Javno mnenje o gasilcih

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Javno mnenje o gasilcih

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Ne morem si kaj da ne bi odprl tele teme... Prebral sem članek v Večeru in komentarje nanj, torej na žalosten dogodek ki se je zgodil - umrli so trije gasilci...

Ne morem verjeti kakšno mnenje imajo posamezniki o nas in naši organizaciji... :cry:

Preberite sami in poskušajte razumeti, jaz namreč ne morem...Poskušajte komentirati...

http://www.vecer.si/vecer2003/default.a ... 1600459060

Ali bomo gasilci res morali narediti en bojkot oziroma stavko, preden se bo kdo zavedal da smo še kako potrebni širši javnosti :?: Pravzaprav ga niti ne moremo, saj smo organizacija ki pomaga in rešuje življenja, bojkot bi pa lahko pomenil... :roll:

Mislil sem, da je le prišel čas, ko kdo s spoštovanjem gleda na gasilce, sedaj pa vidim da to čustvo do nas gojijo le tisti ki so nas že kdaj potrebovali. :!:

Gasilci le bodimo, sovraštva ne gojimo.
Naj bo dan ali noč, vsakomur na pomoč!
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

To, da ima javnost slabo mnenje o nas smo si itak sami krivi :!:
Uporabniški avatar
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
Kraj: Lukavci
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Drago »

:lol: Gregor:

Ne sekiraj se zaradi manijakov, ki komentirajo članke na Večerovi strani :lol: Pogledaj si še druge komentarje pa boš videl, da so to navadne barabe, ki pač provocirajo ( mogoče celo naročeno), da vzbudijo interes :lol: To je sicer otročje, vendar pritegne :roll: v nobenem primeru pa to ni "javno mnenje" - to je PODN :twisted:

lp DC
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Gost v Mercatorju imajo baje jajca po znižani ceni... Sicer so kurja, ampak bolje kot nič :twisted:

Drago vem kako je s temi komentarji, ampak se mi zdi da tudi sicer obstajajo dokaj normalni ljudje ki tako mislijo... Na deželi povečini ne, kajti tu smo skoraj vsi gasilci :lol: , ampak v mestu je pa situacija drugačna... Nihče pravzaprav nima niti stikov s sosedi, kaj šele z gasilci ipd... :?

Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
GE: Lukovica
Kraj: Trnjava
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Jure Čokl »

Precej jih je, ki mnenje o policistih in gasilcih spremenijo šele takrat, ko jih potrebujejo. :twisted: Poznam primere.

Kar se tiče komentarjev, pa se je za zamisliti bolj s strani Večera kot nas. Naj vidijo, kakšne bralce imajo in komu na čast tiskajo tisti WC papir.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Tukaj se čisto strinjam z Juretom. Pri nas imamo primer nekoga, ki je dolga leta zaničeval gasilce, ob nabirki ni prispeval nikoli nič. Pred parimi leti pa mu je gorela hiša. Ob posredovanju gasilcev je mnenje o nas spremenil in sedaj vedno prispeva nekaj sredstev, ko gasilci prosimo za njih. :)

Glede komentarjev na Večerovi strani pa mi verjetno ne bomo ničesar spremenili. Mnenje nekaterih ljudi se na žalost spremeni šele ob njihovih osebnih izkušnjah (v tem primeru) s gasilci.
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

... seveda pa to ne pomeni, da sami ne moremo narediti ničesar. Zelo bi na primer pomagalo, če:

- bi se na intervencijah obnašali trenutku primerno in vsaj v takih trenutkih ne bi pozirali fotografom in razlagali firbcem, kaj se dogaja.

- bi na intervencijah delovali usklajeno. Brez nepotrebnega kričanja, tekanja sem in tja, metanja opreme.

- bi na intervencije hodili v zaščitnih oblekah, ne v kavbojkah in gumijastih škornjih za kidanje gnoja. To je res efekt za novinarje, ki potem take slike z veseljem objavijo.

- bi na paradah vsaj za tistih 30 minut ostali paradno oblečeni, ne z razpetimi srajcami, razvezano kravato in cigareto v ustih (da pijače ne omenjam).

- bi na tekmovanjih, ki jih (vsaj v Ljubljani) spremlja veliko ljudi, nekateri vsaj do razglasitve priznanj počakali s pijačo

- bi pazili, da v medijih nastopamo dostojanstveno, strokovno in jasno.

- bi na veselicah posebno pazili na svoj ugled in se ne nacejali v uniformah, vsem na očeh, če se je nalivati sploh treba.

- bi svoje umazano perilo oprali naznotraj in ne na ves glas širili svojih zdrah na nos medijem, ki komaj čakajo na "eno gasilsko".

- bi naši mladini vedno in povsod dajali dober zgled.

TAKO JE GOVORIL JURE! :lol:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kontakt:

Jaz pa se podpišem pod tvoj govor :wink: :lol:

Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Goveda, ki te neumnosti počnejo, se verjetno niti podpisati ne bi znala... :twisted:
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Gregor K kot sem videl na strani si dal svoj komentar, dva pa sn še jaz dodal. Zaj pa bomo vidli kaki bo odziv. :lol:
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Pes - razsvetli še mene neukega! :oops: O čem ti to? :shock:
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ma gre se glede komentarov na Večerovi strani- pač moje mnenje.
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Pogledal. OK.

Samo zdi se mi, da se s takimi bivoli sploh ne splača ukvarjati ker jim to da samo dodatno motivacijo za kretenizem, ki so ga že tako ali tako razvili do popolnosti. Bolje jih je pustiti v neumnosti, ker tako ponavadi prej nehajo. :twisted:
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ja saj se strinjam Jure, samo tako me pa dvigne te pa je kak je! :x
Uporabniški avatar
Jure Čokl
Piranja
Kontakt:

Ma saj vem... pred kar nekaj leti sem prebral odlično modrost iz mojega najljubšega stripa, Alana Forda. Avtor seveda No.1:

:!: "ŠTO MANJE ZNAJU, TO VIŠE LAJU!" :!:

Drži kot pribito, res. Sploh pri butastih bralcih Večera. Upam da bo kmalu dan! :twisted:
Odgovori