Gorenje Nevarne snovi Teh. reševanje Gašenje Ostalo Ljubljanski gasilec
Slike gasilskih domovForumGalerijaO spletišču
Glavni meni
Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

samoprijava

Pozabljeno geslo?

Registrirajte se!
Iskanje
Kdo je online
7 uporabnik(-ov) online (2 uporabnik(-ov) brska po Koledar)

člani: 1
gosti: 6

gubina, več...
Članki :: Gorenje

Uspešno leto 2008 za GZ Brežice


Uspešno leto 2008 za GZ Brežice
Predsednika GZ Krško in GZ Brežice, Slavko Šribar in Mihael Boranič
Konec marca je Gasilsko zvezo Brežice, tako kot številne druge znotraj gasilske organizacije, zaznamoval 54. občni zbor, na katerem se je zbralo kar 62 delegatov zbora, 23 članov upravnega odbora in 20 gostov. GZ Brežice je v preteklem letu zabeležila posredovanje pri 15 požarih na objektih in skupno 70 intervencij ter 142 prevozov pitne vode, kar prostorninsko znaša čez 700 m3.

Kot je poudaril predsednik GZ Brežice Mihael Boranič, lahko leto 2008 s ponosom označijo kot izjemno uspešno na operativnem, organizacijskem, tehničnem in gospodarskem področju. Tudi v okviru finančnega vidika so gasilci zadovoljni, kajti prejeli so vsa načrtovana sredstva iz občinskega proračuna in požarnega sklada ter večinski del finančne podpore, to je 91%, namenili za potrebe delovanja operative, nabavo tehnične opreme in za delovanje prostovoljnih gasilskih društev znotraj brežiške gasilske zveze. Visok odstotek namenjenih denarnih sredstev pojasnjuje tudi podatek, da se v GZ Brežice udejstvuje 32 PGD, ki skupno štejejo 2789 članov in članic, veteranov in mladine, aktivno vlogo v gasilskih vrstah pa ima še loška pihalna godba.

Navzoči člani so soglasno potrdili zaključni račun za leto 2008, podrobneje pa so bila predstavljena razna poročila. Tako so se zbrani med drugim seznanili z dejavnostmi dela mladine, pionirjev in veteranov, velja pa omeniti tudi vse bolj obsežne aktivnosti gasilk - te so združene pod okriljem Komisije za delo s članicami, kateri predseduje Martina Živič, ki je bila pred kratkim imenovana tudi v Svet članic pri GZS.
Beseda je tekla seveda tudi o 15. Kongresu GZS, saj je spomin na vseslovensko gasilsko srečanje v Posavju še vedno zelo živ. V slavnostni paradi je ob zaključku kongresa sodelovalo 230 gasilcev in gasilk iz GZ Brežice, ki so v ešalonu postavili na ogled štiri vozila in 22 praporjev.

Pomembna pridobitev, ki bo v bodoče precej olajšala delo gasilcem, je sodobna 32-metrska avtolestev, vredna 623.600 evrov. Sredstva zanjo sta prispevala Ministrstvo za obrambo in Občina Brežice, slednja pa je ob pomoči župana in občinskega sveta prispevala še zaščitno opremo in opremo za avtolestev. Predsednik GZ Brežice, Mihael Boranič, se je zato v imenu gasilske organizacije zahvalil brežiškemu županu, Ivanu Molanu za izkazano podporo in zaupanje v tamkajšnje gasilstvo.

NA POMOČ!
Doroteja Jazbec
<< 3. Strokovni dnevi Borisa Stevanoviča - Stevčijevi dnevi Požarni načrti >>
API: ZS PDF Priljubljene Tiskanje | RSS | RDF | ATOM
Lastnik komentarja je objavljalec. Nismo odgovorni za njihovo vsebino.
© Gasilci.org. Vse pravice pridržane.