Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

UKW in alkalne baterije

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.

Moderator: Mitja Gregorič

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

UKW in alkalne baterije

Objava lipe » 18. marec 2003, 1:50

LP!

Za vašo stran sem izvedel pred kratkim na enem izmed izobraževanj na Ig-u, in ne morem si kaj, da ne bi pohvalil pojava prepotrebne in kvalitetne strani z gasilsko tematiko. Rad bi pohvalil tudi strokovnost in angažiranost moderatorjev forumov ter nekaterih uporabnikov!

:idea:
Že nekaj časa se ukvarjam z izvedbo neke vrste adapterja, ki bi na ročni UKW postaji omogočal uporabo običajnih (nepolnjivih) baterij.
S tem bi se izognil pojavu samoizpraznitve, saj običajne baterije niso podvržene temu pojavu. Zanimajo me vaše mnenja - oziroma če je kdo že zasledil kakšno serijsko izvedenko ?!....
Uporabnikova podoba
lipe
 
Objave: 447
Registriran: 15. marec 2003, 17:20
GE: Preddvor

Objava JozeR » 18. marec 2003, 15:07

Alkalne baterije imajo načeloma dosti večjo kapaciteto od NiCd ali NiMH baterij, se pa NiCd baterije bolje odrežejo pri temperaturah pod ničlo, kjer alkalne ne zmorejo dati "vse od sebe".

Praktično vse "amaterske" postaje poznajo izvedbe t.i. "praznih pakov", kamor lahko vstaviš običajne AA baterije. Verjetno bi moralo kaj podobnega obstajati tudi za profesionalne radijske postaje.

Problem vidim le pri določenih izvedbah postaj, ki/če imajo polnenje preko istih kontaktov kot napajanje oz. imajo baterije le dva kontakta ter nimajo ločenega kontakta za polnenje. Če bi gasilec slučajno pozabil, da ima v postaji alkalne baterije in bi jih dal polnit, bi lahko vse skupaj prešlo v manjšo "intervencijo".
In pa seveda cena je pri alkalnih baterijah OHOHO višja, kot pri akumulatorskih.

Na pomoč,
Jože
Uporabnikova podoba
JozeR
 
Objave: 206
Registriran: 23. avgust 2002, 13:37
Lokacija: Zagorje ob Savi


Nazaj na Telekomunikacije

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 5 gostov