Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Delitev sredstev - točkovanje PGD

Teme, ki se nanašajo na finančno poslovanje gasilskih organizacij.

Moderator: Marjetica

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Delitev sredstev - točkovanje PGD

Objava matjaž » 24. marec 2005, 10:44

Pri nas smo se odločili, da v letošnjem letu pričnemo z ocenjevanjem društev. Ocenjevanje bo temelj za višino dotacije, ki jo bo društvo dobilo.

Ker vem da nekaj takšnih projektov v Sloveniji že obstaja, bi prosil za vaša mnenja, izkušnje ter za osnutek pravilnika ter točkovnika, ki ga uporabljate pri ocenjevanju društev.

lp!

Matjaž
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabnikova podoba
matjaž
 
Objave: 1074
Registriran: 19. julij 2002, 11:49
Lokacija: Kostanjevica na Krki
GE: Kostanjevica na Krki

Objava Dušan » 24. marec 2005, 11:44

A ni za dotacijo osnova kategorija enote? Je pa kr pametno to z ocenjevanjem društev oz enot samo da boste izbrali člane komisije, ki bodo pravično ocenjevali!?
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabnikova podoba
Dušan
 
Objave: 1432
Registriran: 27. julij 2003, 22:22
Lokacija: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Objava matjaž » 24. marec 2005, 12:15

Je in ni!

V našem Občinskem poveljstvu je 15 društev, od teh nekateri delajo tako kot je treba, drugi pa ne, oz. nič ne delajo, a vsi prejemamo enak znesek glede na kategorizacijo. :roll:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabnikova podoba
matjaž
 
Objave: 1074
Registriran: 19. julij 2002, 11:49
Lokacija: Kostanjevica na Krki
GE: Kostanjevica na Krki

Objava Dušan » 24. marec 2005, 13:49

Matjaž tukaj pa se pa strinjam s tabo ! :D
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabnikova podoba
Dušan
 
Objave: 1432
Registriran: 27. julij 2003, 22:22
Lokacija: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Objava majkel » 24. marec 2005, 16:39

No tudi jaz bi rad zvedel kako to točkovanje poteka.

Sem anmreč mnenja koljko delaš tolko dobiš.Ker se ne strinjam s tem da nek odruštvo dela več kot katero koli pa dobi enako denarja kot če bi manj delalo :D
Uporabnikova podoba
majkel
 
Objave: 396
Registriran: 31. januar 2005, 22:33
Lokacija: Zg.Kungota

Objava Miha76 » 24. marec 2005, 22:32

No pri nas ta zadeva obstaja, oziroma sem videl, da se je izvedla v preteklem letu. Ker so bile dotacije dodeljene društvom po obrokih, mislim da dveh ali treh je bil zadnji obrok tisti, katerega višina se je določala glede na delo društva v iztekajočem se letu. Kolikor mi je poznano, mislim da se je štelo vse delo društva, od števila ekip društva na tekmovanju in njihove uvrstitve, do količine ter vrste usposabljanj po društvih in drugih aktivnostih v društvu, za število intervencij pa nisem siguren. Ne me točno držat za besedo, vem le toliko, da je bil obrok, ki ga je prejelo naše društvo (I) približno enkrat večji kot obrok, ki ga je prejelo osrednje društvo (IV). Torej smo nekaj delali, celo toliko, da je bilo za naše "ta modre" že malo preveč in sem jih začel dobivati po glavi.
LP
Miha
Uporabnikova podoba
Miha76
 
Objave: 321
Registriran: 29. avgust 2003, 10:40
Lokacija: Kresnice

Objava binep » 26. marec 2005, 20:28

Naša zveza je v lanskem letu pričela z ocenjevanjem društev po novem točkovniku. Glede na prejšnja leta, smo zadevo več kot očitno popravili. Pa bom obrazložil, kako se je to delalo v naši zvezi v prejšnjem sistemu in kako se to dela danes. Do lanskega leta, je bil točkovnik pripravljen tako, da je v celotni zvezi lahko zmagalo samo eno društvo in to osrednja enota, ki je IV. kategorije. In to na takšen način. Društvo ( ne glede na kategorijo ) si je pri pregledu pridobilo npr. 100 točk, za vsakega člana, ki ima narejeno npr. specialnost dihalni aparati. In kaj se je dogajalo. V našem društvu, ki smo I.kategorije imamo 8 takih članov - potrebujemo jih 4 glede na kategorijo. V osrednji enoti imajo ravo tako 8 takih članov, ki imajo opravljeno to specialnost. Zelo ne fer se mi je zdelo namreč to, da imamo v našem društvu 4 člane z to specialnostjo preveč, v osrednji enoti, pa jim jih 12 manjka, na koncu, pa smo dobili vsi isto število točk. Pa kako je bilo to možno ne vem...enemu društvu jih 12 manjka, v drugemo jih je pa 4 preveč, točkovana pa sta isto. To ne more biti tako, društvu, ki pač manjka kadra, mora biti točkovano z manj točkami. In to smo v tem točkovniku tudi dosegli, saj je narejen glede na kategorijo.
No in potem še en primer...Za vsako vozilo si dobil 100 točk, za vsak pozivnik 100 točk in kaj se je zgodilo. Višja kategorija ima npr. 4 vozila, 20 pozivnikov in vse to se je nabiralo prosti manjšim kategorijam, ki imajo eno vozilo in 4 pozivnike v društvu. To se pravi, društva I. kategorije, so lahko vse leto pridno delala vaje, hodili na tekmovanja itd, pa niti slučajno nisi mogel ujeti npr. IV. kategorije, ker so te povozili že samo skozi točke za VSAKO vozilo, VSAK pozivnik itd. No v tem točkovniku smo zamenjali besedo VSAKO z besedo VSEMI vozili, VSEMI pozivniki...pač če imaš to v uporabi, moraš tudi za vse to skrbeti, saj ti nenazadnje tudi za višjo kategorijo vse to tudi pripada.
No in bistvo tega smo rešili. Točkovnik, ki sem ga pripravil je bil brez problema sprejet na poveljstvu GZ in iz njega se je pokazalo tudi dejansko stanje. Prilagam vse primere za našo zvezo, oglejte si ga sami in ugotovite njegovo vsebino.

PS. Pri točkovniku IV.kategorije sem vrgel ven znak naše zveze na prvi strani, ker je bila datoteka prevelika

lp

Bine
Priloge
Točkovnik I. kategorija - potrjen na poveljstvu.doc
(238 KiB) Prenešeno 159 krat
Točkovnik II. kategorija - potrjen na poveljstvu.doc
(244.5 KiB) Prenešeno 112 krat
Točkovnik IVa. kategorija - potrjen na poveljstvu.doc
(128.5 KiB) Prenešeno 103 krat
Uporabnikova podoba
binep
 
Objave: 558
Registriran: 1. september 2002, 23:55
Lokacija: Podnart


Nazaj na Finance

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov