Črpalka ni slaba! Sam treba je pazit da je res FP 16/8 in ne kakšna FP 8/8 kar sem že opazil na nekaterih vozilih!! Čeprav neke karakteristike govorijo o pretoku pri črpalki FP 8/8 tud o 1600 l /min!!!!
Mi imamo GVC 24/50 in nam Ciglerjeva črpalka dela brez problemov. Verjetno je 1600 L črpalka samo malo manjša ostalo bi moglo funkcionirat. Sosednje droštvo ima GVC 16/25 z Rosenbauerjevo črpalko pa so tudi zadovolni.
Moje mnenje je, da so Ziegler in Rosenbauer dobre črpalke. Prav tako Godiva, saj jih uporablja pol sveta.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Na dveh vozilih imamo Rosenbauerjevi črpalki, ena od teh je stara 25 let in z njima ni nobenih problemov, prav tako nismo imeli nobenih večjih problemov z prenosnimi črpalkami od istega proizvajalca.....ko bomo nabavljali kakšno novo vozilo mislim da bomo kar Rosenbauerju ostali zvesti
Če si sam nepoučen,se ne lotevaj poučevanja drugih ! (ruski pregovor)
V društvu imamo Zieglerjevo 16/8 črpalko in Rosenbauerjevo R65 to so profi črpalke,ki 100% delajo, če pa želiš enak agregat za manj denarja je pa Magirusova črpalka. Vse tri kraljujejo v srednji Evropi