Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Monocisterna CREINA

Slike gasilskih vozil
Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Monocisterna CREINA

Objava Andrej » 21. maj 2003, 18:04

Ker se je debata na temo traktorskih cistern pričela v drugi temi, sem odprl novo.

Moje izkušnje in mnenje o uporabi omenjenih cistern je zelo pozitivno. Čeprav je v društvu nimamo, jo posedujejo tri naša sosednja društva, od katerih imata dva tudi lastni traktor. To je bila v preteklosti najcenejša izvedba "UNIMOGA" in tudi GVC-ja. Potreba po omenjeni cisterni se je pokazala predvsem zaradi velikih gozdnih površin, ki so v glavnem dosegljive s traktorjem. Na žalost omenjene kombinacije tipizacija na predvideva. Upam da bodo omenjene cisterne društva obdržala. Tudi če bi katero društvo (kjerkoli v Sloveniji) nabavilo novega "UNIMOGA" ali podobno vozilo nisem popolnoma prepričan da ga želijo poškodovati že na prvi intervenciji na težko dostopnem terenu.

Andrej
Andrej
 
Objave: 499
Registriran: 27. avgust 2002, 16:44
Lokacija: Duplje

Objava Robert.G. » 22. maj 2003, 11:24

Zadeva je taka, da verjetno nasi vrli mozje ne bodo CREINE nikoli tipizirali, ker zamisel, da se uporablja za namene gasenja ni njihova, ampak od nas operativcev, ki si pomagamo z vsemi mogocimi pripomocki samo, da smo pri gasenju raznih pozarov uspesni.
Tipizacija mora biti to je res, drugace bi bilo vse skupaj kot v cirkosu.Vozila napolnjena z vso mogoco kramo in nakranclana kot v maskarah.
Ko uporabljamo opremo, ki je ni v tipizaciji moramo pac biti bolj previdni, da se nihce od sodelujocih ne poskoduje.Mislim na opremo za gasenje ( razna prirocna sredstva itd.), ampak samo pri gasenju na tezko dostopnih krajih ne nekje v mestih.Kar se pa tice zascitne opreme pa stroga pravila tipizacije, to je za nas operativce zakon(osebna zascitna oprema).

L.P.
Biti gasilec, pomeni misliti z glavo
Robert.G.
 
Objave: 79
Registriran: 1. april 2003, 11:53
Lokacija: Slov.Bistrica


Nazaj na Vozila in oprema

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 12 gostov