Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

ZELO DOBRO DELO

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

ZELO DOBRO DELO

Objava darko » 13. marec 2017, 22:22

V nedeljo 12. marca je zjutraj, okoli 7.30, je močno počilo na avtocesti med Razdrtim in Postojno. 48-letni voznik, nemški državljan, je s kombijem trčil v zadnji del polpriklopnika, ki ga je vozil državljan Ekvadorja. Kombi je po trku in premetovanju po brežini obstal na prehitevalnem pasu. Na kraj nesreče so prihiteli policisti, reševalci ter gasilci iz PGD Postojna in Razdrto, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano dekle iz objema pločevine. Reševalci ekip nujne medicinske pomoči iz Postojne in Sežane so oskrbeli pet poškodovanih deklet, ki so se kot potnice peljale v nemškem kombiju. Ena od njih, stara 17 let, se je v nesreči huje poškodovala. Reševalci, ki so jim pomagali tudi gasilci, so poškodovana dekleta odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V vozilu je bil vkleščen na sopotniškem sedežu tudi zdravnik - spremljevalec. Med delom nas je detajlno opazoval. Med reševanjem dekleta in nato njega smo se z njim pogovarjali. Rekel je da je običajno na naši strani in da je prvič potreben pomoči. Ko smo raztegnili pločevino je vstal in smo mu pomagali izstopiti brez večjih poškodb.

Njegova izjava je bila: VERY GOOD JOB (ZELO DOBRO DELO). Nato je odšel do njegovih varovank in jim je nudil pomoč.
Za nas so te tri besede pomenile veliko. Spogledali smo se in se nasmehnili. Če je bil zdravnik iz razvite države zelo zadovoljen z našimi postopki, potem smo lahko tudi mi. Še enkrat smo postopali - potrdili pravilo ZLATE URE saj smo na kraju dogodka usklajeno delovali vsi skupaj. Že med vožnjo na intervencijo smo imeli (gasilci+NMP) vzpostavljeno radijsko komunikacijo in izpeljali medsebojno obveščanje o dogodku in stanju na terenu.
Darko
Priloge
059-RAZDRTO-NESRECA.jpg
Nesreča nemškega kombija AC Razdrto Postojna
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov