Količine za 4 osebe
Sestavine
Svinjina - stegno 600g
Žajbelj
Mocarela 125g
Paradižnik - svež 500g
Čebula - spomladanska
Olje - sončnično 1 žlica
Kisla smetana 100g
Sol
Poper
Maslo 2 žlici
Priprava
Meso oplaknemo, osušimo in narežemo na 8 tankih zrezkov. Štiri vejice žajblja osmukamo, očistimo in grobo narežemo. Mocarelo osušimo in narežemo na lističe. Zrezke obložimo z žajbljem in mocarelo. Čez sir položimo drug zrezek in ob robu spnemo z zobotrebcem. Paradižnik oplaknemo v vroči vodi, ga olupimo in narežemo na četrtine, nato pa na majhne kocke. Šopek mlade čebule očistimo in narežemo na tanke kolobarje. Mlado čebulo podušimo na olju, dodamo kislo smetano, paradižnik ter solimo in popramo po okusu. Kuhamo 5 min. V ponvi segrejemo maslo in pečemo zrezke na vsaki strani 5 min. Solimo in popramo po okusu. Zrezke naložimo na krožnike in prelijemo s omako.
Želim vam dober tek !!!
BAČO
