Moderator: Marko Novak
mundat je napisal:ivotrade je napisal:Jacksy je napisal:Odprite zadnjo revijo Gasilec, rubrika Gasilske enote širšega pomena, pa je pri opisu društva v prvi ali drugi povedi lepo uporabljena beseda.....
Zdej pa res nehite "srat" in iskat dlake v jajcu, vsi vemo kaj je eno in kaj drugo. Tudi "ljudsko" ime kombinirka se je lepo primilo za vozila GVC 16/25 pa vsi vemo za kaj gre.
V navedenem prispevku je besedna zveza, ki se navezuje na koncesijo uporabljena pet krat in je preživela avtorja, lektorja, predsednika društva, urednika revije Gasilec, lektorja revije Gasilec in bralce revije Gasilec, razen nekaj pozlačenih glav in ramen na tem forumu, ki jemljejo amatersko gasilstvo preveč skozi prizmo profesionalcev.
Amaterji smo bili, amaterji smo in amaterji bomo tudi v prihodnje. Sline pa se bodo še naprej cedile tistim, ki koncesij nimajo ali do njih niso opravičeni, to pa že leti na drugo temo.
Tudi pogovorno se bom še naprej pogovarjal o kombinirki, tunelcu, cisterni, svečani uniformi, trodelcu, brentači, koncesija, ne glede na dejstvo, da pač izrazi niso slovnično pravilni. Enako kot vas večina, policiste imenuje policaji.
![]()
![]()
zbor amaterjev je napisal:Vi bodite amaterji, večina gasilcev v Sloveniji je profesionalcev. Tako poklicnih kot prostovoljnih.
Je pa škoda, da ste člani tako velike enote amaterji... A ne?
Ljudje božji pa kaj se vi v službo vozite s kamioni, da lahko še svoj ego poleg peljete????
pgddl je napisal:Logačani imamo veliko šans da dobimo koncesijo saj smo 4 kategorija oni pa le 1.
Šumadinac je napisal:Pozdravljeni!
Ne da mi miru tale tema, da se nebi na kratko oglasil!
Nadaljujte debato po svoji volji, samo ne čarajte si nekih slik v glavi, kdo je koga, kdo bo koga in kdo je komu rival!
zanimivo mi je tudi, da nekateri veste veliko več kot člani društev o katerih teče debata, kar se tiče podpisovanja pogodb, dodeljevanja koncesij oz. širitev GEŠPjev- eni pač pišete o nečem, drugi o drugem...
Sem član PGD Dolnji Logatec in vas vse vabim na ogled in predstavitev našega društva (ne bomo pa razpravljali, kaj se dogaja z zgoraj omenjenimi dejavnostmi), ker pa PGD Stara Vrhnika ni daleč in menim, da bi vas tudi njihovi člani bili veseli, da se vam predstavijo, lahko ogled opravite v enem samem dnevu!
Pa lep pozdrav in NA POMOČ!
Ker novi lastnik Heliosa ni več pripravljen vzdrževati delovanja Centra požarne varnosti, so svetniki z rebalansom proračuna centru zagotovili dodatnih 350.000 evrov. >> To je veliko, a v primeru poplav, žleda ali požara hitro obrestuje,<< meni Toni Dragar in dodaja, da center ostaja neokrnjen, saj njegovo delovanje zdaj sofinancirajo tudi Dars, Mors, sosednje občine, Lek Mengeš in Papirnica Količevo. Za 33.000 evrov višjo požarno takso, ki znaša 130.000 evrov, še naprej v celoti prepuščajo prostovoljnim gasilskim društvom za nakup opreme, ugotavljajo in še naprej gasilcem odmerjajo tudi denar za zavarovanje in zdravstvene preglede.
Trenutno aktivni uporabniki: Bing [Bot] in 5 gostov