LISAC je napisal:Kako ga dam na factory default? Nima pa nobene oznake, nalepke itd... (model) Lahko bi bil DE306 ali DE506, ker imamo še enega ki je "enak"...
Ali mogoče veste kako postopati če se izgubi RIC, se ga da fizično vpisati? Hvala!
Kolikor jaz poznam pozivnik ni opcije za izvesti tovarniške nastavitve. Po vsej verjetnosti je tip DE506.
RIC-ov ni mogoče ročno vpisati, vpiše se jih lahko samo preko računalnika z posebnim softwerom. Program za programiranje in nekaj nasvetov okrog taga je
tukajpolo98 je napisal:Ne najdem nič pametnega za omenjene cifre. Ponavadi so kombinacije tipke in jo držiš nato tipka za vklop (pozivnik naj bo prej vgasnjen). Druga možnost je, da vzameš baterijo ven in med poloma + in - narediš stik par sec.. Baterijo nazaj pa boš videl. Za RIC pa...verjetno ročno.
Cifre na levi strani so RIC-i. Upam, da bom povedal prav. Drugi po vrsti je osebni RIC, eno je društveni, eno je Gasilska Zveza in še eden je regija.
Omenjeni RIC-i so se ponavadi pokazali, če si vzel baterijo ven, istočasno stisnil vse tri tipke, ter dal baterijo nazaj v ležišče. Takrat si za cca 10 sek dobil prikazane omenjene RIC-e. Potem je šel pozivnik v normalno delovanje.
LISAC je napisal:Ne gre, sem mostičil + in - pola dalj časa, ni razlike. Obrnil polariteto baterije, ni razlike, pred vstavitvijo baterije držal različne kombinacije tipk, ni razlike...
Ga bom še pogrel, mogoče razstavil če kaj najdem...
Po moje, če je bil dalj časa brez baterije, se je izpraznila še notranja baterija. Pozivnik ima v sebi še eno malo baterijo, ki skrbi, da ostanejo nastavitve shranjene. Poizkusi zamenjati baterijo in ponovno programiranje. Lahko ga sprogramiraš sam (zgornji lik na elektronik.si), ali pa ga neseš na ReCo, kjer ti ga bodo sprogramirali.
S temi pozivniki se drugače ukvarja (servisira) tudi Miro Naglič - (
https://naglic.si/sl/)