Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
5 uporabnik(-ov) online (2 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 1
gosti: 4

pilot, več...
Slovenija : Zlati znak med gasilce
Objavil gobi - 16.3.2007 13:41:24 (2209 x prebrano) Novice tega avtorja

ŠEMPETER, KOMEN Priznanja ob dnevu Civilne zaščite
včerajšnjo slovesnostjo v Šempetru se je sklenil niz podelitev priznanj ob dnevu Civilne zaščite po primorskih statističnih regijah. Na severnem Primorskem so odlikovali 12 posameznikov in društev v sistemu zaščite in reševanja, postojnska izpostava pa devet.


Zbranim v Šempetru je spregovoril namestnik generalnega direktorja uprave za zaščito in reševanje (URSZR) Branko Dervodel, ki je poudaril, da se pripadniki enot v reševalnem sistemu srečujejo z vse zahtevnejšimi posredovanji in je zato nujno, da vse bolj izpopolnjujejo svoje znanje. Spomnil pa je tudi, da je bila ravno severna Primorska v zadnjih letih prizorišče večjih naravnih nesreč, denimo dveh požarov na Krasu in tudi dveh potresov.

Zlati znak CZ so podelili dolgoletnemu poveljniku prostovoljnih gasilcev v Kobaridu Marjanu Stresu. Srebrni znak je prejelo pet nagrajencev, med njimi PGD Godovič, ki so mu znak podelili ob stoti obletnici delovanja, dolgoletni član PGD Nova Gorica Darko Zavrtanik, Peter Podgornik iz novogoriške enote za hitro posredovanje, ki je priznanje prejel že v Ljubljani, ter nekdanji komandir bovške policijske postaje Andrej Lampret in tamkajšnji policist Aleksander Vončina, ki so ju nagradili tudi za delo, opravljeno po potresih v Posočju. Bronaste znake pa so dobili gorski reševalec Metod Fon, Ivan Hvala in Branka Žagar iz izpostave URSZR, gasilca Aleš Poljak in Jožef Skrt ter ajdovski Aeroklub Josipa Križaja.

Postojnska izpostava URSZR je letošnjo slovesnost v sodelovanju s komensko občino in komenskimi gasilci pripravila v sredo v Komnu. Župan Uroš Slamič se je ob tem še enkrat zahvalil vsem, ki so Kraševcem priskočili na pomoč v lanskih katastrofalnih požarih, predstavnik URSZR Janko Petrovič pa je pojasnil pomen medsebojne pomoči pri velikih nesrečah. Priznanja sta razdelila s poveljnikom CZ za Notranjsko Stanetom Valičem.

Bronasti znak CZ so za požrtvovalnost ob lanskoletnih velikih požarih na Krasu so prejeli poveljnik CZ občine Komen Miloš Lozej, poveljnik CZ Divača Matej Bezeljak, prostovoljka komenske CZ Ariana Pertinač, Vaška skupnost Škrbina, član CZ Furlanije-Julijske krajine in koordinator letalskih preletov iz Italije Nicolino Namor, Helikopterska enota in letalska baza na Brniku, koordinator vseh preletov major Roman Horvat in gasilka PGD Korte Tina Medoš, ki je priznanje prejela že na državni slovesnosti v Ljubljani.

Bronasti znak so kot priznanje za večkratno požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog reševanja in pomoči prejeli tudi operativec v postojnskem centru za obveščanje Radivoj Šajn, član štaba CZ iz Divače Srečko Škrlj in poveljnik CZ občine Bloke Franc Modic.

Srebrne znake so prejeli poveljnik CZ sektorja Prestranek Milan Horvat, dolgoletni član regijskega štaba CZ Silvester Čehovin, član regijskega štaba CZ Bojan Križman in dolgoletni član regijskega štaba Josip Kavalir. Zlati znak je prejel poveljnik Kraške gasilske zveze Boris Budal, ob 120-letnici prostovoljni gasilski društvi iz Cerknice in Rakeka, zaradi prizadevanja za tesnejše odnose med Slovenijo in Italijo na področju zaščite in reševanja pa je zlati znak že na osrednji slovesnosti v Ljubljani prejel direktor CZ Furlanije-Julijske krajine dr. Guglielmo Berlasso.

Na svečanosti so podelili še plaketo članu štaba CZ občine Postojna Dragu Čehovinu in tri spominske plakete CZ ob 15-letnici osamosvojitvene vojne, ki so jih prejeli Celestin Frank Kleva, Ivan Šuštar in Zdravstveni dom Postojna.
Vir:PN

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.