Stran 1 od 2

Požari na Krasu - ne bomo jih več gasili al kaj?

ObjavaObjavljeno: 18. september 2003, 19:42
Rafter
Fantje (in punce), a gledate Tednik? Zanimiva tema, Požari na Krasu :shock:

ObjavaObjavljeno: 18. september 2003, 20:06
Mitja Gregorič
:shock:
Jaz bolj poredko TV gledam!
Kaj dogaja... :?: :?: :?:

ObjavaObjavljeno: 18. september 2003, 20:15
Peter
Zdaj je že mimo. Recimo, da je tema Težak položaj prostovoljcev na Krasu prišla na male ekrane. Posnetek bo na voljo na http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=ava&c_menu=3

Ponovitev tednika bo ob 2.00 zjutraj. Če ne moreš spati ... :twisted: . Bo pa tudi v soboto ob 11.55 na SLO1 .

ObjavaObjavljeno: 18. september 2003, 20:28
Mitja Gregorič
Hvala za Info Peter.
:P
Vseeno pa raje kot ob taki uri gledam Tv počnem kaj drugega...hihi :twisted: :twisted: :twisted:

Bomo pa zadevo pogledali.... :lol:

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 5:54
Mitja Gregorič
Dobro Jutro!!!
Pravkar sem v PN na strani 11 zasledil en zanimiv članek na to temo.Ga bom pripel čim ga poskaniram v službi....če me seveda kdo ne prehiti....hihi :twisted:

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 8:34
metodg
Včeraj je bil prispevek o gasilcih s Krasa v Tedniku. Zelo zanimivo in dobro. Fantje iz Komna - POHVALNO.

Končno malo več medijskega zanimanja.


Metod G.

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 8:47
Rafter
metodg je napisal:Včeraj je bil prispevek o gasilcih s Krasa v Tedniku. Zelo zanimivo in dobro. Fantje iz Komna - POHVALNO.

Končno malo več medijskega zanimanja.


Metod G.


Kolega, s tem namenom sem odprl to temo... Preberi prvi post (to je tisti na vrhu)... :D :D :D :twisted: :wink:

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 9:58
metodg
Sorry... :oops: :oops: :oops:

Nisem prebiral od začetka. V glavnem povem še enkrat, da se v medijih zadnje čase gasilci pojavljamo bolj pogosto, kar je zelo dobro...

Metod G. :mrgreen:

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 10:30
Janez Koncilija
Peter je napisal:Zdaj je že mimo. Recimo, da je tema Težak položaj prostovoljcev na Krasu prišla na male ekrane. Posnetek bo na voljo na http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=ava&c_menu=3

Ponovitev tednika bo ob 2.00 zjutraj. Če ne moreš spati ... :twisted: . Bo pa tudi v soboto ob 11.55 na SLO1 .


Hvala za obvestilo Peter. Sem prišel s seje na GZ in sem ga kar ob 2. uri gledal :shock: , pa ga bom v soboto tudi. Fantje so bili enkratni, dobro predstavljeni problemi, ki jih poznamo vsi. Sam na problem odsotnosti z dela pisno opozarjam že več kot 7 let :evil: , ampak zgleda, da od tistih, ki bi moral, ni noben prebral. Sedaj se pa govori in piše, kako se zadeva ureja na državni ravni. Upam, da bom urejeno zadevo dočakal še živ (pa še nisem tako star :twisted:) . Predlog Zakona o gasilstvu sicer še vedno obravnava temo o zaščiti gasilca v času njegove odsotnosti z dela, toda poglejte sankcije za kršitev, ki jo je seveda nemogoče dokazati. Saj te ne bodo takrat v rit sunili kot je pravilno ugotovil eden od govornikov v Tedniku, ti bodo že dokazali kakšno malomarno delo, da se te znebijo :( . Če bi kdo mene vprašal, kakšno kazen za delodajalca (pa me ne) bi morala biti najmanj 2 milijona za odgovorno osebo in najmanj 10 milijonov za pravno. Bi država kar iskala takšne kršitelje, da zapolni prazno malho, tako pa...bla, bla.

In ko sem že pri Zakonu (čeprav je v drugi temi), Drago se ga je dobro lotil, vendar je prekmalu odnehal. Kaj pa benificiran staž za prostovoljce (dokazane operativce, ne člane gasilske organizacije). Recimo vsaj 1 mesec na leto. Pa mogoče kakšno skromno vplačilo v pokojninski steber. Pa ko sem že pri pokojnini, kakšnih 10 jurčkov za špricar bi mogoče upokojenemu gasilcu tudi prav prišlo (menda se je to dalo videti v Ameriki, bodo akterji potrdili, če sem pa napačno obveščen, se opravičujem :oops: ).

Sebveda ni, da bi vse obravnaval Zakon o gasilstvu, kaj lahko tudi Zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ali drug zakon, vendar vsaj poskusiti je treba.

Pa da zaključim, fantje s Krasa iz Tednika, premislite o kandidaturi na naslednjem kongresu :?: . Glas imate dober in močan in povedali ste misli marsikaterega gasilca.

LP

Janez

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 10:42
Mitja Gregorič
Boris je zakon!!!

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 11:26
Matjaž Zupan
Težave gasilcev na Krasu so bile končno predstavljene tudi na TV. Zdaj morajo samo še pristojni kaj storiti,da se te težave rešijo v doglednem času.
Glede odsotnosti z dela zaradi intervencije je bilo vse povedano čisto pravilno,da te delodajalec lahko odpusti na kak bolj prefinjen način in da bi kakršnekoli stimulacije delodajalcem,ki imajo zaposlenega gasilca,zadevo nekako rešile. Tako imajo baje urejeno ponekod v tujini,ko delodajalec,ki ima zaposlene gasilce,dobi bodisi subvencijo za čas njihove odsotnosti ali pa se mu zniža zavarovalna premija.

ObjavaObjavljeno: 19. september 2003, 17:14
Gost
Moje mnenje je, da je bil problem gasilcev zelo lepo predstavljen, bolj me zanima, kako bo država na ta problem ukrepala!!!


GOST

p.s.
Sicer je pa Boris res zakon!!!

ObjavaObjavljeno: 20. september 2003, 18:59
Peter
Pravijo, da slika pove več kot tisoč besed ...

ObjavaObjavljeno: 20. september 2003, 22:14
Gost
Meni ni jasno kaj hočeš povedati s to sliko Peter.Prosim, da malo komentiraš.

ObjavaObjavljeno: 20. september 2003, 22:45
Rafter
Mogoče velikost posameznih teritorijev na Krasu? 8)

Mater, sem pameten :twisted: :wink: