Podforum v katerem se učimo vsi, tako sestavljalec kot reševalec. Znanja ni nikoli dovolj. Obstaja pregovor, ki še posebej velja za nas gasilce: Kjer neznanje se šopiri, tam hudič se ne umiri.
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
1. Kako se imenuje slovenski standard, ki obravnava intervencijske dovoze in površine za gasilska vozila ?
a. SIST DIN 14090
b. DIN 14090
c. SIST 1013
d. standard je še v pripravi
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Oskar ta pa res ni za gasilce!
Tudi pojma nimam kateri odgovor naj bi bil....
Če je slovenski potem je SIST to pravgotovo če je sploh že sprejet !
Tko B ni ostalo pa.....
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Ne mi streljat da ta vprašanje ni za gasilce. SIST DIN 14090 - površine za gasilce ob zgradbah. Tu pa so vključene tudi:
- dostopne poti
- dovozne poti za gasilska vozila
- postavitvene površine
- operativne površine za gasilska vozila
Ja že res da je! Sicer sem strojniške stroke tako da se mi o tem standardu res ne sanja! Samo čisto tko za enega operativca ali pa enega gasilca da dobi to vprašanje na izpitnipoli za "gasilca" pa se mi zdi malo težko...
Je pa res da so tudi to stvari katere sodijo v gasilsko službo...
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
Kakšna je minimalna širina dostopnih poti na prostem?
A) minimalno 1.25 metra
B) minimalno 2.0 metra
C) minimalno 3.5 metra oziroma pri dvosmernem prometu 5.0 metra
D) minimalno 3.5 metra oziroma pri dvosmernem prometu 6.0 metra
Ne morem verjeti, kako vas ( nas ) lahko odgovori v nekem trenutku zapeljejo, kljub temu da vprašanje ni zahtevno, samo mogoče je treba pogledati na kakšen papir.