Učimo se, na ABC
Pravila foruma
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
Pravila podforuma »UČIMO SE NA ABC«
- odgovarjate tako, da napišete samo črko pred odgovorom za katerega menite, da je pravilen
- praviloma je samo eden odgovor pravilen, če jih je več ali je potrebno kako drugače napisat odgovor, sestavljalec to tudi posebej napiše
- komentiranje odgovorov ni dovoljeno dokler sestavljavec ne poda pravilnega odgovora
- odgovarjajte »z glave« in šele potem iščite po literaturi, kajti le tako boste preverili svoje znanje
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
No pa smo dočakali še zadnjega učenca Jernejčeka. Kje hodiš pubec !
Pravilen je odgovor C
Vsi , ki ste odgovorili napak, sedaj veste nekaj več. Lahko pa tudi poiščete na tem našem forumu temo o utekočinjenem naftnem plinu, kjer piše kaj več o tem.
Še nekaj zanimivosti povezanimi s tem poizkusom ki ga vidite na fotografiji.
- če preveč odpremo ventil zelo rad plamen ugasne , ker je prevelik iztok plina.
- ko bo jeklenka-posoda prazna bo plamen ugasnil
- isto se zgodi če jeklenka stoji pokonci in izgoreva plinska faza.
Pa še nekaj. takšni poizkusi so pogubni za ventil, ki se segreje in potem ne tesni več.
Pravilen je odgovor C
Vsi , ki ste odgovorili napak, sedaj veste nekaj več. Lahko pa tudi poiščete na tem našem forumu temo o utekočinjenem naftnem plinu, kjer piše kaj več o tem.
Še nekaj zanimivosti povezanimi s tem poizkusom ki ga vidite na fotografiji.
- če preveč odpremo ventil zelo rad plamen ugasne , ker je prevelik iztok plina.
- ko bo jeklenka-posoda prazna bo plamen ugasnil
- isto se zgodi če jeklenka stoji pokonci in izgoreva plinska faza.
Pa še nekaj. takšni poizkusi so pogubni za ventil, ki se segreje in potem ne tesni več.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
- Oskar
- Naj forumovec 2004

- Kraj: Malečnik
- Kontakt:
Najprej odgovor Rafterju.
Se motiš. Poglej malo okrog sebe saj je streljaj od tebe polnilnica. Vsaka jeklenka gre skozi tri preizkuse tesnenja, tako da takšne jeklenke s pregretim- poškodovanim ventilom ne bo nazaj na tržišče.
Če te ne bodo spustili v polnilnico , reči da hodiš na gasilski tečaj in si dobil ogled za domačo nalogo !
Pri meni lahko dobiš poučen film na to temo. Žal še vedno na VHS.
Sabirman: Če si resno vprašal, resen odgovor. Zato ker se to doma ne dela in je nevarno za okolico in ljudi. Požar -poškodbe itd...
Se motiš. Poglej malo okrog sebe saj je streljaj od tebe polnilnica. Vsaka jeklenka gre skozi tri preizkuse tesnenja, tako da takšne jeklenke s pregretim- poškodovanim ventilom ne bo nazaj na tržišče.
Če te ne bodo spustili v polnilnico , reči da hodiš na gasilski tečaj in si dobil ogled za domačo nalogo !
Sabirman: Če si resno vprašal, resen odgovor. Zato ker se to doma ne dela in je nevarno za okolico in ljudi. Požar -poškodbe itd...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Vzeto na znanje, g profesor.Oskar napisal/-a:Najprej odgovor Rafterju.
Dobra ideja. Morda bi lahko enak izgovor uporabil za ogled Pinzgauerja v gasilskih garažah na Aerodromu Maribor, ki si ga še vedno nisem ogledal.Oskar napisal/-a:Če te ne bodo spustili v polnilnico , reči da hodiš na gasilski tečaj in si dobil ogled za domačo nalogo !
Glede snemanja na DVD pa: za vozle sem ti lahko pomagal, za kaj več pa bo težko. Bo treba nekje zvohat dostop do DVD recoderja.
- gasilec dejan
- Kraj: Pobrežje-Malečnik
- Kontakt:
Da mi ne bo potrebno poizkusiti raje vprašam.
Torej sodeč po Oskarjevemu navedku je situacija, da bi plamen potegnilo v jeklenko praviloma izključena?
Sam sem pri odgovarjanju razmišljal, da bi mogoče zaradi padca nadtlaka lahko prišlo do tega. Očitno nisem razmišljal čisto v pravi smeri.
Torej sodeč po Oskarjevemu navedku je situacija, da bi plamen potegnilo v jeklenko praviloma izključena?
Sam sem pri odgovarjanju razmišljal, da bi mogoče zaradi padca nadtlaka lahko prišlo do tega. Očitno nisem razmišljal čisto v pravi smeri.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)