Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
14 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 14

več...
Slovenija : Zgorelo vseh 50 čolnov
Objavil LeonK - 3.6.2006 17:59:15 (1719 x prebrano) Novice tega avtorja

"Deževno noč s četrtka na petek so prerezali zvoki siren gasilskih vozil, ki so nekaj minut pred pol tretjo hitela na priljubljeno zbirališče Celjanov Špica ob reki Savinji v Celju, kjer ima svoje lesene prostore tudi kajak-kanu klub Nivo Celje. Gasilce so namreč obvestili, da je zagorelo v večji leseni baraki kluba.


Ogenj, ki so ga pogasili celjski poklicni gasilci in gasilci iz Gaberij, je v celoti uničil hangar, v katerem je imel klub shranjenih 50 čolnov in vso ostalo opremo. Prvi izsledki policijske preiskave kažejo, da je požar povzročila napaka na električni napeljavi v bifeju, ogenj pa se je nato iz klubske točilnice razširil v prostore, kjer so bili shranjeni čolni. Lesena baraka in vse, kar je bilo v njej, je uničeno v celoti, po prvih ocenah pa znaša škoda, kot so sporočili s celjske policijske uprave, približno deset milijonov tolarjev.

Na pogorišču smo včeraj zgodaj dopoldan ujeli predsednika kajak-kanu kluba Nivo" Dušana Kondo, œki je bil na Špici že od pol treh zjutraj, ko so ga po telefonu obvestili, kaj se je zgodilo. "Po telefonu me je poklical naš član Borivoj Pocajt. Povedal mi je, da ga je klical prijatelj, ki stanuje v Plavi laguni in je z balkona stanovanja opazil, da čolnarna gori. Z Dobrove, kjer sem doma, sem nemudoma prihitel na Špico, tam pa so že bila štiri vozila gasilcev. Vendar je bil ogenj premočan, zato so lahko gasilci kljub vsemu trudu in požrtvovalnosti požar le omejili, niso pa mogli več preprečiti najhujšega. Zgorelo je pol čolnarne, vseh 50 čolnov v njej, vsa oprema in bife, ki je deloval zadnjih 14 let. Najbolj hudo pa mi je, da je zgorelo nekaj vrhunskih čolnov, ki sta jih imela pri nas shranjene Lučka Cankar in Pavli Kuralt. Čez deset dni se namreč na Češkem pričenja svetovno prvenstvo, reprezentanti pa so ostali brez čolnov in opreme. Lučka Cankar je neutolažljiva, Pavli Kuralt pa nesrečo prenaša nekoliko bolje. Oba sta imela v hangarju shranjena dva vrhunska čolna. Ostali pa smo tudi brez enega samega čolna za naš podmladek. Našega doma ni več. Vseeno pa sem ob tem za nas tragičnem dogodku, na tem mestu smo imeli svoje prostore zadnjih 33 let, prepričan, da bomo s pomočjo Celja in Kajakaške zveze Slovenije zgradili zidano čolnarno," je pojasnil predsednik celjskih kajakašev in kanuistov.

Ob tem je še dodal, da je bila čolnarna nekoč domovanje delavcev Nivoja. Objekt so postavili leta 1955, kajakaši pa so imeli v njem svoje prostore od leta 1974. Pred desetimi leti so prostore tudi odkupili. "Vsa oprema, pri tem mislih vse kajake, vesla, jopiče, čelade, rešilne jopiče, je vredna vsaj sedem milijonov tolarjev. Pri tem je treba dodati, da samo en vrhunski čoln danes stane tristo tisočakov. Koliko je vreden sam objekt, pa težko rečem. Za nas člane kluba je bila čolnarna neprecenljive vrednosti, saj je bila naš dom. Ob tem pa smo bili med Celjani, pa tudi okoličani, znani tudi po organizaciji kresov in koncertov. Včasih se je na njih zbralo tudi po nekaj tisoč ljudi. Lahko rečem, da je bila Špica v zadnjih letih priljubljeno zbirališče Celjanov," je dodal Dušan Konda.

Ob tem je tudi povedal, da so imeli v zadnjih letih tako čolnarno kot opremo zavarovani pri Zavarovalnici Triglav. Ob tem žalostnem dogodku pa so Dušana Konda že v jutranjih in dopoldanskih urah razveselili klici prijateljev in tudi vplivnih prijateljev iz celjskih podjetij, ki so mu obljubili pomoč pri gradnji nove čolnarne.Dušan Konda: "Naš klub je ostal brez 50 čolnov in vse opreme."

Ocena: 9.00 (1 glas) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.