100% podpiram ta zakon! Sploh zaradi tega ker je realen in izvedljiv brez finančnih posledic.
V zadnjem tednu sem glede te teme govoril z ogromno ljudmi in sem opazil da niti približno nimajo predstave kaj pomeni 3,5t, kaj 5,5t in kaj 18t. Ko obrazložiš da je 5,5t samo kombi z povečano nosilnostjo pa samo malo debelo pogledajo in rečejo "aja, to je pa drugače".
Veliko je govora da bi zaradi varnosti še vedno morali delati izpit za C kategorijo tudi za manjša vozila. Nihče pa mi ne zna objasnit, kaj te pa na tem izpitu pravzaprav naučijo? Vse kar je voziš tovornjak (prazen) cca 20 ur, dobiš malo občutka za velikost in pa opozarjajo te da glej ogledala. U mater, res sem dobil ogromno izkušenj da grem sedaj lahko za volan 18 tonske zverine in prehitevam po lokalni cesti širine 6m

Kako je nevarno voziti vsa urgentna vozila vemo vsi. Zaradi tega zakona ne bo prav nič bolj nevarno. Zato pa se vedno več pojavlja izobraževanja tudi v to smer in verjetno bo s časoma postalo tudi obvezno, takrat pa bomo vsi jamrali da hoče spet nekdo zaslužit in da je to čisto nepotrebno
Kaj prinaša ta zakon... Namesto da se bodo v prihodnjosti kupovala vozila do 3,5t se bodo 5 ali 5,5t in bo posledično kakšna kila rezerve na vozilu kar pomeni dodatno varnost. Zaradi tega pa ne bo potrebno delati izpitov za C kategorijo enotam katere nimajo težjih vozil.
V glavnem, upam da bodo ta zakon znali v parlamentu tudi dobro predstavit, ker v nasprotnem primeru si bodo poslanci predstavljali kako bodo gasilci vozili 20t cisterne brez izpitov za C kategorijo. V tem primeru pade zakon takoj. Če bo pa predstavljen tako kot je treba bo šlo pa gladko skozi.