Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online (3 uporabnik(-ov) brska po Novice)

člani: 0
gosti: 7

več...
Slovenija : Nova generacija poklicnih gasilcev
Objavil gobi - 23.6.2006 8:52:58 (1894 x prebrano) Novice tega avtorja

Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu pri Ljubljani je danes, v četrtek, 22. junija, končala šolanje 13. generacija kandidatov za poklicne gasilce.

Letošnja generacija je bila nekoliko manjša kot generaciji v minulih dveh letih, saj je bilo v njej 30 kandidatov, med katerimi so bili tudi štirje pripadniki Slovenske vojske. Zaključno vajo so si poleg številnih sorodnikov, prijateljev in znancev ogledati tudi predstavniki poklicnih gasilkih enot, v katerih bodo zaposleni novi gasilci in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Miran Bogataj ter predsednik Gasilske zveze Slovenije Ernest Eory.
Šolanje novih poklicnih gasilcev je bilo razdeljeno na dva dela in sicer teoretičnega in praktičnega. Kandidati so se med šolanjem usposobili za samostojno gašenje požarov, tehnično reševanje, organiziranje preventivnega dela, varovanje ljudi, živali in premoženje ter okolja pred požarom in opravljanje drugih del na področju gasilstva.
Nova generacija slovenskih poklicnih gasilcev je šolanje končala s strokovnimi ter zaključnimi izpiti in zaključno vajo. Ta je bila drugačna kot prejšnja leta, saj slušatelji do začetka niso vedeli, kaj bo kdo delal. Svoje praktično znanje so morali prikazati na treh delovnih točkah in sicer so na prvi reševali ponesrečenca iz goreče hiše, na drugi so reševali ponesrečenca v avtomobilski nesreči, v tretji pa so se spoprijeli z razlito nevarno snovjo.
Kot je povedal predsednik izpitne komisije Bojan Žmavc so slušatelji na izpitih pokazali veliko znanja, kar je znak, da so med šolanjem trdo delali. Delček k dobremu znanju pa je prispevalo dejstvo, da v šolo prihajajo kandidati z vedno višjo izobrazbo. Eden od pogojev za vpis je namreč vsaj peta stopnjo izobrazbe. Kljub temu pa vsem kandidatom ni uspelo uspešno opraviti izpitov in 4 bodo morali v jesen priti na popravne izpite.

Fantje veliko sreče pri delu !!

Ocena: 8.00 (3 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.