Stran 1 od 1

Poenotenje opreme

ObjavaObjavljeno: 9. oktober 2002, 14:12
skerca
Vsako leto od države dobimo nekaj opreme toda vsako leto od drugega proizvajalca. Sedaj imamo v društvu IDA treh različnih proizvajalcev. Zanima me kašne aparate ste dobili po vaših društvih, kajti mi bi radi zamenali naše tako da bi bili naši aparati istih znamk.

ObjavaObjavljeno: 9. oktober 2002, 21:08
RadioaktivniS
Skerca!

Sedajle pišem predvsem iz tega razloga, ker praviš da vsako leto dobite od države.. itd..
Mogoče se neumno sliši, ampak zanima me iz katere države prihajaš?
Zato ker v našem društvu že nekaj let nismo dobili nobene nove opreme!
Sedaj bo že kmalu dve leti odkar smo dali prošnjo na GZ, da bi nam priskrbeli nov trojak, kot del osnovne opreme, ker pri staremu puščajo ventili.... pa je ostalo samo pri obljubah!

Lahko ste veseli če kaj dobite!!!
Na pomoč!

p.s.: tisto o državi je bol v narekovajih, resnično pa me zanima iz katerega društva si in pod katero GZ spadaš?

ObjavaObjavljeno: 9. oktober 2002, 21:35
trlep
Prinas stanje ni bistveno boljše. Tudi naše občinsko poveljstvo se nemore odločit, ali se noče, da bi bili enotni. Eno leto nabavlja BASove zaščitne obleke, letos BRISTOL. Mislim, da bi morali biti enotni saj na nivoju občiskega poveljstva, tako smo pa pisani.

Mene zanima, kako imate urejeni drugi? A nabavljate opremo istega proizvajalca, ali imate podobne probleme? :?: :!: :?:
LP Jure

ObjavaObjavljeno: 10. oktober 2002, 2:06
Matej B.
tudi pri nas so prerekanja katero znamko kupiti. Lani smo kupili ono, ja letos pa več ona ni dobra in bomo kupili drugo itd.. Vsaj tako odločajo na vrhu GZ in CZ v naši občini. Osebno bi rad videl VSO ENOTNO OPREMO (vozila, obleke, cevi, dihalne aparate,....)
Nam je država leta 2000 podarila IDA Draeger, od leta 1996 pa imamo 2 kom. Racala. Pa še za prihodnje se dogovarjajo še za dva IDA. Upam da ne bo kakšen Auer ali pa Interspiro itd. ker osebno rajši vidim da prevladuje ena znamka.

pisana oprema

ObjavaObjavljeno: 10. oktober 2002, 8:07
pouzek
Naša GZ sicer skrbi za "vsaj" približno enotnost. Letos bo za vsa društva nabavilo po eno obleko, čelado CASCO, zaščitne rokavice, triopan, brezrokavnik za vodjo intervencije in seveda podkapo. Pri čeladah je razhajanje, saj so si nekatera društva raje priskrbela drug tip čelad.
Kar pa se tiče IDA: 2x AUER, 1xDRAGER - problem: naličnice AUER ne pašejo na aparat DRAGER (in obratno).

NA POMOČ!!!

ObjavaObjavljeno: 12. oktober 2002, 14:50
Peter
Težko je, če nimaš toliko sredstev, da bi si lahko privoščil nakup vse opreme naenkrat.

Pri nas smo najprej dobili zaščitne obleke Bristol s srebrnimi odsevnimi trakovi. Druga serija oblek Bristol je čez nekaj let imela poleg srebrnih tudi rumene. Tretja serija bo morala ustrezati določbam GZS, ki pa spet zahtevajo drugačne trakove.

Kar se tiče sredstev požarnega sklada, bi bilo veliko bolje, če bi društva dobila vrednostne bone za nabavo določene vrste opreme in bi lahko tako sama izbirala proizvajalca in model ter mogoče še sama prispevala kakšna sredstva za ustreznejšo opremo. Je pa res, da je tukaj vprašanje količinskega popusta, ki ga je verjetno deležen sklad, za nabavo večjih količin opreme pri določenemu zastopniku.

ObjavaObjavljeno: 28. december 2002, 19:33
Jack
Pri nas imamo tri vrste dihalnih aparatov (auer, draeger, racal).