Stran 1 od 2

POŽAR CELJSKI SEJEM

ObjavaObjavljeno: 28. december 2002, 13:10
Milek
Drago 8)

Na grobo bom poskušal opisati potek intervencije, čeprav nisem vodja izmene in tudi točnih podatkov nimam... :lol:

Ob 13.00 smo bili s strani varnostnika Hale Golovec obveščeni, da gori lesen objekt. Službojoča izmena (4. gasilci) je izvozila z GVC 16/15 ter GVC 24/70. Ob prihodu je pričela z gašenjem . Sledil je vpoklic vseh zaposlenih. Prvi trije smo dodatno izvozili ob 13.07 še z GVC 24/60 ter AC.
Vodja izmene je takoj ob prihodu na kraj dogodka od ReCO zahteval pomoč s strani PGD.

ReCO je ob 13.02 alarmiral vsa društva iz GZ Celje ter dodatno je prišlo na požarišče še eno društvo iz GZ Vojnik.

Uporabljena gasilna sredstva: voda in pena.

Intervencija se je zaključila ob 16.50, na požarišču je ostala požarna straža.

Skupaj je bilo na požarišču:
- PGE
- 12 PGD
- 17 vozil
- 108 poklicnih in prostovoljnih gasilcev.

Zgorel je lesen objekt grajen v obliki črke "U" velikosti cca 2000 m2, oblika oziroma stil objekta je bil "kozolec". Objekt je služil za gostinske dejavnosti v času sejma (loakcija objekta je poleg nove dvorane L). Vzrok požara je najverjetneje požig.

ObjavaObjavljeno: 28. december 2002, 17:00
Jack
Kaksna pa je bila razseznost pozara ob prihodu na kraj?

ObjavaObjavljeno: 28. december 2002, 17:13
Milek
Jack 8)

Požar je ob prihodu že "prebil" streho (cca 500m2) in se je s pomočjo vetra pričel širiti na ostali del objekta.

celjski sejem

ObjavaObjavljeno: 29. december 2002, 10:21
Oskar
Milek, verjetno je bil res požig in to verjetno iz strani kakšnega potrošnika uslug tega lokala , saj je tam , ko gremo na sejm svinsko drago :D :evil:
Šalo na stran, na fotografiji (Večer)je lepo vidno gašenje iz "primerne oddaljenosti" Curek seže ravno do žleba :wink: goreče stavbe. Milek pa ja nisi to ti ?

Požar Celjski sejem!

ObjavaObjavljeno: 29. december 2002, 12:39
polo
Okoli 13 ure sem se vračal proti domu in opazil močan črn dim iz Celjskega sejmišča. Najprej sem pomislil, da gori kakšna hala. Po radiju sem slišal da gorijo leseni objekt ob hali. Vsa društva, katera so bila prožena s strani ReCO so hitro prišla na kraj požara.

Problem, ki se pri takih požarih v mestih dogaja, je slaba kultura voznikov, kateri se ne umikajo intervencijskim vozilom, prav tako pa so velik problem "firbci" - teh pa ni mankalo. Videl sem, da je bilo dobro sodelovanje tudi z Policijsko postajo Celje.

Lp Polo

ObjavaObjavljeno: 29. december 2002, 13:45
Gost
Polo: Jaz pa mislim, da je vecji problem čas od nastanka pozara pa do takrat ko pride informacija do RECO.

ObjavaObjavljeno: 29. december 2002, 22:10
Milek
Oskar 8)

Če gledaš sliko v Večeru, potem sem jaz v počepu (nove podkape se žal nevidi :cry: ) :P . Glede oddaljenosti mojega sodelavca, ta je tako velika zaradi temperaturnega sevanja .Vozilo, ki je za mano (naša GVC 24/60) je zaradi temperaturnega sevanja izgubila plave luči, ogledalo, zavesce... :cry:

Polo 8)

Glede obveščanja s strani ReCO in prihod samih društev je pa tako, da je sam poveljnik GZ Celje izustil močne kritike na račun samega centra :cry: . Kaj se bo iz tega izcimilo bomo še videli :roll:

ObjavaObjavljeno: 30. december 2002, 1:44
Matej B.
Na POP TV je bila reportaža. Večina gasilcev je imela zahtevano osebno zaščitno opremo (vsaj na posnetku se je videlo). Firbci in njihovi avtomobili so se zgrinjali ob dovozni cesti. Tudi sam vaš poveljnik GZ Celje Vinko Sentočnik je spregovoril nekaj besed.

Glede na to da si Milek izpostavil močno temperaturno sevanje, me zanima kakšne so bile deformacije na osebni zaščitni opremi, ceveh in drugo.... A se je mogoče tudi kdo poškodoval?

ObjavaObjavljeno: 31. december 2002, 15:37
Milek
Matej 8)

Če je kakšna oprema poškodovana pri katerem od PGD, nevem. Poškodb gasilcev ni bilo :lol: , kljub temu, da je enemu gasilcu padel tram na glavo oziroma čelado. :shock: . Kar se tiče deformacij zaradi toplote... Moja čelada ima sedaj veliko znamenj od žarečih delcev in vizir je spremenil barvo...

ObjavaObjavljeno: 31. december 2002, 16:05
Milek
Pri vsem tem se mi poraja vprašanje (nočna mora :? )...

Kaj bi bilo če bi prišlo do požara med Obrtnim sejmom, ko je na sejmišču tako, kot na mravljišču :oops: :?: :!: :oops:

ObjavaObjavljeno: 31. december 2002, 19:28
Gost
MILEK,PROSIM TE ,DA PIŠEŠ RESNICO.MARSIKOGA NA NAŠEM OBMOČJU SI PRIZADEL Z TVOJIM PISANJEM,SICER SE PA TAKO KMALU VIDIVA.SAM SEBI SI KVARIŠ UGLED.PGD-JEVCI.

ObjavaObjavljeno: 31. december 2002, 19:40
Milek
Še enkrat sem prebral vse svoje izjave glede požara... In nevem kaj sem takšnega napisal oziroma izjavil, da bi stem prizadel koga od članov PGD, še manj mi je pa jasno ščem bi si kvaril svoj ugled :roll: .

PS: Pravijo, da če stojiš za svojo izjavo ali trditvijo se podpišeš, če temu ni tako pa se skrivaš oziroma ostaneš anonimen :!:

S spoštovanjem!
GČ Milan Kroflič

ObjavaObjavljeno: 1. januar 2003, 16:18
Jack
A so slike dostopne kje na internetu?

L.P.

ObjavaObjavljeno: 1. januar 2003, 18:38
Milek
Jani 8)

Žal slik nemorem dati na internet :oops: Naša enota nima svoje spletne strani :? in tudi za digitalni fotoaparat je očitno škoda denarja... :cry: :x

ObjavaObjavljeno: 6. januar 2003, 1:09
pohorc
:shock: Po mojem si ti Milek sam pogasil pol objekta.
Ker si ponavadi zelo pedanten te moram popraviti - če si GČ bi skoraj moral vedeti da se več ne piše AC ampak le še GVC.

Glede slike v Večeru pa to - objekt je bil ful veliki gasilcov pa vas je tak malo tam videt - kaj so bli novinarji spet prej tam kot gasilci ? :oops:

Glede kritik na prihod gasilcev in centra pa tole - Milek povej mi zakaj pa "profiči" zahtevate pomoč PGD šele takrat ko ste na kraju požara oz. nesreče in zakaj ne že ob izvozu - ali niso najbolj pomembne prav prve minute ???
Pa ne reči prosim da vam na ReCO niso povedali da gre za tako velik objekt ?