Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Mladinski gasilski tabor GZ Semič - Marindol 2009

Moderator: mailo

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Mladinski gasilski tabor GZ Semič - Marindol 2009

Objava lipec » 19. avgust 2009, 8:59

Slika
Semiški mladi gasilci, udeleženci gasilskega mladinskega tabora Marindol 2009 so v soboto, 15.8.2009, komaj čakali, da bo odbila ura 15.00. Ob uri so bili vsi zbrani pred gasilskim domom v Semiču, kjer so jih pričakali organizatorji tabora (Mladinski komisija Gasilske zveze Semič z izbranimi mentorji) in udeležence, ki jih je kar 45, skupaj s starši prisrčno pozdravili. Po predstavitvi programa in kontroli prisotnosti, so se otroci še poslovili od staršev in kolona gasilskih vozil je odpeljala proti Domu Kranjskih tabornikov v Marindolu.

Na cilju so otroci urno zasedli svoja nova bivališča (šotore in sobe). Ker je bilo sonce še visoko in je Kolpa vabila z vsemi svojimi čari, smo se organizatorji odločili, da otroke ne bomo »zamorili« takoj s formalnostmi, ampak jih bomo do večerje odpeljali na kopanje.

Po večerji smo se razdelili v 4 vode, poimenovali in popisali šotore in zasedene sobe v domu ter se »razkomotili« v svojih novih domovanjih. Za pomiritev adrenalina smo pripravili večerni kino v zunanjem šotoru, kjer smo si skupaj ogledali risani film Ledena doba 3. Po končani kino predstavi so se otroci odpravili na zaslužen počitek. Vendar so bili prepolni vtisov in njihovo žlobudrenje ni potihnilo pozno v noč. Vendar to ni premaknilo začrtanih aktivnosti naslednjega dne.

Nedelja, 16.08.2009
Ob jutranji telovadbi ob 7.30 so se otroci pretegnili in prebudili, na kar je sledil zajtrk. Dopoldne smo nadaljevali z demonstracijo in utrjevanjem vaj (vezanje vozlov, hitro spajanje cevi, prenos vode in zvijanje cevi), ki jih morajo ekipe opraviti na kontrolnih točkah pri tekmovanju v gasilski orientaciji. Ko so bile vaje utrjene, smo pred kosilom skočili na hitro osvežitev v Kolpo. Po kosilu smo organizirali kratko vožnjo s kanuji po Kolpi, kar je v otroških očeh prižgalo iskrice vznemirjenja in sreče. Po napornem dnevu se je prilegla popoldanska malica, vendar aktivnosti še zdaleč ni bilo konec. Sledile so športne igre, kjer so se vodi pomerili v vožnji s samokolnico, tekom v dvojicah z zavezanimi nogami in rokami ter potiskanjem žogice skozi cev. Vsi utrujeni smo se zbrali na okusni večerji, po kateri je sledil še kino. Napovedani večerni pohod pa smo zaradi utrujenosti prestavili. To noč nespečnosti ni bilo več, saj so otroci skupaj z mentorji (razen dežurnimi) ob stiku s posteljo utonili v zaslužen globok spanec.
Slika

PONEDELJEK, 17. 8. 2009

Ob jutranji telovadbi ob 7.30 so se otroci pretegnili in prebudili, na kar je sledil zajtrk. Ker so se otroci z vsemi gasilskimi vajami, ki jih morajo izvajati na kontrolnih točkah pri tekmovanju v gasilski orientaciji, seznanili že prejšnji dan, smo se danes razdelili v ekipe, ki bodo tekmovale na poskusni izvedbi tekmovanja v gasilski orientaciji. Tako smo dobili 1 mladinsko ekipo, 5 ekip starejših pionirjev in 9 ekip mlajših pionirjev. Odločili smo se, da beležimo čase opravljenih vaj, da bomo lažje spremljali njihovo napredovanje in s tem vzpodbudimo medsebojno tekmovalnost, ki bo pripomogla k izboljšanju vaj. Po napornem dopoldnevu smo pred kosilom skočili na plavanje, po kosilu pa smo se pričeli pripravljati na srečanje s starši, ki bo jutri. Na srečanju s starši se bo vsak vod predstavil s svojo točko, za kar je potrebno najprej narediti podrobni načrt nastopa. Po napornem načrtovanju smo se morali ponovno zbistriti v Kolpi. Po večerji so bile organizirane športne igre, kjer so se vodi pomerili v igri nogometa, nato je sledilo presenečenje. Organizatorji smo pripravili večerni piknik. Zakurili smo taborni ogenj, pekli so se čevapčiči in pele so se pesmi ob spremljavi harmonik.
Slika

TOREK, 18. 8. 2009

Tudi današnji dan se je začel z jutranjo telovadbo. Po zajtrku so se otroci najprej razgibali s športnimi igrami, nato je sledilo utrjevanje gasilskih vaj. Se je že pokazalo napredovanje ekip, pri nekaterih pa tudi začetniška sreča. Ker je bil danes zelo pomemben dogodek, srečanje s starši, je celotni preostali dan minil v pripravah, saj smo se želeli prikazati v najboljši luči. Dopoldne smo na hitro skočili na kopanje. Popoldne se nam je pridružil član ribiške družine, ki nam je v kratkem predavanju predstavil delovanje ribiških družin in predstavil največje nevarnosti za obstoj ribjih družin. Seznanili smo se tudi z določenimi vrstami rib. Pred večerjo smo naredili še generalko in bili smo pripravljeni na srečanje s starši. Imeli smo časne goste, obiskal nas je župan Občine Semič (g. Bukovec), predsednik in poveljnik GZ Semič (g. Malnarič in g. Per) ter poveljnik regijskega sveta (g. Planinc). Vsak vod je predstavil kulturno točko, ki je bila sestavljena iz nekaj pesmi in skečov. Ob zaključku programa so se otroci še malo poveselili s starši, ob deseti uri so še zadnji starši zapustili tabor. Iz mlajših otroških oči je kapnilo nekaj solz, vendar upamo da bodo jutri že pozabljene, saj jih čaka naporen dan.

http://www.gasilci.org/galerija/v/druzenje/marindol2009/
Uporabnikova podoba
lipec
 
Objave: 43
Registriran: 5. april 2007, 23:19
Lokacija: Črešnjevec pri Semiču

Odg: Mladinski gasilski tabor GZ Semič - Marindol 2009

Objava lipec » 23. avgust 2009, 11:48

SREDA, 19. 8. 2009
Končno je nastopil težko pričakovani dan, ko smo izvedli poskusno tekmovanje iz gasilske orientacije. Zjutraj je bilo organizirano predavanje ga. Marjance Kolarjeve iz prve pomoči. Z mlajšimi pionirji smo ponovili vaje, ki se bodo izvajale na kontrolnih točkah. Danes sta se nam pridružili tudi dve ekipi, katerih člani niso udeleženci tabora. Za zmanjšanje tekmovalne napetosti smo se tudi danes odšli pred kosilom osvežiti na Kolpo. Po kosilu so otroci imeli športne in gasilske igre. Po tretji uri so pričeli prihajati sodniki. Priprave so se začele. Najprej so sodniki pregledali navodila in dorekli še zadnje podrobnosti, nato smo jih razvozili na kontrolne točke. Tekmovanje se je pričelo. Prijavljenih je bilo 8 ekip mlajših pionirjev, 6 ekip starejših pionirjev in 2 mladinski ekipi. Rezultati ekip so bili zelo pohvalni, ekipe so bile zelo izenačene, pokazalo pa se je tudi, kaj morajo posamezne ekipe izboljšati. Za nagrado smo po končani gasilski orientaciji odšli na kopanje, kjer smo imeli tudi predstavitev gasilskih avtomobilov in njihove opreme.

ČETRTEK, 20. 8. 2009
Po zajtrku se je pospravil tabor, zložile so se potovalke, še enkrat se je preverilo stanje v taboru. Za konec so se podelile pohvale in graje, ki so jih pripravili udeleženci tabora. Prispeli so avtomobili za razvoz, še enkrat smo se pozdravili in otroci so se odpeljali domov. Tabor je bil uspešno zaključen! Upamo, da se z otroci srečamo tudi drugo leto.
Uporabnikova podoba
lipec
 
Objave: 43
Registriran: 5. april 2007, 23:19
Lokacija: Črešnjevec pri Semiču


Nazaj na Mladina

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost