erno » 10. maj 2008, 1:04
Kar nekaj je bilo govora o dobrem vodenju intervencije in skupnem sodelovanju različnih enot na tej intervenciji. Seveda čestitke vsem tudi iz moje strani. Berem tudi, da ste bili v kontaktu z našim največjim poznavalcem navarnih snovi Milanom,tudi mi imamo njegovo številko za vsak slučaj če bi bila potreba po informacijah.
Me pa zanima naslednje:
Kako ste se lotili sistema PIRS, ker je šlo dejansko za nevarno snov?? Kako ste prepoznali snovi, kdaj(pred gašenjem,po gašenju???? Ste bili v kontaktu z voznikom, itd??
Najbolj me pa zanima dekontaminacija????
Ker je bilo govora o organskem peroksidu (v kakšni količini ne vem), ker je jedek in oksidanten je bilo potrebno narediti dekontaminacijo. Je dovolj da speremo zaščitno obleko in opermo z vodo ali naj vse skupaj prepustimo enoti, ki je usposobljena za te zadeve in naj ti poskrbijo za dekontaminacijo(čiščenje opreme in zaščitnih oblek). Nekdo tudi piše, da so njihove obleke zelo smrdele po njihovem prihodu v orodišče-je to OK ali bi jih morali sleči v dekon coni in da se ustrezno poskrbi zanje.Jaz mislim DA.
Ne želim nekaj pametovat želim se samo nekaj naučit iz vaše intervencije.
LP Erno
Čisti računi-dobri prijatelji