Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Nesreča na smučišču

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Nesreča na smučišču

Objava Oskar » 12. december 2002, 13:31

Nikakor mi ne gre v račun poročanje in posnetki iz Krajnske gore, ko je ratrag do smrti povozil človeka. :cry: Posnetki na POP TV (24 ur) so pokazali del nesrečnega moškega , ki je štrlel izpod gosenic. Sedaj pa mi ni nič jasno, kako so reševalci ugotovili smrt , ko pa je očitno bil moški še pod vozilom :?: :?: Pa ja niso nastali posnetki pred prihodom reševalnih služb ?? Sodeloval sem že pri veliko nesreč , pa smo povsod poskušali skupaj z reševalci rešiti človeka , da so ga lahko prevzeli medicinci. Šele ko je doktor dal komando smo žrtev pokrili z črnim prtom. Edina možnost, po mojem ugibanju je , da je pod vozilom ostala le noga ??
Ali ima kdo kakšno informacijo, saj so verjetno sodelovali kakšni gasilci , ki so dvignili vozilo ??
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava mihael » 12. december 2002, 14:41

Oskar, v današnjem delu je vse lepo razjasnjeno in obrazloženo. Ne ve se samo to, zakaj je snežni teptalec takoj po zagonu motorja sam speljal.Na kraju so bile vse pristojne službe (sodni izvedenec,dežurni kriminalist in ostali).O tem dogodku se bo še pisalo!
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
mihael
 
Objave: 304
Registriran: 30. november 2002, 13:07
Lokacija: Bled

nesreča na smučišču

Objava Oskar » 12. december 2002, 14:54

Žal ne berem Dela. Sem mnenja , da kje je denar naj še bo Delo. :D
Bom pogledal zvečer v Večer. Če pa gdo ve kaj o tem , pa naj napiše.
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Jani » 12. december 2002, 16:10

Tak model teptalca tehta cca 8.000 kg. Oskar zdaj najbrž veš, da če ga je povozil od nog do glave, ponesrečenec ni imel niti teoretičnih možnosti za preživetje, kar je pokazala tudi obdukcija. In ravno zato in zaradi razjasnitev določenih okoliščin so se odločili, da z umikom teptalca počakajo do prihoda preiskovalnega sodnika in kriminalistične policije.

Imajo pa novinarji (beri=mrhovinarji), kot vse kaže, dobro podmazane ljudi nekje, v določeni službi, saj so bili na kraju nesreče najprej policisti, takoj za njimi reševalci in v nekaj minutah še televizijska ekipa.

Zakaj je tehnično popolnoma izpraven teptalec (danes so opravili pregled vseh teptalcev in so vsi izpravni) ob zagonu poskočil, pa je vsakemu vozniku teptalnega stroja popolnoma jasno (sam sem v RTC to delo opravljal osem let), en novinar pa tega sigurno ne more vedeti.

Oba vpletena sta moja zelo dobra prijatelja in bivša sodelavca in oba zelo v redu človeka, vedno pripravljena pomagati sočloveku.
Mi smo za to izvedeli pol ure po nesreči, ker smo imeli v bližini en požar manjše brunarice in moram priznati, da nas je gasilce ta stvar zelo močno presunila. Mogoče smo bili tudi zato malce premalo pozorni in se nam je čez tri ure še enkrat vžgala, nato smo pa storili tisto, kar bi morali že prvič, tako da sedaj se pa sigurno ne bo več.

Gasilci na to nesrečo nismo oz. niso (GARS) bili klicani, saj so teptalec umaknili klasično (nazaj). Če kdo pozna te stroje ve, da pri vožnji naravnost ne povzročiš še večijih poškodb (gosenica pač tam stoji na mestu).

Jani
Uporabnikova podoba
Jani
 
Objave: 650
Registriran: 19. avgust 2002, 19:09
Lokacija: Kranjska Gora

Objava mihael » 12. december 2002, 17:07

Jani ne vem točno za kateri tip Kassbohrer-jevega teptalca je šlo(240) pa vendar tudi sam kar dobro poznam te stroje (sem tudi delal na smučišču).
Ni mi jasno samo to, zakaj je sam štartal:
-če imaš zategnjeno ročno in el.stikalo v položaju napraj ali nazaj,sploh ne vžge
-če nimaš el.stikala v položaju napraj ali nazaj in ni določenih obratov tudi ne štarta
-če imaš zategnjeno ročno in el.stikalo v nevtralnem položaju ne more bit nič
Od oka predvidevam, da je imel el.stikalo v položaju naprej in ročni gas nad 1200obrati, ali pa je zaradi mraza uparabil start sprej in momentalno dobil visoke obrate.
Ne vem in bolje, da ne škoda je samo voznika, ki bo sedaj kriv ali ne nasankal.
Z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!
Uporabnikova podoba
mihael
 
Objave: 304
Registriran: 30. november 2002, 13:07
Lokacija: Bled

nesreča na smučišču

Objava Oskar » 12. december 2002, 18:20

Hvala Jani za dobra pojasnila, sedaj je vse jasno. Brunarico pa boste že popravili , saj imate lesa dovolj. :D
Nekaj bi dejal v bran televizijski ekipi. To je pač njihova služba in prej ko so na mestu boljši je pispevek za oddajo. A ni to popolnoma isto kot pri gasilcih? Prej ko smo tam bolj smo lahko uspešni. Dokler poročajo objektivno in upoštevajo vse vpletene strani jih jaz ne bi proglasil za mrhovinarje. Včasih so celo koristni, marsikateri gasilec si je nadel čelado na požarišču ko je zagledal TV snemalca.
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Objava Jani » 13. december 2002, 2:45

Ja Mihec, najbrž si jih gledal bolj od daleč.

Šlo je za Kassbohrer PB270DS (270 KM, 10.000 ccm, V6 TD motor, z zimskimi priključki težak 9 ton), kar se vidi že po vseh objavljenih slikah. Sedaj je imel nameščene še letne gosenice in brez priključkov. Lahko mi verjameš (imam tudi v Nemčiji opravljeno šolanje za servisiranje teptalcev), da teptalec tega tipa vžge, ne glede na položaj stikala za smer vožnje in ročne zavore. Vozna elektronika pri tem tipu teptalca mora biti nastavljena tako, da se premakne pri 1000 obr/min. Start spraya nismo nikoli uporabljali, saj ima vgrajenega enega izmed najboljših Mercedesovih motorjev (pa čeprav MB ne maram), ki v prvem obratu zaganjača vžge tudi pri -20. stopinjah.

Drugače pa je tvoje predvidevanje (od oka) približno pravilno.

Oskar, glede novinarjev imaš prav, vendar nakatere stvari dovolj bolijo že brez njihovega vmešavanja. Najbrž bi na te zadeve drugače gledal, če bi bil tudi sam novinar (o svoji nesreči, ali o nesreči bližnjega, tako ali tako ne bi poročal).

Jani
Uporabnikova podoba
Jani
 
Objave: 650
Registriran: 19. avgust 2002, 19:09
Lokacija: Kranjska Gora

Objava PRD PARAMEDIC » 13. december 2002, 10:57

Ob tem tragičnem dogodku podajam moralno podporo udeležencu, ki ga osebno poznam še iz začetkov našega PRD. Njegova zasluga je bila nabava našega prvega reševalnega avtomobila, takrat še opla, in vem, da je požrtvovalen človek, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Poleg tega je tudi izkušen in izurjen reševalec in verjamem, da v dani situaciji ni bilo moč nič več storiti. Niko
PRD PARAMEDIC
 

Objava Gost » 28. december 2002, 11:25

Jaz pa mislim,da ni ravno primerno komentirati primere kot je ta.
Lahko se koga nenamerno užali!Prosim malo pretehtajte kaj je za objavo in kaj ne.
Gost
 


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost