Ob požaru v Kostariki se mi je porodilo vprašanje:
Kako so naši pacienti in osebje bolnice zaščiteni pred požarom?
Ali imate kakšne izkušnje s tega področja?....
Moderator: Marjetica
Tomkat je napisal:Pa je dostop in zaparkiranost samo en problem!
Tu je še tudi ogromna količina stvari ki se v prostorih nahaja. Torej od aparatur takšnih in drugačnih (nevarnih in manj nevarnih), do raznih nevarnih snovi (). Da o bolnikih (bolj in manj pokretnih) ne govorimo.
Pa panika, zmeda...
Pa kaj se vse najde po kleteh...
To smo gasilci na Celjskem okusili v dveh večjih poplavah (1990,1998), ko smo črpali zalite kleti. Ajd, krama ... Samo ko prideš do razmočenih kartonskih škatel z različnimi "sumljivimi" oznakami, pa rentgeni ...
Zato samo upanje, da se nič hujšega ne zgodi!
Mitja je napisal:Pri nas se požara v naši "plastic-fantastic" rdeče modri bolnici (nekdaj čudu arhitekture) "po tihem" vsi bojimo....
-samo eno "centralno" stopnišče kjer so tudi jaški z dvigali (požarnih stopnic ni!!!)
-veliko umetnih matejalov (notranjost,fasada,operma.....)
-problem hitre in varne evakuacije velikega števila bolnikov v takem in drugačnem stanju...
-lestev v regiji je samo ena in še ta je skoraj veteran in kliče po novi (GE Nova gORICA) (alternativa je pomoč enot in tehnike iz sosednje Italije )
![]()
-ni dostopa do objekta (postavitev lestev) zaradi brežine tik ob bolnici
-uporaba druhih načinov reševanja ( blazina,vrvne tehnike,itd...)
Smo imeli en cajt nazaj tudi večjo mednarodno vajo (sodelovale tudi enote onstran meje in druge enote ) pokazalo pa se je veliko nepravilnosti in težav na katere smo in še vedno opozarjamo...stopnišče,postavitvene površine,itd....
Brrr....
Matej K je napisal::penny:
Bi žrebali kdo bi prej skočil!
Me zanima kako so kaj zaposleni pripravljeni na kaj takega?
Bobby je napisal:Matej K je napisal::penny:
Bi žrebali kdo bi prej skočil!
Me zanima kako so kaj zaposleni pripravljeni na kaj takega?
Po mojem mnenju niso kaj dosti pripravljeni.....
Bi bilo zelo fajn izvest eno tako nenapovedano vajo....pa da se vidi kako bi reagiralo zdravstveno osebje....kako bi potekala evakuacija...seveda ne popolna ampak samo delna...
lp
Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 0 gostov