Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
4 uporabnik(-ov) online

člani: 0
gosti: 4

več...
Slovenija : Minister za obrambo predal nova specialna vozila v uporabo
Objavil pes - 26.1.2006 15:26:43 (1796 x prebrano) Novice tega avtorja

Enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi so danes v Rojah dobile nova specialna vozila

Minister za obrambo Karl Erjavec je danes, četrtek, 26. januarja, v Državnem logističnem centru Uprave RS za zaščito in reševanje v Rojah pri Ljubljani, poveljnikom Enot za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi predal intervencijska vozila vrste Land rover defender za potrebe njihovih enot.

Specialna intervencijska vozila Land rover so bila kupljena z namenom zagotavljanja varnega prevoza neeksplodiranih ubojnih sredstev, ki jih enote odkrijejo na slovenskem ozemlju. Enote za varstvo pred NUS opravijo vsako leto več kot 440 intervencij in odstranijo približno 20 ton neeksplodiranih ubojnih sredstev. Posebnost vozil je v tem, da imajo prostor za tovor izdelan iz aluminija in je ločen od voznika ter sovoznika. Električno napeljavo je mogoče izklopiti in vsako vozilo je tudi ozemljeno. Prav tako imajo vso dodatno opremo za varno nalaganje neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pogon na vsa štiri kolesa in moč dizelskega motorja vozil Land rover bosta enotam omogočala intervencije tudi v najtežjih terenih.

Vozila Land rover so dobile Enote za varstvo pred NUS v Izpostavah URSZR Koper, Postojna, Nova Gorica, Ljubljana, Kranj, Novo mesto, Celje in Maribor.

Hkrati je minister Karl Erjavec predal vodjem Izpostav URSZR intervencijska vozila Civilne zaščite Fiat panda 4x4, s katerimi je Uprava RS za zaščito in reševanje posodobila operativni vozni park v svojih izpostavah, saj bo z njimi nadomestila vozila, ki so bila kupljena že leta 1995. V izpostavah se bodo ta vozila uporabljala v operativne namene ob različnih nesrečah (ogled terena) in drugih dogodkih ter aktivnostih (ocenjevanje škode).

Ocena: 10.00 (1 glas) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.