Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Rezultati državnega mladinskega gasilskega tekmovanja

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...

Moderator: Janez Koncilija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Rezultati državnega mladinskega gasilskega tekmovanja

Objava Peter » 12. junij 2004, 19:51

...
Priloge
mladinci.pdf
Mladinci
(58.51 KiB) Prenešeno 357 krat
mladinke.pdf
Mladinke
(58.19 KiB) Prenešeno 273 krat
pioniriji.pdf
Pionirji
(58.46 KiB) Prenešeno 273 krat
pionirke.pdf
Pionirke
(58.1 KiB) Prenešeno 261 krat
tujci_mladinci.pdf
Tujci - mladinci
(48.56 KiB) Prenešeno 196 krat
tujci_mladinke.pdf
Tujci - mladinke
(49.52 KiB) Prenešeno 208 krat
izkonk_pionirji.pdf
Izven konkurence
(48.71 KiB) Prenešeno 202 krat
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Marostar » 12. junij 2004, 20:52

Mi smo bili prvič na državnem tekmovanju in sem pred tekmovanjem mislil, da je tu pa res vse urejeno tako kot je treba, vendar sem se motil. Pri vaji z ovirami za mladince so bile vedrovke od različnih proizvajalcev :shock: . Še več, na 2 progi za mladinke je bila ena brentača celo v okvari, kar so potrdili tudi sodniki ob njej :shock: :shock: :evil: :evil: . Vloženih je bilo okrog PETNAJST pritožb, seveda jih ni bilo ugodeno. Razumem, da se kaj takega dogodi na tekmovanjih nižjega ranga, da se pa na državnem tekmovanju to dogodi, je pa sramota :roll: Tako kot je v naši državi v navadi, ponovno ne bo nihče odgovoren za tako šlamparijo. Le polovica desetin mladink se bo v jezi ali pa le v razočaranju spominjala državnega mladinskega tekmovanja v Celju 2004.
Uporabnikova podoba
Marostar
 
Objave: 44
Registriran: 5. junij 2003, 13:36
Lokacija: Barje

Objava Miha76 » 12. junij 2004, 21:38

Ja lepo, da so rezultati že objavljeni na Forumu. Tudi sam sem bil z ekipo mladink na državnem tekmovanju v Celju in so tekmovale ravno na drugi progi, ki jo omenja Marostar. Moram reči da vedrovke res niso bile najboljše oziroma vsaj enake. Že ko sem jih videl sem dobil občutek, da bo tako, saj sem enake vedrovke kupil v letošnjem letu namensko za pripravo tekmovaljk na tekmovanje in jih bom v naslednjem tednu odpeljal na servis, da ugotovijo kaj je narobe z njimi, ker ne delujejo kot bi morale. Ampak taka je pač stvar z vedrovkami, vedno je bila in vedno bo. Mislim da jih ni takšnih, ki bi omogočale tolikšni količini tekmovalcev enake pogoje.
Druga stvar tekmovanja pa so sodniki. Zelo mi je bilo žal, da sem kdaj opravljal tečaj za sodnika, ker to v Celju ni bila predstava s strani sodnikov, ki bi jo morali prikazati na takšnem nivoju tekmovanja. Pri vaji z ovirami je še kar šlo, dočim pa so pri štafeti popolnoma pogoreli. Zaradi spuščanja po štirih ekip na enkrat po progi so sodniki dajali videz živčnosti in zbeganosti, med njimi pa tudi ni bilo nobene povezave razen zastavic. Po vaji svoje ekipe pa sem dobil enostavno občutek sojenja na štafeti tak, da če so bile vse zastavice bele, je bilo vse OK, če pa je bila kaka rdeča, pa je sledila diskvalifikacija, saj jim je bilo enako nepravilno premagana ovira z nepremagano oviro. Ko sem predsednika komisije na to opozoril pa mi je nazaj enostavno zabrusil, da če mi ni kaj prav naj se pa pritožim. Pritožba je bila - pozitivno rešena.
Ko pa sem kasneje gledal tekmovanje dalje pa sem dobil dejanski občutek, da so bili sodniki na progi zgolj zaradi številke in so ob tem pač dvigovali zastavice po lastnem občutku in ne vedno čisto po knjigi.
Če se motim o oceni sodnikov me bodo popravili drugi, ampak kar se mene tiče je ocena taka, da je bilo tekmovanje lepo urejeno, proge odlične, vedrovke - glede na količino ekip so še dobro zdržale, sojenje s strani nekaterih sodnikov, ne vseh, pa porazno.
Lep pozdrav in čestitke vsem nastopajočim!
LP
Miha
Uporabnikova podoba
Miha76
 
Objave: 321
Registriran: 29. avgust 2003, 10:40
Lokacija: Kresnice

sodniki

Objava bagsi » 12. junij 2004, 22:15

no ja eni so bili kar na nivoju meni na primer je sodnik celo razložil kaj in zakaj sem smo fasal pike in sem kljub razočaranju zadevo kar prenesel
Ja štafgeta je bila pa - podn
bagsi
 

Objava Drago » 13. junij 2004, 11:31

Jaz se (žal) tega tekmovanja nisem udeležil, vendar vidim, da ni nič novega. Gasilske tekme so pač podobne vsem drugim tekmam. Bolj "žalostno" se mi zdi le to, da je slabo sojenje vedno bolj odločujoč faktor, ki (tako ali drugače) kroji končne rezultate. Ne bom govoril o solzah in vloženem trudu tekmovalcev, ki se jim na ta način zgodi krivica :roll:, ker je tudi to že mnogokrat ponovljena zgodba. Moti me le to, da so si posamezniki nekako "prisvojili" glavne funkcije na vseh tekmovanjih in da se v vlogi glavnih boss_ov štejejo za nezmotljive ter da imajo tovrstna tekmovanja že kar za svoje "podjetje". :o

V bližnji prihodnosti bi bila zelo potrebna ena analiza, ki bi odgovorila na nekaj zelo tehtnih vprašanj v zvezi gasilskega športa in resnega, gasilskega operativnega dela. Vse skupaj namreč postaja predrago in vsi "argumenti" v zvezi izobraževanja, promocije gasilstva in države (in še se najde) - so vedno bolj smešni. :oops:

lp DC :-k
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Štajerc » 13. junij 2004, 14:10

Drago, se popolnoma strinjam s teboj.

Glede tekmovanj samih bi najrajši videl, da jih ne bi bilo... samo izguba časa in denarja... sem pristaš tega, da se naj kvečjemu enkrat na štiri leta organizira občinska ter nato regijska in državno tekmovanje... ne gre mi v glavo, zakaj bi morali fantje trenirati trodelni napad, če pa lahko ta čas porabijo za različne vaje za delo na intervencijah...

lp

bp
Štajerc
 
Objave: 310
Registriran: 15. februar 2003, 7:59
Lokacija: Maribor

Objava Gregor K. » 13. junij 2004, 14:47

Saj ni problema v tekmovanjih, problem je v masi teh tekmovanj (kar malo preštejte razpise) in posledično v sredstvih ki v to smer gredo. Efekta pa ni. Popolnoma nikakršnega, razen morda druženja članov.
Nujno potrebno bi bilo razmisliti o spremembi tekmovanj. Naj se tekmuje npr. v izvedbi notranjega napada. :shock: ipd. In v popolni zaščitni opremi seveda. 8)
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava Peter » 13. junij 2004, 14:50

Z desno vedrovko na progi 2B so bile težave že od vsega začetka tekmovanja. Včasih je dajala premalo vode. Res žalostno, da sodniki tudi po večih desetinah, ki so imele težave s to vedrovko niso ukrepali. Sicer so vedrovko res preizkusili, vendar se moč stokilskega sodnika ne more primerjati s peresnolahkimi dekleti. Tako so bile ekipe mladink na progi 2A v veliki prednosti. Čeprav so prve tri uvrščene ekipe tekmovale na progi 2A, pa se njihovi časi ne razlikujejo bistveno od naslednjih petih uvrščenih, ki so tekmovale na progi 2B. Zagotovo pa so bile nekatere ekipe oškodovane.

Na koncu so vajo na tej progi izvajali tudi gostje iz Avstrije. Vajo so si ogledali tudi vsi eminentni funkcionarji z ministrom na čelu. Pri vaji je najprej zatajila leva vedrovka. Sodniki so vajo takoj(!) prekinili, zamenjali vedrovko in gostom dovolili ponovitev. Kljub temu je bil čas vaje 96,7 sekund, saj je gostom, tako kot nekaterim drugim ekipam ponagajala tudi desna vedrovka. :roll:

Sicer pa so rezultate že včeraj objavili tudi na strani GZS in upam si trditi, da bodo na naslednjem državnem tekmovanu objavljeni takoj po razglasitvi. Enostavno si ne morejo več privoščiti, da bi jih kdo objavil prej npr. Gasilci.org. :twisted:
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava tekmovalka » 13. junij 2004, 14:57

Ampak dejstvo je da je da je bil najboljsi rezultat mladink dosežen na progi 2b in to ne takoj na začetku tekmovanja. vem pa še to da tudi mentorji niso dosti bolši kot drugi akterji : Goljufali so pri letih kot za stavo
tekmovalka
 

Objava Peter » 13. junij 2004, 15:00

Na tem mestu bi se rad zahvalil še Franciju Naraksu, ki mi je pomagal dobiti dovoljenje za fotografiranje in kasneje še rezultate.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Stef » 13. junij 2004, 16:16

No ..... zadeva je nekako taka ......... glede na to da se DP v Celju nisem udeležil zaradi drugih tekmovalnih obveznosti pa sem po pripovedovanju mentorjev ekip iz GZ občine Radovljica izvedel takšne novice:

... glede na to da so otroci pač otroci, tudi nekatere zdela nekoliko trema in podobne reči, je sodnik št. 6 otroka na progi toliko časa prepričeval da ročnika ne sme dati v levo roko, kar mu je seveda otrok verjel, saj mu je tako rekel "sodnik". Da si take stvari privoščijo sam ne morem verjeti in prepričan sem da se otrok tega ni izmislil. Poleg tega da je imel otrok velike probleme potem predati naslednjemu, saj bi v najslabšem primeru pri predaji iz desne roke v desno roko lahko prišlo do padca obeh tekmovalk. ---------> Zares hvala in pohvala sodnikom, še sploh pa gospodu sodniku za zares izjemno delo. V takem primeru bi vsaj jaz mu vzel vse kar se sodništva tiče, pa še eni dve bi mu dal okoli ušes.

.... no še to ......... otroci so kot nagrado dobili nekakšne kape ...... če temu lahko rečemo kape ....... poleg tega da so bile barve od rumene do modre do navem kakšne še vse, so bili vmes tudi klobučki ......... dva sem poskusil ....... še zame pa imam precej "bujne lase pa veliko glavo" so bili za tri prste na vsaki strani preveliki ....... organizacija na višku. Tudi zaradi tega otrokom teh kap nismo dali za domov, saj bogve kaj bi si mislili starši.... saj bi bili še za njih preveliki...... ?!?!?! Bodo prišle prav samo v primeru kakšnega beljenja gasilskega doma ....... in takrat bo spet prišel na dan grenak priokus vrhunske organizacije na državni ravni.

...... pa ....... ne boste verjeli! Za kosilo so morali otroci prepešačiti v tej vročini skoraj polovico mesta. Supeeeeeeeeeeeeeer!

HVALA GZ Slovenije za izjemno uspešno organizacijo!
Nevermind the dog - Beware of owner!
Stef
 
Objave: 4
Registriran: 2. junij 2004, 9:40
Lokacija: Begunje na Gorenjskem

Objava Milan Dubravac » 13. junij 2004, 16:40

Ja no naš slogan vsekakor velja tudi v tem primeru ažurnosti uradne strani: SKUPAJ SPREMINJAMO STVARI NA BOLJE!

Pa lahko bi nam kdo od časa do časa hvala rekel!!!
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabnikova podoba
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
 
Objave: 1887
Registriran: 10. julij 2002, 11:54
Lokacija: smokuč

Objava Gregor K. » 13. junij 2004, 19:18

:shock: Milan a se hecaš? Kvečjemu bo kdo od nas še pred kak NO šel. :? #-o :crazy:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava tekmovalka » 13. junij 2004, 23:13

Stef ves kaj!
Pljuješ vse po vrsti! Če že kritiziraš kritiziraj konkretno in ne meči vse v en koš. Če je slab en igralec še ni slaba ekipa . pa tudi če je slabe tričetrt ekipe so med njimi še vedno dobri tekmovalci
tekmovalka
 

Objava Stef » 14. junij 2004, 0:54

tekmovalka je napisal:Stef ves kaj!
Pljuješ vse po vrsti! Če že kritiziraš kritiziraj konkretno in ne meči vse v en koš. Če je slab en igralec še ni slaba ekipa . pa tudi če je slabe tričetrt ekipe so med njimi še vedno dobri tekmovalci


t.i. tekmovalka - konkretno sem skritiziral sodnika - je res??!?? tukaj nimava debate.

Glede organizacije je pa zadeva taka. Marsikatera "vaška tekma" ravno tako obsega veliko priprav in vsega kar seveda spada zraven. Ravno tako je tudi tukaj pot do nekoga ki je vodilni pri organizaciji tekmovanja. In vedno je tako, da si nekomu odgovoren in če si zadolžen neko zadevo izpeljati jo moraš speljat. Prav tako moraš pomisliti kaj in kako, kaj je primerno in kaj ni primerno ....... recimo kape, če je to to, niso bile primerne........ še za tekmovanje članov ne bi bile. In nekdo, ki je to "zrihtal" je moral to nekomu pokazati, recimo organizacijskemu odboru. In če ni pokazal ...... ups ....... slaba organizacija?!? ------> če je pokazal pa so se strinjali ......... ups... ?!?!? To ni to!!!!!!!!! Mogoče bi si to lahko privoščili totalni amaterji, ne pa saj vemo kdo. In glede tistih tvojih tričetrt ekipe ......... pri takšni ogromni organizaciji ne more biti dobrih samo četrt ekipe ........ NE MORE!!!!!

Poleg tega da vas gospa ali gospodična "tekmovalka" popolnoma ne razumem. Malce nazaj ste napisala, da so goljufali pri letih kot za stavo??!??!?? <--------- tudi tukaj je bila ekipa: in kam bi jih ti dala??????
med tistih četrt dobrih ali tričetrt slabih??????????? Prosim da mi objasniš ..... ker trenutno mi ni čisto jasno kam ciljaš! :O)
Nevermind the dog - Beware of owner!
Stef
 
Objave: 4
Registriran: 2. junij 2004, 9:40
Lokacija: Begunje na Gorenjskem

Naprej

Nazaj na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov

cron