Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Predlogi za nova tekmovanja

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...

Moderator: Janez Koncilija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objava Matej B. » 10. september 2002, 1:53

Ja čemu pa so sploh namenjena tekmovanja. To se sprašujem zdaj ko se s tekmovalnim gasilstvom več ne ukvarjam. Tlačne in sesalne cevi se mečejo naokrog, čeprav ta oprema v splošni operativni opremljenosti ne pomeni danes skoraj več nič. V mislih imam predvsem motorne brizgalne s katerimi se ne gasi več. Lahko bi začeli s kakšnimi drugimi tekmovanji, zato vas prosim za predloge. Tekmovanja naj bi imela tudi izobraževalen namen!
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1138
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec

Objava Jožef L. » 22. september 2002, 14:50

S teboj se ne morem v celoti strinjati - mislim da se bodo temu pridružili še mnogi, ki se resno z gasilstvom ukvarjajo. Glede uporabe MB in pripadajoče opreme uporabljene v požarih, ti priporočam ogled kakšne resne statistike na to temo. Tekmovanja pa, na žalost, imajo tudi izobraževalni namen. Bo treba, tvojim izkušnjam navkljub, vzeti v roke še kakšno domačo ali tujo literaturo - predlagam, da začneš z domačimi osnovami! S spoštovanjem!
Uporabnikova podoba
Jožef L.
 
Objave: 50
Registriran: 22. september 2002, 14:24
Lokacija: Rateče - Planica

Objava Drago » 22. september 2002, 19:02

Jožef: S časom se kaže (vedno bolj) tudi "druga plat" gasilskih tekmovanj. Dolgo bi lahko našteval "incidente", ki se dogajajo na teh tekmovanjih, da o vedno večjih stroških, ne izgubljamo besed. Na predzadnji seji predsedstva GZS smo bili "prisiljeni" v (za sodelujoče) "kruto" ukrepanje (Moravske toplice). Aha, tisti izobraževalni namen oziroma učinek me zanima "bolj v detalje", prosim :oops:

LP
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Jaka » 8. oktober 2002, 20:59

V zvezi s tekmovanji sem mnenja, da so potrebna. Tukaj ne mislim na ekipe, ki celo leto garajo samo za tekmovanja, ampak neko povprečno enoto v društvu I. ali II. kategorije. Take enote se v pripravah na tekmovanje večkrat sestanejo, osvežijo delo z orodjem in katero modro rečejo. Ker je udeležba na tekmovanjih običajno za vsa društva iz GZ obvezna, se nekatera društva udeležujejo samo tekmnovanj, kakšno vajo pa je že problem izvesti.
Zavedam se, da bi bilo bolje organizirati kakšna druga tekmovanja, vendar pa morajo biti s takšno opremo, da jo bodo imela vsa društva. To pa je že težje. MB in cevi pa imamo vsi. Tako so pogoji za pripravo na tekmovanje vsaj približno za vse enaki.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Milek » 5. november 2002, 14:44

Imel sem priložnost, da sem se z društvom leta 1993 udeležil gasilskega mitinga blizu Hamburga. Seveda smo tekmovali v CTiF verziji v mednarodni konkurenci. :oops: Domačini iz njihove regije pa so imeli čisto drugačno tekmovanje. :shock: V tekmovalni progi so imeli postavljene razne ovire katere so morali premagovati z lestvami, navezovanje orodja in tega praktično uporabiti, polaganje cevovoda (nekaj podobnega prakticiramo poklicni gasilci pod okriljem ZPGS :idea: )... Pri nas pa na žalost še vedno samo "dirkamo" z MB in uničujemo drago opremo :!:
:idea: Sem zato, da se spremeni koncept tekmovanja sploh mokre izvedbe ker je vedno manj intervencij ko uporabljaš standardni trodelni napad! Društva oziroma GZ pa denar za popravilo opreme lahko nameni v bolj koristne namene!!!!

LP :roll:
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava binep » 5. november 2002, 15:17

Bravo Milek!!!
To sem čakal že nekaj časa, tudi jaz sem zato da bi se koncept tekmovanja oziroma trodelnega napada mal spremenil. Sam po moje nebo šlo še kr nekej časa, ker veliko društev postavlja razna tekmovanja na prvo mesto, stroga operativa je pa bolj zadaj. V našem drušvu ni ravno tko no, zato nam nekatera društva v naši GZ očitajo da potem nismo sposobni opravljat stroge operative če se ne udeležujemo tekmovanj. Men gre pol kr ma na bruha...
Če bi ves ta čas kar ga porabimo za vaje na takmovanja uporabili za taktične vaje v PGD bi bili sigurno vsaj tolk usposobljeni, kakor tisti, ki trenirajo nogomet in igrajo v tretj občinski ligi, kakor je že pred časom navedel Milan.
No Milek lep pozdrav v celje upam da se slišmo kej

Bine
Uporabnikova podoba
binep
 
Objave: 558
Registriran: 1. september 2002, 23:55
Lokacija: Podnart

Objava Milek » 5. november 2002, 15:29

Bine ni kaj hvalit!! :lol:

Pa, da nebo kdo rekel, da sem proti tekmovanjim :shock:, kot mladi gasilec sem se neštetokrat precmiril domov, ker nismo bli najboljši. Danes pa vidim, da mi od vseh teh tekmovanj v praksi ne pride skoraj nič prav!!! :cry: Sem zato, da se še vedno udeležujemo mednarodnih tekmovanj pod okriljem CTiF. Sem pa striktno proti tekmovanjim kot so: Memorial Matevža Haceta ter raznim drugim gasilskim tekmovanjim "Loschangrif" :?: in podobno!!
V naši enoti imamo servis gasilske tehnike in, da vidiš koliko MB pride na popravilo ob "sezoni". Popravila oziroma stroški pa niso majhni!!!

Brez zamere toda ta tekmovanja je čas že davno "povozil"!
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava metodg » 5. november 2002, 15:47

Izkušnje, ki jih imam so takšne.
Nekatera društva ne delajo skoraj nič Če jih prisiliš v tekmovanje in jim zagroziš, se bodo vsaj za tekmovanje potrudili in vsaj enkrat ali dvakrat vrgli vajo in malo pregledali opremo. Drugače pa onjih ni ne duha ne sluha.
Vem, da ne smemo dajati tekmovanj na prvo mesto, ampak naj bi bilo tekmovanje nekakšno druženje oz. družabno srečanje. Vsaj pri nas sem dobil občutek, da so tekmovanja vse prej kot druženje. Tekmovalnost je prevelika in padajo različne...
Pri nas smo uvedli tekmovanje v orientaciji za člane, članice, veterane in veteranke, ki pa je letos na žalost izpadlo (preveč vsega). Tam bomo v prihodnje poskušali zadevo urediti na bolj družaben način in morda še kakšen piknik hkrati za vse družinske člane. Bomo videli kako se bo obneslo.
Na tekmovanjih naj bo nekja tekmovalnosti - predvsem pa naj bo to družabno srečanje in prijateljevanje. Na intervencijah ne bomo tekmovali, ampak bomo pomagali drug drugemu...

Metod G. :D
Uporabnikova podoba
metodg
 
Objave: 893
Registriran: 12. julij 2002, 14:03
Lokacija: Brezje na Gorenjskem
GE: PGD Brezje na Gor.

Objava matjaž » 5. november 2002, 16:31

Že skoraj 20 let hodim redno na razna tekmovanja (gasilska seveda), pa če me spomin ne zapušča se v teh letih ni spremenilo nič :roll:
Sedaj pa mi naj nekdo prdstavi šport (šah ni šport 8) ) pri katerem se v 20 letih ni nič spremenilo :oops: :!:

LP!

Matjaž

P.S.: Menim da potrebujejo tekmovanja koreneite spremembe in to na vseh nivojih :!: :idea:
"Isti način mišljenja s katerim smo reševali stvari v preteklosti, ne učinkuje za reševanje problemov v prihodnosti!"

Albert E.
Uporabnikova podoba
matjaž
 
Objave: 1074
Registriran: 19. julij 2002, 11:49
Lokacija: Kostanjevica na Krki
GE: Kostanjevica na Krki

Objava Milek » 6. november 2002, 18:40

:oops: Nekdo bo moral biti tisti, ki bo začel drezati na pravem naslovu... Če bo ostalo samo pri pogovorih med nami mislim, da se nebo nič spremenilo! :cry:
Če pa pomislim je pa že to napredek, da so o tem stekli pogovori med nami in s skupnimi močmi se, da veliko doseči!!!

LP 8)
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava Drago » 6. november 2002, 19:37

Milek: :lol:

Bil sem na kar nekaj tekmovanjih poklicnih gasilcev (Nova Gorica, Trbovlje, Gornja Radgona, Otočec......) in lahko rečem, da sem povsod užival 8) Vaša tekmovanja so res bolj zaradi vsega tega, kar ste že opisali kot smiselno in pozitivnino na tekmovanjih. :)

Vendar pa so tekmovanja v okviru GZS (kar sami dobro veste) že prišla do nivoja, ko se upravičeno postavlja vprašanje o smiselnosti tega početja (tudi ste že navedli večino argumentov). Zavedati pa se je potrebno sledečih dejstev:

- Od 1400 PGD-jev v Sloveniji je le redkokatero, ki nima (vsaj ene) tekmovalne desetine in tu je zdaj 14.000 ljudi :shock: od katerih je vsaj 50 % zagrizenih tekmovalcev :evil:

Mah, skratka; jaz sem "revolucionaren" tip :oops: in sem tekmovanja že tudi "načel" in vedno bil pozneje "srečen", da sem (komaj) odnesel "celo kožo" :lol:

lp DC

p.s.: "vsaka igra ima svoj konec" (naslov filma - se mi zdi) in "čas" bo tudi tu nekoč uredil stvari :twisted: - vsaj upam, če upanje umre zadnje) :roll:
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Milek » 6. november 2002, 20:00

Drago :roll:

Teh 7.000 zagriženih tekmovalcev (beri gasilcev) :lol: bi se potem še vedno lahko udeleževalo tekmovanj, vendar malo drugačnih - "koristnih". :shock:
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava Drago » 6. november 2002, 20:07

Se strinjam, da bi se lahko :D vendar posamezniki že tudi po 30 let mečejo "trodelnega" (pa še danes ne vedo, če prav :twisted: ) in kako misliš, da bi jih "novih" tekmovanj naučil :shock: :?: (res se ne splača :wink: )
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Milek » 6. november 2002, 20:27

Kako mislim, da bi se naučili "novih" tekmovanj (beri disciplin) :?:
:idea: Čist enostavno... Vsako tekmovanje ima svoja pravila tako bi tudi novo tekmovanje imelo svoja pisana pravila, ki bi se jih morali vsi naučiti od sodnikov pa do tekmovalcev :P :!: Pa če bi se to poenotilo po vsej VELIKI Sloveniji bi se tudi največji pesimisti sprijaznali. 8)
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava Drago » 6. november 2002, 21:01

Milek: :lol:

Popolnoma se razumeva :twisted: in če si za "akcijo" si "zrihtaj" en izpopolnjen predlog, jaz ti pa uredim, da ga boš lahko "prezentiral" pred poveljniki GZ ali pa vsaj na poveljstvu GZS :idea:

Priporočam ti pa, da pustiš vrata prostora kjer boš to počel (za vsak primer) odprta :lol: :lol:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Naprej

Nazaj na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron