Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
10 uporabnik(-ov) online

člani: 1
gosti: 9

marjan82, več...
Slovenija : Rešilii samo kravi in prašiče
Objavil Mitja - 23.8.2004 8:47:35 (1425 x prebrano) Novice tega avtorja

Požar na gospodarskem poslopju je v Črmlji povzročil milijonsko škodo
Rešilii samo kravi in prašiče
Vzrok požara bi lahko bil samovžig sena ali napaka pri električni napeljaviFoto: Sašo Bizjak
Požar v Črmlji so gasili do jutra.


V soboto zgodaj zjutraj so gasilci iz Biša, Destrnika in Vitomarcev morali posredovati v vasici Črmlja. Okoli 1.30 je iz neznanega vzroka zagorelo 220 kvadratnih metrov veliko gospodarsko poslopje Marije in Marjana Mesarca v Črmlji 16. Kljub hitremu posredovanju gasilcev pa je večji del objekta in vse, kar je bilo v njem, zgorelo. Domači in sosedje so uspeli rešiti dve kravi in osem svinj. Zgoreli pa so voz, orodje, mehanizacija, 15 prikolic sena, 200 bal slame, puhalnik, dva elektromotorja, krožna žaga, kombinirani stroj za obdelavo lesa, kompresor, tri tone ječmena in 20 kubičnih metrov drv.

"Hčerka Majda, ki ima sobo na tej strani, je okoli 1.30 zagledala ogenj. Hitro smo poklicali gasilce in pohiteli reševat živino. Gasilci so kmalu prispeli," sta nam s solznimi očmi pripovedovala Marija in Marjan Mesarec. Kaj je vzrok požara, ki je po nestrokovni oceni povzročil za najmanj osem milijonov tolarjev škode (nekateri jo ocenjujejo celo na najmanj deset milijonov), preiskovalci še ugotavljajo. Po nekaterih mnenjih bi lahko šlo za samovžig slame oziroma sena, možna je tudi napaka pri električni napeljavi, nek sosed pa je povedal, da je slišal močen pok, čeprav se domači ne spomnijo, da bi slišali grmenje.

Več kot 40 gasilcev se je več ur borilo z ognjem in se predvsem trudilo, da se požar ne bi razširil na stanovanjske hiše, ob zori pa so na kraju ostali samo požarna straža in žalostni domačini, ki so tako ostali brez vsega, kar je bilo v gospodarskem poslopju. Kako bodo preživeli, ne vedo. Vsekakor pričakujejo nekaj denarja od zavarovalnice in tudi od širše družbene skupnosti, saj v nasprotnem ne bodo mogli zgraditi novega gospodarskega poslopja, ob tem pa čez zimo ne bodo imeli kam spraviti živali, ki jih bodo tudi težko prehranili, saj je vsa krma uničena.

Ob skoraj istem času kot v Črmlji je iz neznanega vzroka izbruhnil tudi požar na starejšem opuščenem gospodarskem poslopju v Šalovcih na Goričkem. Gasilci PGD Šalovci, ki so prihiteli, so pustili, da je objekt v celoti zgorel, s polivanjem vode okrog pogorišča pa so preprečili, da bi se ogenj razširil. Poleg 240 kvadratnih metrov velikega objekta so pogoreli tudi snopi slame, ki je bila pripravljena in namenjena za pokrivanje streh. Škode je po nestrokovni oceni za najmanj tri milijone tolarjev. Policisti vzrok požara še ugotavljajo.

Oste Bakal


Vir:www.Večer.si

Ocena: 0.00 (0 glasov) - Ocenite to novico -
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
Kategorije novic
Naj objavljalci
1 pes 954
2
Varing
910
3
BAČO
718
4 Peter 551
5
Mitja
493
6
gobi
450
7
stoplopar
336
8
grzetic
284
9 himi 269
10
johenson
224
Naj novice
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.