Stran 1 od 1

Foto dokumentacija

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 12:21
Nabavni
Dragi forumovci in forumovke

Zanima me kako imaste poskrbleno v zvezi z foto aparati oz podobnimi napravami v vasem drustvu za primere inetvencij, v nasi GZ imajo nekatera drustva le te naprave s seboj zaradi tega sem pri nas ze predlagal da se ga nabavi, kasjti takole gledati slike z intervencij je zares zanimivo in poducno,


Prav tako me zanima ce ima vodja intervencije dovolj casa se za slikanje vodene intervencije, kot vemo se takrat cas neizmerno hitro odvija, torej ali je priporocljivo to imeti, ali mislite da bi oz vodje int le to samo ovira pri vodenju.


--

lp

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 13:10
Joco
Pri nas ga imamo,priblizno pol leta al pa se mal vec!!
Ce ima vodja intrvencije dovolj casa za slikanje bi mogu pa njega uprasat,se nism tk dalec. :lol: drgac so pa pr nas slike iz vsake intrvencije!!!!

Re: foto dokumentacija

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 14:55
Janez Koncilija
Nabavni je napisal:Dragi forumovci in forumovke


Prav tako me zanima ce ima vodja intervencije dovolj casa se za slikanje vodene intervencije, kot vemo se takrat cas neizmerno hitro odvija, torej ali je priporocljivo to imeti, ali mislite da bi oz vodje int le to samo ovira pri vodenju.


--

lp


Nima časa, imaš pa ljudi, ki mislijo da zmorejo tudi to. Dober vodja mora poskrbeti za marsikaj drugegega, kot pa slikanje požara.

Si pa dal novo idejo za specialnost - dokumentarist vodje intervencije.

LP

Janez :lol:

Re: foto dokumentacija

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 15:01
Janez Tratnik
Pri nas ga imamo vedno s seboj. Je pa res, da v prvih fazah intervencije ni časa za fotografiranje. Ko pa se zadeve umirijo potem pa pade kaka fotka.

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 17:15
Jure Čokl
Ljubljano z okolico pokrivamo pri vseh večjih intervencijah poklicni papparazzi. Slike so potem na voljo vodji intervencije, JZ GBL (dogovor z vodjami izmen) in LG-ju. Tako imajo vodje intervencij čas za svoje delo, hkrati pa vedo, da je ekipa LG izurjena za tako delo (smo sami gasilci in dve gasilki) in da ne bomo ogrožali sebe in sejali zmede med ostalimi. Tako imamo korist vsi - LG pridemo do slik za časopis, PGD, JZGBL in ostale službe pa do kvalitetnih slik, ki jih naredimo. Obveščanje o intervencijah sicer ni vedno hkratno, vendar pri večjih zadevah 10 minut razlike ne pomeni ničesar.

Pri nas v PGD je fotografije običajno posnel kar predsednik, ki je za operativo že prestar. Njegovo vlogo tako zdaj včasih, če se že ne cmarim z dihalcem kje notri, prevzamem jaz. Fotoaparat imam pa jasno kot pravi papparazzo vedno pri sebi... majhen, hiter in z veliko resolucijo.

Običajno naredim 60 slik / intervencijo. Fotografiram pa vse, tudi morebitne naše napake, postavitev ekip, orodje, celotno prizorišče...

ObjavaObjavljeno: 16. november 2003, 22:19
boštjančk
Tudi mi imamo fotoaparat. Uporabimo ga skoraj vedno, nekatere slike pa lahko vidite tudi na http://www.pgd-stv. net. Večino slik pa imamo samo zase, ker imamo več slik iz kakšnih prometnih ali delovnih nesreč, kjer smo v pomoč RP LJ in tega ne dajamo v javnost. Če pa ima kdo res željo le te videti, pa nas naj poišče in jih bo videl, pa še kakšen kebrčk bo padel :twisted:

ObjavaObjavljeno: 17. november 2003, 7:58
Mitja Gregorič
Pri nas je tudi že nekaj let fotoaparat v kabini GVC-ja oz. PV-1 ...včasih nam celo rata kakšno sliko posnet... :twisted:

fotke

ObjavaObjavljeno: 17. november 2003, 10:43
Marko Novak
Mi imamo v vozilu GVC/16/25 fotoaparat, vendar v začetni fazi nanj pozabimo. Zato imamo na pozivniku tudi fotografa oz.snemalca, ki popolnoma avtonomno štarta na intervencijo z svojega doma. Fotografije in posnetki so dobra stvar sploh za analize ipd.

LP Marko

ObjavaObjavljeno: 17. november 2003, 18:07
REDBULL
Ja mi pa lastnega fotoaparata v gas.domu nimamo, vendar naš blagajnik če ima le čas in je doma, pride na kraj intervencije za nami in zadevo posliko in posname s kamero. Razmišljamo pa tudi v tej smeri, da moramo nabaviti enega digitalca. Moja izkušnja je pač taka, da še vedno ko sem bil na intervenciji, se je nekdo našel in zadevo fotografiral, ponavadi sta kar dva.

l.p.

ObjavaObjavljeno: 17. november 2003, 22:56
gasilec112
Mi smo pred kratkim dali v naše vozilo fotoaparat, sicer čist navadnega na film :lol:
In še zaenkrat nismo prišli do posnetkov...upam da se bo odneslo pa da bo kdo pomislil in nardil kakšno slikico.....

Fotoaparat pa je vsekakor pametna ideja na intervenciji in mislim, da tudi kakšna manjša kamera ne bi bilia odveč :wink:

ObjavaObjavljeno: 18. november 2003, 20:32
Matjaž Zupan
Fotoaparata sicer nimamo,vendar bi se verjetno že našel kakšen,če bi ga potrebovali.

ObjavaObjavljeno: 21. november 2003, 0:26
Bošta71
Fotoaparat je non stop v komandnem vozilu, tako da če je le mogoče vse intervencije tudi fotografiramo.

L.p. Bošta71