Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 3

slavc112, več...
Slovenija : Prvič v Sloveniji gasilci vrnili pozivnike
Objavil pes - 11.1.2007 23:27:33 (3662 x prebrano) Novice tega avtorja

Spor med Gasilsko zvezo in največjim društvom v občini bo reševalo sodišče

Včeraj je Matjaž Virant, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Ribnica, tamkajšnjemu županu Jožetu Levstku vrnil 18 pozivnikov, tako da so sedaj člani operativne skupine, ki so v preteklem letu posredovali 30-krat (tudi pri reševanju v prometnih nesrečah) in za to porabili 450 prostovoljnih ur, dosegljivi zgolj preko javnega pozivanja. O tem so obvestili tudi vrh Slovenske gasilske zveze.

To so storili zaradi tožbe Gasilske zveze Ribnica, ki jo vodi predsednik Janez Henigman, sicer načelnik Upravne enote Ribnica, njen tajnik pa je že petdeset let Edvard Tanko, tudi član PGD Ribnica. Gasilska zveza namreč predvsem po zaslugi teh dveh skuša uveljaviti svoj solastniški delež pri stavbi gasilskega doma, ki je v zemljiško knjigo v celoti vpisan kot njihov, poudarjajo v PGD Ribnica. V tem društvu so pripravljeni z zvezo skleniti le najemno pogodbo, nikakor pa se ne strinjajo, da del doma postane njena lastnina. "Pričakovali smo, da tako ravna tudi župan, ki je sicer odgovoren za izvajanje požarne varnosti v občini, in zahteva, da se tožba umakne. Ker tega ni storil," je v izjavi za javnost zapisal Matjaž Virant, "smo vrnili pozivnike." Rad bi poudaril, je še dejal Virant, da gre pri vsej zadevi za spor tajnika zveze z njim, ker si tajnik prizadeva lastnino društvenega doma prepisati na zvezo.

Janez Henigman je poudaril, da je kot predsednik neurejene lastniške razmere podedoval pred tremi leti, ne spušča pa se v to, kaj je bilo pred tem. Sedaj jih skuša urediti. "Zveza vse od ustanovite leta 1959 uporablja del prostorov v domu, zato je do njih, in sicer v 47-odstotnem deležu, tudi upravičena," poudarja. Ker je bila možnost dogovora z vodstvom PGD Ribnica izčrpana, je prepričan, da o tem lahko razsodi le sodišče, zato je tožba smiselna, vrnitev pozivnikov pa nerazumljiva.

Poveljnik Gasilske zveze Slovenije Matjaž Klarič je Janezu Pužlju, poveljniku GZ Ribnica, svetoval, naj skušajo čim hitreje uskladiti in predvsem razčistiti razmere, v katerih se skrivajo tudi osebne zamere med vodilnimi možmi GZ ter PGD Ribnica.

"Do ureditve razmer smo v dogovoru s petnajstimi društvi pripravili začasno različico izvajanja požarne varnosti v občini," je še povedal Janez Puželj.

http://www.vecer.si/vecer2007a/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007011105154361

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.