Stran 1 od 1

DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 9. junij 2016, 6:44
žanvandam
Tekmovanje je pred vrati, naj ima tudi svojo temo ;). Vremenska napoved je zelo slaba, v soboto zjutraj bi še naj zdržalo, kasneje pa "nevihtno neurje". Pogoji bodo seveda precej spremenjeni, a tako pač je, smo gasilci in bomo zmogli ;). Škoda le, ker je tekmovanje tudi izbirno in bodo nekatere res dobre ekipe lahko plačale davek vremena...

Napoved ni nič kaj boljša tudi za nedeljo, kjer bo vreme (veter) pri mladini in pionirjih lahko predstavljalo veliko večjo oviro, glede na vaje. No res upam, da se do sobote še popravi vse skupaj in da bo tudi organizatorjem naklonjena sreča.

Pa srečno!

Re: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 11. junij 2016, 21:58
Peter
Prvi dan se je vse dobro izteklo. Če bo vse prav, bo tako tudi jutri.

Odg: Re: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 12. junij 2016, 8:44
žanvandam
Peter je napisal:Prvi dan se je vse dobro izteklo. Če bo vse prav, bo tako tudi jutri.


Odvisno s čigave strani gledaš :wink: . Nevem kako jim je včeraj uspelo pridobit skoraj 45min zamude na urnik... Bilo je tudi precej pritožb s strani ekipi na sojenje, sploh na razvrščanju. Sama razglasitev pa tudi katastrofa. Slišalo se je zelo malo, ali skoraj nič.

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 12. junij 2016, 11:21
renegade
Komisija A katastrofa, razglasitev še večja katastrofa....o sodnikih......vsak ima svoje mnenje....a niso bili na ravni dobrega sojenja...žal

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 12. junij 2016, 21:26
Peter
@žvandam
Pisal sem o vremenu...
Takšno tekmovanje je kompleksen proces in če se nekje malo zatakne, takoj nastane verižna reakcija...
To, da je bilo na razvrščanju precej slabe volje me niti ne preseneča, glede na to, da jih veliko niti ne ve, da obstaja Priročnik o razvrščanju.
Na današnji razglasitvi so napako popravili in so bili zvočniki nameščeni na visokih stebrih.

@renegade
Kaj te je pa na komisiji A tako zmotilo?

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 13. junij 2016, 9:54
Luka90
Nedeljsko mladinsko tekmovanje kako je potekalo???

Bilo je malo zastoja in časovnega zamika na komisiji A, vendar so tisti ki so bili tam korektno opozarjali da prihaja do časovnega zamika nekje 20 minut in so dali tekmovalnim ekipam jasne napotke da naj se zglasijo kasneje, kar se je meni osebne zdelo zelo primerno glede na to da so tekmovali tudi najmlajši gasilci, predvsem pa je bilo vreme oziroma ozračje zelo težko (vroče, soparno....)
Nekaj težav so imeli z štartno pištolo ter merilcem časa na štafeti, zaradi česar je nato prihajalo do zamika tudi med samim tekmovanjem. Glede na to da sem ravno v tistem času bil z najmlajšimi na tekmovališču, sem videm celoten problem...kakšen rezervni kabel ali inštrument je pa na takem tekmovanju dobro imeti takoj pri roki in ne v avtomobilu nekje na parkirišču.
Sodniki... za pionirje, na vedrovki in razvrščanju korektni, do otrok prijazni, kar se mi zdi pri najmlajših še toliko bolj pomembno.

O sami zaključni prireditvi pa še stavek ali dva. Če so tisti na tribuni v 1.vrsti ki so sedeli na stolih, na tako visokih položajih, potem verjetno imajo nekaj "soli" v glavi, naj se zavedajo da 1 urno stanje na stadionu za najmlajši tekmovalce še zdaleč ni najbolj zabaven del tekmovanja. Sem mnenja da podelitve medalj in pokalom naj spremljajo vsi tekmovalci, zmagovalnim ekipam je potrebno zaploskati in čestitati, tisti del pred samo podelitvijo, govori od poncija do pilata, ja lepo vas prosim.... Pa naj kdo reče da ni bilo primerno da so se nekateri najmlajši tekmovalci med govori usedli na zelenico na stadionu. Oprostite ampak tudi sam bi se, če bi bil njihovih let!!!

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 13. junij 2016, 14:08
JKavšek
Sam pa priporočam, da naslednjič medalje kupuje nekdo, ki ima več občutka za estetiko in na testu barvnega vida doseže pozitiven rezultat.

Na to temo sem se spomnil, ko sem videl objavljene uradne slike na gasilec.net v resoluciji 650×433. Torej popolnoma neuporabne.

Sicer pa je ne glede na pretežno negativne komentarje, verjetno obstajala tudi kakšna svetla točka, vendar jo človeška narava težko najde.

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 13. junij 2016, 19:43
žanvandam
1. Vse enote, ki na komisiji A ne ustrezajo predpisom, bi se morale uvrstiti na konec urnika ali celo diskvalificirati. Da zaradi tega nekdo čaka in potem celo naleti na slabo vreme, ni fer.
2. V primeru naliva, kot je bil v soboto, bi se tekmovanje moralo začasno prekiniti. Dodatnih 10-15 minut ne bi pomenilo konec sveta... Proge bi se morale pripraviti optimalno tudi po dežju. Ekipe, ki so tekmovale v dežju ali po njem, so bile hendikepirane in to zelo. 3,4 leta dela se ti razbline v 10 minutah, kar ni pravično.
3. Komisija A je bila postavljena povsem na napačnem mestu, glede na mesto ogrevanja, ker niti slučajno nisi slišal koga se kliče. Kar ne bi bil problem, če bi šlo po urniku. Veliko bolje bi bilo, če bi bila "vstop" in "izstop" zamenjana.
4. Napake zaradi "prehitro dvignjene ali spuščene roke pri pozdravu" na razvrščanju, so milo rečeno bizarne. Da nekoga taka sodniška odločitev izloči iz boja za vrh, ni pravično.
5. Taraba na 1. progi je bila neposrečena. Tistim ki so tekmovali po dežju, je zgoraj zelo drselo.
6. Hrana. Take porcije za 8,5 € so v posmeh tekmovalcem...
7. Postroj. Slaba ozvočitev v soboto, v nedeljo je bilo veliko bolje.

Evo, to je nekaj "felerjev", po mojem mnenju.

Odg: DRŽAVNO TEKMOVANJE 2016- Koper

ObjavaObjavljeno: 14. junij 2016, 8:16
mirank
Pozdrav,

Gasilski funkcionarji bi lahko politikom povedali da naj imajo kratke govore, ker dolgi govori po napornem dnevu niso priljubljeni med gasilci ki čakajo v postroju. Ker govor preCednika vlade je bil pa reeees dolg. Reakcija prisotnih je bila jasen znak... Saj če bi kdo kaj slišal kaj je nakladal, bi bilo mogoče bolj znosno...

Glede vremena ne moremo nič, samo ovire pa mislim da bi lahko organizatorji zaradi velike verjetnosti padavin zaradi varnosti umaknili. Isto je bilo narejeno 8 let nazaj. Ker ravno naš "borec" je grdo padel zaradi drsečega roba na oviri.