Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
8 uporabnik(-ov) online (2 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 2
gosti: 6

Aleks97, gubina, več...
Svet : Cirkovčani protestirali zaradi nevarnih železniških prehodov
Objavil himi - 2.2.2007 18:01:21 (1352 x prebrano) Novice tega avtorja
Svet

Kidričevo - Občanom Kidričevega je po dveh prometnih nesrečah v le tednu dni na istem železniškem prehodu pri kraju Cirkovce, ki sta terjali dve smrtni žrtvi, dokončno prekipelo. V Cirkovcah na protestnem shodu zbralo okoli 200 krajanov, ki so od države zahtevali ukrepanje za zagotovitev večje varnosti.


Cirkovčani protestirali zaradi nevarnih železniških prehodov

Kidričevo - Občanom Kidričevega je po dveh prometnih nesrečah v le tednu dni na istem železniškem prehodu pri kraju Cirkovce, ki sta terjali dve smrtni žrtvi, dokončno prekipelo. V Cirkovcah na protestnem shodu zbralo okoli 200 krajanov, ki so od države zahtevali ukrepanje za zagotovitev večje varnosti.


Železniški prehodi v njihovi občini so od leta 2001 vzeli že enajst življenj, samo pri kraju Cirkovce pa kar osem.

Prehodi še vedno nezavarovani

Sredi tedna je bil zaradi zadnjih dogodkov organiziran iniciativni odbor za ureditev železniških prehodov v občini Kidričevo. Predsednik omenjenega odbora Damjan Medved je na današnjem shodu povedal, da so po številnih nesrečah na prehodih pričakovali hitro realizacijo zavarovanja železniškega prehoda s strani občine, ministrstva za promet in Agencije za železniški promet, vendar razen ene odločbe, ki je zanje nesprejemljiva, niso dočakali ničesar.

Odločbe o prestavitvi zapornic krajani ne podpirajo

"Naši železniški prehodi so terjali že preveč smrtnih žrtev, zato se ne mislimo več pogajati. Od pristojnih zahtevamo postavitev zapornic povsod tam, kjer je to potrebno, zato nikakor ne sprejemamo odločbe ministrstva, s katero bi zgolj prestavili zapornice s 300 metrov oddaljenega prehoda," je dejal Medved, ki v tem ne vidi rešitve, saj bo potem do nesreč prihajalo na drugem prehodu, zato bodo vztrajali pri svojih zahtevah.


V spomin na žrtve prižgali sveče

Na shodu so se zbrali tudi svojci nekaterih žrtev iz preteklosti, ki so skupaj z drugimi udeleženci protestnega shoda prižigali sveče v spomin na žrtve in v opozorilo živim. Medved je ob tem dodal, da je zelo žalostno za njihov kraj, da ga Slovenija pozna le še po mrtvih ljudeh, ne pa več po njihovih prebivalcih in tistem, kar jim tukajšnji kraji lahko ponudijo.

Načrtujejo ureditev šestih prehodov

Z omenjeno problematiko na železniški progi med Pragerskim in Ormožem so sicer seznanjeni tudi na Agenciji za železniški promet, kjer v prihodnjih dveh letih načrtujejo ureditev šestih prehodov, ki doslej niso bili primerno zavarovani, drugih šest pa naj bi odpravili ter avtomobilski promet speljali na druge prehode. Z deli bi že morali začeti, vendar se tudi v tem primeru zapleta z javnim razpisom za izvajalca del, ki traja že več kot leto dni.

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.