarodne pomoči v silah za zaščito, reševanje in pomoč. Vaje se po sedanjih ocenah udeležilo 500 pripadnikov enot in še približno 100 udeležencev, ki bodo igrali vlogo vodstva, ocenjevalcev, OSOCC in lokalnih oblasti.
Slovenija bo na vaji sodelovala z dvajsetčlansko enoto sestavljeno iz poveljstva, oddelka za zveze, oddelka za tehnično potapljanje, oddelka za dekontaminacijo in logistično podporo, poleg enote se bodo vaje udeležili še po en predstavnik v vodstvu vaje, OSOCC-u in pri ocenjevalcih. Za naše pripadnike bo vaja zelo zahtevna, saj bo v celoti samo oskrbna, kar pomeni, da bo treba poskrbeti prav za vse, kar takšna enota potrebuje od logistike, operativnega delovanja zvez in prehrane.
Vir:URSZR

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.