Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

pokalna gasilska tekmovanja

Nasveti, vprašanja, sojenje, ...

Moderator: Janez Koncilija

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

pokalna gasilska tekmovanja

Objava Matej B. » 31. julij 2002, 1:09

Zdravo!

Kot je opaziti, je udeležba na pokalnih tekmovanjih močno okrnjena. Zanima me zakaj je tako. So favoriti res že vnaprej znani in zato ni takšne konkurence, ali pa je to posledica, ker je lani bila gasilska olimpijada. Ko sem jaz bil v naši tekmovalni enoti (1998-2000) smo dosegli dobre rezultate. Toda včasih so nas sodniki namerno oškodovali.
Najbolj pri dosojevanju sklapljanja na tleh.
Imeli smo tudi posnetke, a žal to ni bil dokaz. Tako smo se po neuspehu na državnem tekmovanju v Mariboru junija 2000 odločili da prenehamo tekmovat. Zanima me vaše mnenje o gasilskih tekmovanjih. še posebej tistih ki jih organizira GZ Slovenije.

HVALA!!

Matej B.
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1138
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec

organizacija.....

Objava Simon B. » 20. avgust 2002, 16:04

Pozdravljeni!
Oglašam se kot predstavnik PGD TRIGLAV Korovci, ki je letošnje leto eno od uspešnejših ekip v tem pokalnem tekmovanju. Moram povedati, da je kritik na izvedbe tekmovanj kar precej, medtem ko npr. sodnikom v tem letu ni moč očitati prav nič oz. vsaj ne dosti. Normalno je, da ima vsak sodnik svoje "muhe", zaenkrat pa jim kot že povedano vsaka čast okoli letošnjega sojenja.
Druga zgodba je pa organizacija.... od 5+ organiziranih tekmovanj (npr. Hajdoše, itd.) se najdejo tudi take kjer je že velik problem nastaviti ozvočitev ipd.
Ampak, kolegi gasilci, na vse skupaj morate gledati na ta način: najprej je tekmovanje ki se zelo zelo hitro konča. Po končani štafeti pa dopustite, naj se začne "novo življenje", gasilsko življenje - fešta, pomešana s prijateljstvom brez zaničevanja itd.
Na pomoč!
Simon B.
 

Pokalna gasilska tekmovanja!

Objava Roman W. » 27. avgust 2002, 11:59

PRIPOMBA!

:wink:

V začetku naj navedem, da sem član opertivne enote PGD TRIGLAV Korovci in da me je tema o pokalnih gasilskih tekmovanjih vzpodbudila k temu, da tudi sam podam svoje mnenje o tovrstnem tekmovanju!!

***MNENJE***
Glede teme "pokalna gasilska tekmovanja" se pridružujem mnenju obeh zgoraj navedenih obiskovalcev omenjenih tekmovanj. Sojenje na tekmovanjih (osebno mnenje) je letos več kot solidno, kar se pa tiče same organizacije - o tem bi lahko razpravljali. Tako lahko za nekatera tekmovanja izrečemo pohvale, nekatera pa bi po organizacijski plati bilo najboljše čim prej pozabiti.

Sama ideja tekmovanj je OK, vprašnje pa je zakaj letos tako nizka udeležba?! Potrebno bi bilo razmisliti o večji promociji tekmovanja in ekipe še bolj stimulirati, da bi se tekmovanj udeleževale. Po mojem pa je eden od vzrokov za majhno udeležbo na tekmovanjih tudi sama lokacija tekmovanj, ki za precej oddaljene ekipe verjetno niso zanimiva!

LP
Roman W.
 

Objava Fireman » 27. avgust 2002, 13:41

Naj povem še svoje mneje o gasilskih tekmovanjih na splošno. :!:
Razumljivo se mi zdi, da pade zanimanje za tekmovanje če imaš že v startu rezervirana zadnja mesta, saj mora brez sponzorjev (npr.:PGD Triglav Korovci)kriti vse stroške društvo. Talo da se lahko že primerjamo z športnimi klub,i ki so v različnih jakostnih skupinah (ligah)-glede na finančne sposobnosti-nakupi boljših tekmovacev. Prvoligaši imajo običajno veliko boljše pogoje za delo kot tretjeligaši.
Zato se sprašujem, kakšen je sploh smisel teh tekmovanj, če se zavedamo, da razen splošne fizične sposobnosti, ta tekmovanja ne pripomorejo k boljšim izvedbam intervencij.
Uporabnikova podoba
Fireman
 
Objave: 211
Registriran: 24. julij 2002, 16:16
Lokacija: Ljubljana

Objava Peter » 27. avgust 2002, 16:03

Manjša udeležba je verjetno posledica dejstva, da je bilo letos državno tekmovanje. Ker so vaje različne, so se tekmovalci verjetno raje odločili za državno tekmovanje, ki ima tudi več veljave.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica

Objava Matej B. » 4. september 2002, 23:46

Ja res, mogoče imaš Peter do neke mere prav. Toda zakaj se potem forma desetin ne zvišuje naprej na pokalnih tekmovanjih. Rezultate moraš nenehno potrjevat in ne priti enkrat na vsake štiri leta na državno tekmovanje za prazen nič!!
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1138
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec

brez komentarja

Objava Primož » 22. oktober 2002, 19:36

Lep pozdrav vsm tekmovalcem!
Tudi sam sem mentor članic ki tekmujejo v pokalnem tekmovanju.Glede organizacije tekmovanj se pridružujem Romanovem mnenju,kar se pa tiče sodnikov :evil: ko kot novinec prideš na pokalno tekmovanje ti napake dobesedno podtaknejo,gre za banalne stvari ki se jih ne da dokazat,ko pa nekaj časa tekmuješ v pokalu in te na nek način spoznajo,se marsikaj spregleda.PO NE MI GOVORT DA NI RES!
Primož
 

Objava Matej B. » 23. oktober 2002, 0:46

Primož, popolna resnica je kar si izjavil. Če si novinec, boš težko že prvo leto uspel. FAvoriti navadno dlje časa "mažejo" sodnike. Tu ne mislim korupcije, ampak druge načine: plačevanje pijače za šankom, prijateljevanje z vodstvom društva itd. Poznam več takih primerkov. Je pa seveda velika razlika med sodniki. Dejstvo je da ima veliko gasilcev specialnost sodnik. Tu pa prihaja do problema, saj npr. povprečen sodnik sodi enkrat ali dvakrat letno pa še to na občiskih tekmovanjih. Na kakšnih meddruštvenih tekmovanjih se je tudi dogajalo da so sodniki tik pred začetkom tekmovanja še preučevali vajo z MB in ponavljali ter pilili. Večkrat se je tudi pripetilo da so za izračun kaz.točk pogledovali v knjižico.
Ko sem še jaz tekmoval v desetini v pokalu GZS, smo večinoma že vnaprej vedeli katero mesto bomo dosegli, potem ko smo izvedeli kdo sodi na tekmovanju. Nočem se hvalit in izpostavljat, ampak želim navesti en primer: pred tremi leti smo na enem pokalnem tekmovanju vajo izvedli IDEALNO, pomeni čas vaje 31.5 s. Ampak 4.sodnik je bil iz konkurenčnega društva (ne bom omenjal katerega) in je vedel da smo "trd oreh" zato je brez pomislekov dosodil - sklapljanje na tleh (10 KT - pribitek 10s ). Vajo smo tudi posneli in pokazali B komisiji ob pritožbi, vendar ni pomagalo.
Sedaj sem že dobri dve leti izven tega "cirkusa" in nič kaj ga ne pogrešam.
Tako je pač v realnosti. Če nimaš znanstva, ti ne bo pomagala niti najboljša vaja. Nepotizem pa je spet poglavje zase!!::::........
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1138
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec

Objava Jaka » 23. oktober 2002, 8:01

Ja fantje. Sodniki so pa res k....
Tudi sam sem sodnik, pa nimam občutka, da se tako favorizira nekatere ekipe, kot vi navajate.
Res je, da se včasih dogajajo nepravilnosti. Te nepravilnosti so tudi zaradi tega, ker si včasih kakšen sodnik pravila razlaga po svoje. Tudi organizator tekmovanja včasih postavlja svoje zahteve glede izvedbe vaje, pa teh zahtev ni navedel v razpisu.
Sam se zavzemam za stališče, da v primeru, če v razpisu tekmovanja nek postopek ali opustitev ni naveden kot napaka, potem napake ni.
Uporabnikova podoba
Jaka
 
Objave: 830
Registriran: 13. julij 2002, 23:14
Lokacija: Podhom

Objava Primož » 23. oktober 2002, 14:41

Ja matej tud sam poznam zadeve z snemanje,velik desetin se poslužuje tega,sam kaj ko nobenmu ne priznajo posnetka,sodnik je pač"CAR".Tud sam sem sodnik in vem kako je če sodiš konkurenci,sam sodniki se med sabo ščitjo,kar je tud prov.Treba bi blo predlagat nou sistem sojenja,pri katerem bi se vsa stvar(vaja)posnela in v primeru nejasnosti bi pač zavrtel posnetek,kot naprimer pri teku foto finiš in podobno.Treba se je zavedat,da tekmovanje na taki ravi ni samo druženje.Na ta tekmovanja hodijo ekipe,ki imajo zasabo ogomno vaj,fizičnih in tudi psihičnih priprav,ki so za dober rezultat nujno potrebne!Sej ne kritizeram sodnike ampak sistem preverjanja znanja.Po mojem bi sodnike,ki sodijo državna oz pokalna tekmovanja morali preverjati vsako leto in to na ravni GZS,po čeprav ima dolgoletne izkušnje.To je problem k kej rečeš pa dobiš pod nos"TI MULC ME PA ŽE NAUŠ UČIU".Pač so posamezniki ki kvarjo ugled sodnikov tko je. :wink:
Primož
 
Objave: 106
Registriran: 22. oktober 2002, 19:43
Lokacija: Markovo

Objava Peter » 23. oktober 2002, 18:55

Žal mi je, ampak spet ste zgrešili rdečo nit teme. Odprite novo.
Uporabnikova podoba
Peter
Upravnik
Upravnik
 
Objave: 4860
Registriran: 5. julij 2002, 23:40
Lokacija: Breznica
GE: Zabreznica


Nazaj na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov