Stran 1 od 1

Zascita gasilca

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 7:42
Bostjan
Zanima me kaksno temperaturo prenese gasilec z obleko bristol, dihalnim aparatom in podkapo, kompletno zasciten. Zanima me pa zato, ker bi organizirali vajo, obnasanje gasilcev polno opremljenih, na povecani temperaturi. Pozar bi bil simoliran v peci, samo temperatura, brez ognja in dima. Zanima me tudi ce je gdo to ze izvajal. Za vse odgovore se ze v naprej zahvaljujem. :lol:

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 12:49
Vrsho
Na ta vprašanja ti bo po mojem mnenju najbolje znal odgovoriti Milan. :)

Ne spuščaj pa se v take vaje, če nisi prepričan o vseh posledicah... Nevem, če ima smisel sploh izvajati take poizkuse! :?

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 16:19
Matjaž Zupan
Ima smisel izvajati take vaje,samo udeleženci morajo dobro poznati vse nevarnosti v zvezi s povišano temperaturo.Tako je vaja podobna t.i. hotfire treningu,ki ga izvajajo na Igu v ICZR. Ta hotfire trening je glede na razpis namenjen le gasilskim društvom III. ali višje kategorije. Društva nižje kategorije pa-če imajo možnost in znanje za izvajanje takih vaj-pa ga lahko izvedejo na opisan način. :wink:

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 17:04
lipe
LP!

Taka usposabljanja se (NAJ SE) odvijajo v ICZR na Igu, pod nadzorom šolanih inštruktorjev in medicinskega osebja.

Vsakršne kvazi improvizacije doma se lahko precej žalostno končajo.
Odsvetujem ti takšne poizkuse.

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 17:05
Peter
Ne se hecat, a bi spet radi v časopis prišli. :roll: :evil:

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 18:18
Milan Dubravac
Boštjan,
kako to misliš obnašanje gasilcev na visokih temperaturah.A kdaj jih na hrbet vrže al kaj?!
Sem že opozarjal v preteklih objavah (vroči trening) o resnosti tega početja. Kako pa misliš, da se bo Milan počutil, če ti zdaj pove koliko zdrži obleka, potem pa v časopisu prebere kaj tragičnega??
Naj zgleda še tako enostavno tovrstno početje je lahko smrtno nevarno, odgovornost pa bo nosil vodja vaj, toliko v vednost. Sem že objavil nekaj primerov nesreč po svetu. Pa so jih izvajali šolani inštruktorji.
Matjaž, tudi s tabo se žal ne strinjam.

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 20:27
Jure Čokl
Celo mnogo bolj enostavne "poizkuse" ni priporočljivo delati v domačem okolju... Vročina ni šala in kot verjetno veš Hot Fire ni primeren za vsakogar. Pamet v roke, prosim!

ObjavaObjavljeno: 29. avgust 2003, 21:41
Gregor K.
Madona, spet bi nekdo rad toplo vodo iznašel, samo obstaja nevarnost da se skuha v pari :shock:

Boštjan ne delajte neumnosti :!: Če bi radi prišli v časopis raje pojdite v adamovem kostumu špricat parlament! :lol: je bolj prijazno zdravju pa še večji odziv bi bil :wink: Da o rezultatu ne govorimo... :twisted:


Nesreča nikoli ne počiva in že pri kontroliranem treningu na Igu oziroma v izobraževalnih centrih po svetu je verjetnost da gre kaj po zlu vedno prisotna, takole na domačem dvorišču pa sploh... :cry:

ObjavaObjavljeno: 2. september 2003, 8:24
Mitja Gregorič
V peči dajte raje kakega oddojka zapečt bo bolje in bolj zdravo.Če gre slučajno termostat falit bo samo oddojk bolj pečen ...no ja maksimalno bo lahko zažgan.

Raje pojdite na kakšen objekt popolno opremljeni za notranji napad in tam izvedite kakšno taktično vajo.Švica bo sigurno dovolj.
Lahko da bo bolj realistično prostore zadimite ali pa si dodatno zatemnite vzirje na maskah tako da bo bolj zanimivo ....
Nestrokovno iskati nekaj se ne izplača to zana drago stati.


LP