Pred dvemi leti sem pričel temo, še vedno je aktualna.
V društvu smo težavo leta 2011 rešili na osnovi pogovorov s vodstvom Zavoda IPF (lepabeseda lepo mesto najde - včasih), plačali smo še sprejemljiv znesek. V letu 2012 in 2013 smu na podlagi sklenjenega sporazuma med Zavodom IPF , Gasilsko zvezo Slovenije, Turistično zvezo Slovenije, Slovensko turistično organizacijo, Javnim skladom za kulturne dejavnosti RS in Zvezo kulturnih društev Slovenije, plačali znesek v višini približno 32 EUR.
Tole pisanje vsem vam, ki ste prejeli visoke račune prav nič ne pomaga.
Zanima me usoda pobude GZS, ki jo je podprlo tudi MORS: " je MORS podprlo pobudo GZS in ministrstvu za kulturo predlagalo spremembo 130. člena Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, tako da se doda nov četrti odstavek, ki se glasi:
- Plačila nadomestila so oproščena društva, ki delujejo v javnem interesu na področjih VPNDN in imajo status humanitarne organizacije", kot iz Gasilca 1. marca 2012 povzema Dave D.
Posebej me zanima zato, ker je pobuda "zrasla na mojem zelniku", predsednik GZ jo je uspešno predstavil organu GZS, le ta pa jo je posredovala MORS.
Bojim se, da je pobudo pokopal prav sklenjeni "Sporazum za določitev višine nadomestil za javno priobčitev fonogramov na prireditvah razvedrilne narave", članom naše organizacije pa ostaja še ena skrb za pravočasno izpolnjevanje administrativnih zadev - v izogib plačilu enormnih nadomestil za predvajanje fonogramov.