Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Dars s cestnimi zavesami

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Re: Dars s cestnimi zavesami

Objava janezb12 » 28. oktober 2016, 12:15

Pozdravljam rešitev, upam, da bo kaj pomagalo, čeprav dvomim. Predlagam pa eno drugo rešitev, ki bi po moje zelo pomagala: ko nastanejo zastoji, recimo zaradi nesreče in se šoferji ne bodo umikali in dali prostor interventnim vozilom, naj policija take voznike začne kaznovati. Pa bo kmalu red glede tega. Sicer se pa veliko o tem govori, naredi pa bolj malo.

poročna agencija poročni ples poročni šopek vse za poroko poročni prstani poroka poročna darila prostor za poroko poročne lokacije poročna fotografija civilna poroka glasba na poroki organizacija porok ohcet poročno potovanje poročna torta postelje otroški vozički avtosedež jedilne garniture vzglavniki ležišča jogi zdrava trgovina bio trgovina ekološka trgovina veganska hrana darila slovenska hrana naravni probiotiki ideje za darila brezglutenska hrana zdrava hrana naravna krema za sončenje lchftriglav skladi skladi zlato tečajnica delnice vzajemni skladi triglav skladi tečajnica varčevanje vzajemni skladi tečajnica skladi tečajnica tečajnica skladov kako varčevati vlaganje investicijski skladi tečajnica vzajemnih skladov varčevanje denarja naložbe finančni svetovalec varčevanje za pokojnino vzajemni sklad varčevanje v skladih varčevalni načrt upravljanje premoženja triglav vzajemni skladi tečajnica vzajemni skladi vlaganje v skladežar na oglje posteljnina vrtne garniture vzmetnice kopalnica zapestnice nakit napoleon žar hitri kredit varcevanje depozit banka kuhinje kuhinja vgradne kuhinje blok kuhinje mini kuhinje izris kuhinje šumenje v ušesih podancice pms baldrijan holesterol ameriški slamnik ameriški slamnik kandida depresija pegasti badelj pegasti badelj poceni gume žarnice poslovna darila jakne majice vedeževanje marketinška agencija oblikovanje spletnih strani marketing automation vsebinski marketing inbound marketing Google oglaševanje spletno oglaševanje lead generation kredit krediti verižice prstani poceni porocni prstani uhani davcne blagajne avtodeli avto deli strešni kovcki nosilec za kolo predstave
Zadnjič uredil janezb12 - 22. november 2018, 15:05. Skupaj urejeno 11 krat.
janezb12
 
Objave: 2
Registriran: 28. oktober 2016, 11:57

Odg: Re: Dars s cestnimi zavesami

Objava Šumadinac » 30. april 2017, 10:30

janezb12 je napisal:Pozdravljam rešitev, upam, da bo kaj pomagalo, čeprav dvomim. Predlagam pa eno drugo rešitev, ki bi po moje zelo pomagala: ko nastanejo zastoji, recimo zaradi nesreče in se šoferji ne bodo umikali in dali prostor interventnim vozilom, naj policija take voznike začne kaznovati. Pa bo kmalu red glede tega. Sicer se pa veliko o tem govori, naredi pa bolj malo.


Zdravo,

moje mnenje bom zapisal, ker sem pač močno v tej temi in se z njo tudi intenzivno ukvarjam, že res da vse delam prostovoljno in samoiniciativno pa vendar:
DARSove zavese smo imeli priložnost preizkusiti kmalu po nabavi le teh in sicer ob nesreči tovornih vozil na relaciji AC Logatec-Vrhnika, ko je eno tovorno vozilo zgrmelo čez rob AC in tam zagorelo-voznik nesreče in požara ni preživel.
Sam dogodek se je zgodil na odstavnem in voznem pasu, tako da lahko rečemo da prehitevalni pas ni bil "udeležen" v samem dogodku. Po dosedanji praksi bi ob taki nesreči bila AC zaprta za ves promet do konca ogleda kraja nesreče. Ker pa je DARS hitro postavil zavese na črto med vozni in prehitevalni pas, je bil promet sproščen vsaj po prehitevalnem, mi (gasilci), reševalci, policisti in preiskovalna sodnica ter okrožna državna tožilka pa smo delo opravljali nemoteno in varno, saj je promet tekel počasi ampak tekoče. Ta del lahko zaključim zelo pozitivno v korist zastora in DARSa.

Kar se tiče kaznovanja in urejanja področja v zvezi z umikanjem vozil oz. ustvarjanjem reševalnega pasu ob zastojih na AC:
- v zadnjih 3 ali 4 letih se dela OGROMNO na tem področju to je dejstvo. Kot rečeno sem se lotil te problematike samoiniciativno, ker mi pač res ni do tega, da bi še kdaj tekel pred gasilskimi vozili in umikal vozila, da bi se lahko prebili.
Res je, da so na DARSu in AVP potrebovali očitno samo nekoga, ki jim teži in jim ne da dihati, ob tem pa zahteva in konstruktivno predlaga, kaj vse bi se dalo narest, seveda z čim manjšimi finančnimi vložki.
Najprej in v prvi vrsti je DARS, ki se trudi, se zaveda in vlaga kar nekaj financ v to, da bi problematika ne bila tako huda, izdelali so preko 50 transparentov, posneli več video materiala in na vsakem koraku se trudi, da bi izpostavil ta problem. Nalepke, ki jih videvate na vozilih po celi Sloveniji so plod sodelovanja med mano in DARSom in služijo pri ozaveščanju, razdelili smo jih pa že preko 25.000, kar pomeni, da je vsaj 25.000 voznikov danes ozaveščenih kako in kaj.
Tudi Agencijo za varnost prometa smo povabili k sodelovanju in so takoj pristopili k stvari.

Kar se tiče kaznovanja: najprej je treba doseč informiranost in ljudem možnost, da se sploh seznanijo kako je treba ravnati, šele potem sem za neko represivno akcijo. Ampak seveda, v večini primerov, ko do zastoja pride, imajo tudi policisti drugo delo, po drugi strani je še vedno veliko preveč voznikov, ki ne upoštevajo pravil pravilnega razvrščanja, tako da močno dvomim, da bo kdaj prišel dan, ko bodo kaznovani vsi, ki se niso pravilno razvrstili- mogoče takrat, ko bodo le te resnično izjeme.

Mi bomo še naprej javno objavljali posnetke s terena, preko medijev posredovali problematiko javnosti, organizirali predavanja, promocijske akcije, itd. itd.
vse v luči tega, da bo vsak zastoj "lepši" in naši časi prihoda na kraj krajši.


Facebook: ustvarimo reševalni pas na avtocestah

Anže Albreht
Šumadinac
Ogenj in slama, naj bosta sama!(ljudski pregovor)
Uporabnikova podoba
Šumadinac
 
Objave: 1170
Registriran: 23. avgust 2004, 23:18
Lokacija: Logatec


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Exabot [Bot] in 1 gost

cron