Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
6 uporabnik(-ov) online (1 uporabnik(-ov) brska po Članki)

člani: 2
gosti: 4

razby, seselstanislav, več...
Članki :: Gorenje

Požarni načrti


Firme pošiljajo požarne načrte gasilskim društvom
Firme so po zakonu dolžne svoje požarne načrte posredovati gasilskim društvom, ki so najbližja tem firmam, oziroma tistim enotam, ki so primerno opremljene in usposobljene za posredovanje v teh firmah in ustanovah. Do tu vse lepo in prav.
Na pobudo GZ Slovenije je bil sprejet zakon po katerem so firme dolžne pošiljati požarne načrte. To izjavlja požarna inšpektorica. S tem, ko je GZS dosegla to je po mojem naredila napako, ker ni zagotovila, da se ob sprejemu načrta napiše dogovor med firmo in gasilskim društvom, katera bo zagotavljala, da firma zagotavlja tudi denarna sredstva s katerimi se bodo gasilci lahko opremljali in usposabljali za potrebe določene firme. Pogodba se lahko obnavlja vsako leto ali pa to velja za več let. Važno je financiranje opreme za zagotavljanje pripravljenosti in usposabljanje gasilcev.
Ali se vam ne zdi, da gasilci s svojim prostovoljnim delom ne opravimo dovolj? Bi morali tudi v bodoče organizirati veselice in potem z dobičkom kupovati opremo za zastonjkarsko posredovanje v nesrečah v firmah, ki se hvalijo s svojim dobičkom, ki ga ustvarjajo z niskimi plačami zaposleni, med njimi tudi člani gasilskih društev.
Po intervencijah pa veselo pošiljajo račune za povračilo za izgubljeni delovni čas, ko smo bili na intervenciji. Če kdo ne verjame mu lahko pošljem zahtevke.
Do kdaj tako z blgoslovom naše krovne organizacije?
Ročnik
<< Uspešno leto 2008 za GZ Brežice 4. Strokovni dnevi Borisa Stevanoviča >>
API: ZS PDF Priljubljene Tiskanje | RSS | RDF | ATOM
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.