Vrnili smo se domov. Z Bleda namreč. Vsak z svojimi vtisi. Nekateri so bili tam že od petka, nekateri pa smo sli na Bled danes. Čemu?
Da smo se prešteli? Ne za to imamo Vulkan.
Da smo pozdravili novo staro vodstvo? Saj jih povečini že poznamo. Itak pa je bilo pred dvorano bolj živahno kot pa v dvorani. Marsikateri, ki ni uspel dobiti stola in ni padel v slabost, je skušal po najbolj neopazni poti in z vsemogočimi izgovori uiti iz dvorane. Na pivo seveda, ki so ga pred dvorano točile brhke gorenjke. Župani so dovorili v znanem stilu: "Mi vam bomo zagotovili denar iz občinskega proračuna..." Predsedniki: Pozdravljam gasilske žene, gasilce, mamo, očeta, sosedovega Franceta, 6b razred in vse ki me poznajo. Še preden je spregovoril predsednik parlamenta me ni bilo več v dvorani, šel sem med ljudi - preproste navadne gasilce, kjer smo se pomenili o vsakdanjih tegobah, o opremi intervencijah, veselicah, katera kelnarca je lepša, o tem kako še vedno gasilci plačujemo DDV in nasploh o čisto vsakdanjih rečeh.
Priznam da sem se tam boljše počutil.Lahko me takoj pribijete na kriz ampak tako je. Tam je vel pravi gasilski duh. Pa ne tisti po prešvicanih srajcah in politem pivu, ampak duh ki daje garancijo da bomo Slovenski gasilci živeli in preživeli in za vedno ostali neobhoden del Slovencev in Slovenstva. V sluzbi ljudstva NA POMOČ.
Minister Gregor pa nič!
Pa vi?