Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Usposabljanje

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Objava PRD PARAMEDIC » 4. december 2002, 11:12

Ne samo na vajo, vsi vabljeni tudi na gasilsko žurko v Žirovnici v soboto zvečer, kjer bomo gostili goste iz PGD Stara Vrhnika z novim vozilom za hitre intervencije.
Predpostavka vaje je prometna nezgoda z več ponesrečenimi in vkleščenimi osebami, začetni požar na enem vozilu in iskanje pogrešanega voznika.
Tinček! Vsa čast kranjčanom. Veš, ni "bruka", da nisi tako dober kot profiji. Je pa velika "bruka" ali še kaj hujšega, ko bi ti pred očmi umirala oseba, pa ji ne bi znal pomagat, čeprav imaš v avtu vso opremo, pa je ne znaš uporabljat, ker je to pač stvar profesionalcev in ker nimaš koncesije po tvojem tako ni treba tega delat. A Ti mogoče to delaš zaradi denarja ali zato, da pomagaš ljudem. Če zaradi denarja, pol so tudi boljše službe, veš, kjer je več denarja. Sicer pa vem, da nisi mislil tako, ampak da samo malo provociraš. Pridi v soboto, pa bomo rekli kakšno več. Ponovno poudarjam, da smo prav vsi na isti strani in z istim namenom in da je uspeh samo v sodelovanju. Smo pa veseli vsakršne kritike, pripombe ali analize, ki sloni na dejstvih in stroki in nam omogoča, da smo potem še boljši.

Pa še to, da ne bo pomote, pišem v imenu PRD Paramedic, ker za PGD nimam pooblastil. Za ogled vaje se dogovorite po telefonu z Jonasom Sotlarjem (PGD Radovljica), zaradi primernega parkiranja, saj je zraven cesta in moramo poskrbeti za varnost, vse pa se bomo zgovorili tudi na žurki. Niko
PRD PARAMEDIC
 

Objava Matej B. » 4. december 2002, 11:42

PRD Paramedic:

Ker se vaje zaradi drugih obveznosti in prevelike razdalje ne bom mogel udeležiti, bi bil vesel če bi vajo posneli in mi poslali kakšen CD (ne katerem bi bil posnetek vaje). Dobil sem že kar nekaj CD-jev z Gorenjske in moram reči da se vi gorenjci zelo potrudite in izjemno dobro izvedete vaje. Upam da se bo na Štajerskem kaj izboljšalo.
Ko in če boš imel posneto in spakirano na CD pa me prosim obvesti.
Uporabnikova podoba
Matej B.
 
Objave: 1135
Registriran: 30. julij 2002, 23:39
Lokacija: Tržec - Ptuj
GE: Tržec

Objava Tinček » 4. december 2002, 23:16

paramedic
Mislim da radolški fantje nimajo primerne opreme za tovrstne intervencije-še manj pa znanja in prakse!Prepustite to raje Kranju!!Glede Vrhniškega HTV-ja:tisti stari rešilec(mercedes ki ga imajo za HTV) pa tudi ni ravno vrhunec tehnike,al kako?Fantje,prepustite raje zadeve poklicnim gasilcem!
Pa lepo izvedbo vaje vam želim!!!
Tinček
 

Objava Gost » 5. december 2002, 2:00

Gospodič Tinček

A veš kdor visoko leta nisko pade.

Vsi gasilci pa obiskujemo isto šolo ( poklicni in prostovoljci ) na Igu, pa isti spomenik imamo !!!
Gost
 

Vaja v Radovljici

Objava pouzek » 5. december 2002, 9:21

Ne gledo na to, kdo opravlja reševalno delo in kakšno ima opremo je pomembno da ta delo opravlja dobro in v takšni meri, da je svoje znanje in usposobljenost pripravljen pokazati pred javnostjo.
Ne glede na to, ali to delo opravljaš kot prostovoljec ali ne, pomembno je znanje, saj so gotovo primeri, ko je vsaj eden od nas naletel na prometno nesrečo kot posameznik in se je moral znajti sam do prihoda strokovne pomoči.

Fantom iz PRD in PGD Radovljica pa se zahvaljujem v imenu celotnega društva PGD Stara Vrhnika, za vabilo na vajo. In kot pravijo, bodo dobro poskrbeli za nas.

Na vajo smo vabljeni :!: predvsem po zaslugi tega foruma :!: , saj so se že pričele (poleg piknika) kazati stranski efekti - povezovanja in medsebojna spoznavanja gasilskih društev (+info. dan :oops: ).

Se vidimo na vaji.

NA POMOČ!!!
Uporabnikova podoba
pouzek
 
Objave: 86
Registriran: 9. september 2002, 18:01
Lokacija: Stara Vrhnika

Objava mihael » 5. december 2002, 10:12

Prdružil bi se pohvalnim besedam mojega predhodnika in se tudi sam še enkrat zahvalil za povabilo.
Tinček: Kar se pa tiče tvojega govoričenja ti povem samo tole: tudi poklicni gasilci niste bogovi, saj kot veš motiti se je človeško in tudi vi se kdaj pa kdaj zmotite ali kaj pofušate zato bodi raje tiho.Če pa bi vsi prostovoljci imeli toliko prakse kot nekateri poklicni bi se videlo kdo je boljši.
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
mihael
 
Objave: 304
Registriran: 30. november 2002, 13:07
Lokacija: Bled

Objava PRD PARAMEDIC » 5. december 2002, 14:10

Hvala za podporo. A pri odgovorih je potrebno paziti da ne bo sprožen spor, saj menim, da tinček ne govori v imenu poklicnih gasilcev, temveč v svojem lastnem. Če sem obveščen prav, je pri poklicnih gasilcih le začasno v smislu civilnega služenja vojaškega roka. Sicer pa ima vsak pravico povedat svoje mnenje, kakršnokoli že je. Mi vemo, kaj znamo in kaj želimo, poleg tega pa za našo usposobljenost govori tudi lanskoletni pokal na regijsekm tekmovanju prve pomoči. In spoštujemo vsakogar, ki je svoj čas poklicno ali amatersko posvetil plemeniti nalogi reševanja, tudi tebe tinček, čeprav ti gremo malo v nos, pa ne vem zakaj. Lep pozdrav!
PRD PARAMEDIC
 

Objava Milan Dubravac » 5. december 2002, 15:41

Če se spomnim in mi bo čas dopuščal se zagotovo udeležim vaje pa bomo tam kakšno ''politično'' rekli. Vam pa čestitam za trud pri naporih za usposabljanje operativcev.
Ni ne bližnjice ne široke ceste do znanja (evklid)
Uporabnikova podoba
Milan Dubravac
Gasilci.org
Gasilci.org
 
Objave: 1887
Registriran: 10. julij 2002, 11:54
Lokacija: smokuč

Objava PRD PARAMEDIC » 6. december 2002, 11:23

Milan, ce imaš cas, si vabljen tudi v soboto po 20.00 v naš lokal na Selu ( Jakelj, saj ves), na naš zabavni večer s PGD Stara Vrhnika.

LP Niko
PRD PARAMEDIC
 

Objava provokator » 8. december 2002, 12:29

Pa vi gasilci ste tolk usposobljeni da kmalu še policajev ne bomo rabili!!Pa sej vi vse znate!Sam ne vem zakaj je še vsaka hiša do tal pogorela?
provokator
 

Objava Milek » 8. december 2002, 13:39

Virus LUZER se širi po Sloveniji :roll:
Uporabnikova podoba
Milek
 
Objave: 491
Registriran: 21. oktober 2002, 23:42
Lokacija: Celje

Objava metodg » 9. december 2002, 10:51

Ja, bo treba najt antivirusni program za take.
Ampak mislim, da tudi Provokatorji in Luzerji radi berejo tale naš forum, kar je pa tudi dobro. PREVENTIVA!!!!

Metod G. :D
Uporabnikova podoba
metodg
 
Objave: 893
Registriran: 12. julij 2002, 14:03
Lokacija: Brezje na Gorenjskem
GE: PGD Brezje na Gor.

Objava jonass » 9. december 2002, 13:33

Metod verjemi še za vsak virus se je našel antivirus tudi za take se bo našel slej kot prej samo čas mora preteči. Ker če takim ljudem ne bi bil forum všeč se ne bi sploh matrali. Nič ne moremo tudi taki ljudje morajo živeti ker drugače bi bilo vse preveč lepo. :idea:
jonass
 

Nazaj

Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost