Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
2 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Povezave)

člani: 0
gosti: 2

več...
Evropa : Švedska potrdila virus
Objavil gasilec samo - 15.3.2006 14:25:19 (1026 x prebrano) Novice tega avtorja
Evropa

Švedska potrdila virus
Koebenhavn | 15.3.2006 | Reuters Medtem ko Danci poročajo o prvem primeru ptičje gripe, so testi na Švedskem potrdili prisotnost H5N1 pri divjih racah.


Na Danskem se je prvič pojavil virus ptičje gripe (Foto: Reuters) Testi na Švedskem so potrdili, da sta bili dve divji raci, ki so ju našli na vzhodni obali, okuženi z virusom H5N1. Sprva so testi pokazali, da sta raci okuženi z virusim H5. Laboratoriji v Weybridgeu so potrdili prisotnost virusa H5N1, kakor smo tudi predvidevali, je sporočil veterinarski inštitut.
Na švedski jugovzhodni obali so virus H5 potrdili pri več divjih pticah, doslej pa še ni bilo primera o okužbi domače perutnine.
Prvič virus na DanskemDanski veterinarji so potrdili, da so našli obolelo divjo ptico, več podrobnosti pa niso želeli navesti. Danska uprava za veterino in prehrano je napovedala, da bodo podrobnosti razkrili na današnji novinarski konferenci.
Ni še jasno, ali gre za virus tipa H5N1, ki je smrtno nevaren za človeka. Doslej tega virusa na Danskem še niso odkrili.
Danska na leto proizvede okoli 3 milijarde glav perutnine, dve tretjini tega pa izvažajo. Švedska in Nemčija sta dva največja izvozna trga za perutnino z Danske.


Švedska potrdila virus Koebenhavn | 15.3.2006 | Reuters

Medtem ko Danci poročajo o prvem primeru ptičje gripe, so testi na Švedskem potrdili prisotnost H5N1 pri divjih racah.
Petelin
Na Danskem se je prvič pojavil virus ptičje gripe (Foto: Reuters)
Testi na Švedskem so potrdili, da sta bili dve divji raci, ki so ju našli na vzhodni obali, okuženi z virusom H5N1. Sprva so testi pokazali, da sta raci okuženi z virusim H5. Laboratoriji v Weybridgeu so potrdili prisotnost virusa H5N1, kakor smo tudi predvidevali, je sporočil veterinarski inštitut.
Na švedski jugovzhodni obali so virus H5 potrdili pri več divjih pticah, doslej pa še ni bilo primera o okužbi domače perutnine.Prvič virus na DanskemDanski veterinarji so potrdili, da so našli obolelo divjo ptico, več podrobnosti pa niso želeli navesti. Danska uprava za veterino in prehrano je napovedala, da bodo podrobnosti razkrili na današnji novinarski konferenci. Ni še jasno, ali gre za virus tipa H5N1, ki je smrtno nevaren za človeka. Doslej tega virusa na Danskem še niso odkrili.Danska na leto proizvede okoli 3 milijarde glav perutnine, dve tretjini tega pa izvažajo. Švedska in Nemčija sta dva največja izvozna trga za perutnino z Danske.

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.