Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Pa je sploh kdo odgovoren ????

Moderatorji: Oskar, BAČO, Gregor K.

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Objava Vrsho » 17. avgust 2003, 0:10

Če mogoče koga zanima celoten članek, ga lahko prebere na tem naslovu: http://www.vecer.si/vecer2003/default.asp?kaj=6&id=2003081600459060
Članek lahko tudi komentirate, nekaj komentarjev je mene prav prizadelo in tudi s tem se kaže kako ljudje gledajo na delo gasilcev. :cry:

Možnih odgovorov za neuporabo dihalnega aparata pa je, kot je že napisal Drago veliko. Nevem, če ima sploh smisel, da ugibamo in ugotavljamo, zakaj se je tragedija zgodila. V bistvu pa je za druge dva čisto razumljivo - v želji pomagati sočloveku sta verjetno pozabila na vse skupaj in ga hotela le rešiti. Ne pozabimo tukaj na to, da so bili vsi trije prostovoljci in verjetno so se le redko (ali pa nikoli) znašli v podobnih situacijah.

Nenazadnje bi rad povedal še to, da se moramo ostali gasilci iz takih (nesrečnih) dogodkov naučiti čimveč. Je pa res, da za znanje in pripravljenost gasilcev, niso potrebne žrtve. :cry:
Vrsho
moderator
moderator
 
Objave: 1755
Registriran: 11. junij 2003, 2:08
Lokacija: Šentvid pri Ljubljani
GE: PGD Šentvid

Objava Gregor K. » 17. avgust 2003, 12:37

Žalostno... Nisem se mogel zadržati ampak sem tudi sam komentiral, v bistvu nisem kaj prida povedal, saj je tudi mene globoko prizadela miselnost nekaterih posameznikov... :(
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabnikova podoba
Gregor K.
moderator
moderator
 
Objave: 3061
Registriran: 16. februar 2003, 13:20
Lokacija: Nekje na poti...

Objava Bošta71 » 18. avgust 2003, 0:36

Brez besed.Osebno večkrat prebiram Večer, tako da sem na komentarje anonimnežev že navajen.Na žalost se da iz komentarjev razbrati koliko nas, gasilce ljudje sploh cenijo(razen tistih ki so nas potrebovali)... Škoda besed :( :(
Uporabnikova podoba
Bošta71
 
Objave: 262
Registriran: 25. julij 2003, 22:45
Lokacija: Koroška Dravograd

Objava Jasmin Kaljun » 21. avgust 2003, 9:59

Dejstvo je, da ima Drago glede izobraževanja popolnoma prav. Res me zanima, v kolikih GZ izvajajo temeljno izobraževanje za naziv gasilec natanko po predpisih (osnovni tečaj + nadaljevalni tečaj + na GZS potrjena učilnica + usposobljeni predavatelji + nadzor + ...).

Druga stvar, ki me je pri tej tragični zadevi zbodla v oči pa je del članaka objavljenega v Večeru

Anonymous je napisal:No, navedek iz Večera, 16.8.03:

Ponesrečeni prostovoljni gasilci še zdaleč niso bili novinci v vrstah "krotilcev ognja", bili so zelo izkušeni. To še posebej velja za poveljnika Jožeta Šmajdka, ki je celo lani na Igu opravil šest dodatnih izpitov za vodenje enote. Nihče si ne zna razložiti, zakaj so gasilci ravnali tako lahkomiselno, malomarno.


Ta del o opravljanju celo šestih izpitov za vodenje enote, mi deluje nekako kot poravljanje tečaja za vodjo enote (NGČ), kar seveda ni dovolj za opravljanje poveljniške funkcije (seveda je možno, da so vrli novinari ponovno kaj "pomešali").

Tretja zanimiva stvar pa je čakanje na gasilce iz Rogaške Slatine, ki so ("hvala bogu da so prišli") se lahko spustili do ponesrečencev, kar nakazuje na dejstvo, da ali bližjih društev ni (ne poznam področja) ali pa niso opremljena za tako reševanje (najverjetneje brez IDA) glede na to, da je lestev že bila v vodnjaku, vrv pa bi tudi kako našli.

In še zaključek: spet se je izkazalo, da se igranje igre (nekateri to tako jemljejo) "Mi smo prostovoljni gasilci" še zdaleč ni nedolžna zadeva, da pa to nekateri kljub očitnim znakom iz preteklosti (bližnje in malo manj bližnje) še vedno ne spregledajo. Operativna dejavnost gasilcev zdaleč presega področje varstva pred požarom, varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, gašenja, tehničnega in drugega reševanja,.... oz. sorodnih zadevščin, ampak se kao operativna dejavnost kaže tudi v komunalni službi (čiščenje vodnjakov, predirnje in čiščenje kanalizacij, pranje cestišč,...) za kar pa gasilci definitivno nismo strokovno usposobljeni in opremljeni.
Uporabnikova podoba
Jasmin Kaljun
 
Objave: 19
Registriran: 28. oktober 2002, 11:33
Lokacija: Pragersko - Makole

Objava Drago » 29. september 2003, 21:26

Čeprav se sprašujem: "Kako, da jih ni sram :shock: :?: :?:" prosjačiti za preminule operativne člane iz PGD Podsreda z enim ( bednim ) oglasom v našem "stanovskem" glasilu, ste že kdaj videli, da bi katera "vojska" prosjačila za svoje preminule vojake :?: :?: in čudi me, da v svojih "tralala nakladanjih", ko navajajo ( v 9. številki Gasilca 123.000 ) število članstva, ne povedo, od tega in tega dne nas je pa toliko manj :o , se želijo z to ( zavajajočo ) številko le postavljat, inponirat, se delat važne in pomembne ( češ, poglejte številčnost naše črede :!: ). Zna bit, da je samo to in nič več.

Jah no, ko v nadaljevanju še povedo, koliko so rešili, koliko pogasili in ko prejmejo za ta "hrabra" dejanja še kako "Hacetovo medaljo" se številke itak več ne spomnijo, ker gasili, reševali in počeli hrabra gasilska dejanja, so oni . Le umirali, v nekem vodnjaku, niso. :x

Vseeno se bom odzval na navedeni oglas in prispeval po 5.000,00 sit na vsak navedeni račun. Zavedam se, da to ni dosti, če me bodo posnemali še "dragi vodje" GZS-ja pa bo tudi nekaj. :roll:

lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Jure Čokl » 30. september 2003, 7:27

Drago, se strinjam. Sledil bom tvojemu zgledu. Mislim da bom v LG temu posvetil vrstico ali dve. :cry:
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabnikova podoba
Jure Čokl
Piranja
 
Objave: 1733
Registriran: 1. maj 2003, 21:06
Lokacija: Trnjava
GE: Lukovica

Objava Drago » 30. september 2003, 9:01

No, zdaj še pa samo čakam na Eöryev podoben "dokaz" :arrow:

lp DC
Priloge
pomoc za zuzelj - gasilci.org.jpg
pomoc za smajdek - gasilci.org.jpg
pomoč od forumovca...
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Objava Jure Čokl » 30. september 2003, 12:26

Drago, kapa dol.
"Čoklu kot ponavadi goflja prehiteva pamet. P.S.: Puno priča, malo radi!" Anonimni gost, 30. oktober 2005
Uporabnikova podoba
Jure Čokl
Piranja
 
Objave: 1733
Registriran: 1. maj 2003, 21:06
Lokacija: Trnjava
GE: Lukovica

Objava Drago » 27. oktober 2003, 16:36

Ker na te preminule slovenske gasilce nihče ( od tistih, ki bi morali ) ne misli, mi naj bo dovoljeno uporabiti vsaj en del ameriške molitve, ki jo je objavil Jure, s ciljem, da ta tema ne ponikne, vsaj na tem forumu ( Matejin popravek prevoda ).

In če tako usoda hoče, da življenje izgubim,
prosim ljubi bog te milostno,
varuj in ščiti mi otroke ter ženo.


lp DC
Uporabnikova podoba
Drago
Naj forumovec 2002
Naj forumovec 2002
 
Objave: 5141
Registriran: 28. avgust 2002, 20:06
Lokacija: Lukavci

Nazaj

Nazaj na Gašenje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 3 gostov