trsta91 je napisal:Tudi v našem društvo smo na zadnje kupili obleke pri podjetju BAS. Smo šli v Lovrenc na Dravskem polju in so nam naredili obleke po naročilu. Ker smo malo društvo z malim proračunom, smo vzeli najcenejšo možno varianto, nekje dobrih 400 eur, če se ne motim (to je blo 3 leta nazaj). Imajo pa obleke vse podobno kot zgoraj omenjeni Rosenbauer Xflex obleka (v desnem žepu je karabin za pritrditev rokavic, na levi je žep za postajo in zašit trak za pritrditev PTT tipke, na levi pa zašit trak za žepno svetilko. Edino nima ježeka, da bi luč fiksiral. Verjamem pa, da ti tudi to naredijo, če si želiš.
Edino kaj me osebno moti so naramnice, ki so mi v začetku po določenem času intervencije, spolzele po rami navzdol. Mogoče danes že imajo kakšno rešitev tudi za to. Jaz osebno sem to težavo rešil tako, da sem na zadnji strani (malo nižje od vratu), povezal levo in desno naramnico (zavezal sem ju skupaj), tako da gresta naramnici narazen komaj zgoraj pri ramenih in ne pri pasu, kot je to pri originalu.
Je pa res, da nekateri moji kolegi s tem niso imeli težave, verjetno je tudi odvisno od športne postave posameznika

Izgleda, da imam premočan vrat

Edino kaj ne priporočam so škornji na zadrgo. Namreč glede same hoje ni problemov, tudi pri delu z njimi ni problemov, smo pa imeli probleme na poplavah, kjer so mi škornji spustili vodo ob prvem koraku v 10 cm globoko vodo. Ugotovili smo, da v primeru poplav, moramo uporabiti navadne kmetijske škornje za delo v vodi in ni nobenih težav

Lp
hja. večni problemi s temi škornji. Mogoče sem osamljeni primer, ampak jaz pravim samo eno: Maži, maži, maži. Četudi jih ne nosiš celi mesec, ko prideš v GD vzami kremo in jih namaži. Razlika je očitna. Pa ne mislim navadne ilirija kreme za salonarje ampak ustrezno kremo. Tjulnova mast za planinske čevlje tudi velja. Predvsem okoli šivov.
Mi imamo basove obleke (mislim da varianta sting deluxe, vendar ne iz PBi materiala) , novejšega dizajna. Načeloma sem glede funkcionalnosti kar zadovoljen. Veseli me, da je tudi Dušan (BAS) spoznal, da v kiklah ni prihodnosti in je prešel na sodobnejši dizajn. Obleka je nosljiva, se prilagaja telesu (tudi "malo lepše" oblikovanim, če želiš) in ima žepe, ter karabinčke, zanke, itd. Kar si pač zaželiš naredijo. Tudi lučko in postajo se da lepo fiksirati gor. Všeč mi je patent na dlani. Ni več tistega trakca.
Super so kolenske zaščite in zaščite komolcev, vendar pa sem desno koleno že dodobra znucal.
Stvar ki me moti so naramnice. So v celoti iz elastike, oz. kakrkoli je že tisti material in se čez čas uporabe raztegnejo. Obleka je stara 3 leta in naramnice imam že našpanane skoraj do konca. Tak je pač material.
Naslednja stvar, ki mi ni všeč je vodoodbojnost, če sem bolj natančen le-te pri tej obleki nisem zaznal. Obleka vleče vodo kot suha vileda.
Ježki na koncu hlačnice prav tako niso prav posrečeni. Morda bi v poštev prišli večji.
Ko je toplo v njej švicaš kot v savni. Četudi ne delaš prav veliko si kar konkretno moker.
Nekaj težav sem opazil tudi pri zadrgi. Težko jo v prvem poskusu zapreš (Mogoče pa imam, bog ne daj, težave s ciljanjem?

).
Torej končna ocena: Obleka je za 800€ kar dobra. Je nosljiva, vendar pa ji manjka nekaj ključnih detajlov. Če je ne uporabljate vsak teden po nekajkrat bo zdržala kar nekaj časa. Če ste pa kar se intervencij tiče bolj obremenjena enota pa se bi jaz raje obrnil na katero drugo firmo.