Stran 1 od 1

PGD Ptuj - 3 prometne nesreče v roku 50 minut

ObjavaObjavljeno: 14. marec 2013, 19:27
mundat
Sem zasledil na Spinu:

NESREČE V PROMETU
14.3.2013 15:07
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
PTUJ, Prometna nesreča.

NESREČE V PROMETU
14.3.2013 15:38
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
DESTRNIK, Prometna nesreča.

NESREČE V PROMETU
14.3.2013 15:58
Nesreče v cestnem prometu - prometne nesreče
PTUJ, Vozilo je zapeljalo v obcestni jarek.

To je dejansko scenarij, katerega roko na srce, se "bojimo" vsi prostovoljci. Verjamem, da je PGD Ptuj rešil vse zadeve - bi pa me res veselilo, če bi se oglasil kdo iz Ptuja in nam malo povedal kako so stvari obvladali in izpeljali...

LP iz Gornje Radgone ( pa to puno zasnežene )

Odg: PGD Ptuj - 3 prometne nesreče v roku 50 minut

ObjavaObjavljeno: 14. marec 2013, 21:54
Športnik
Nekaj podobnega so že imeli:

MartinV je napisal:Pozdravljeni!

Res je, da smo ptujski gasilci v noči iz petka na soboto v razmiku ene ure posredovali v treh prometnih nesrečah, v katerih je bilo reševano 7 ljudi. Lokacije nesreč so bile z mesta gasilskega doma razmetane v različnih smereh. Problemov z zagotavljanjem potregbenga števila gasilcev in potrebne tehnike nismo imeli. Na vseh treh lokacijah je bilo na terenu 33 gasilcev, 7 gasilcev pa je bilo dodatno v pripravljenosti v gasilkem domu. Na vse nesreče so izvozile ekipe iz gasilskega doma in po eno vozilo z predhodne nesreče, na vsaki lokaciji nesreče pa je ostalo vedno eno vozilo s posadko, katera je dokončala delo na terenu. Povedati je še potrebno, da smo dobili alarm za naslednjo lokacijo, ko smo že končali z reševanjem ponesrečencev iz vozil in so bili le-ti že v oskrbi reševalcev v reševalnem vozilu.
Zadnja leta nekaj krat na leto beležimo primere, ko moramo posredovati hrati na večih lokacijah. Za potrebe tehničnega reševanja smo opremili tri vozila, katera pa praviloma ne izvozijo na isto lokacijo, ampak so v pripravljenosti za morebitni enak dogodek na drugi lokaciji.
Kaj bi se zgodilo, če bi obseg dela zaradi večjega števila dogodkov bil preobsežen za našo enoto? V skladu z internim aktom, kateri ureja to področje, bi zahtevali alarmiranje ustrezne druge(ih) enot-e.


Lep dan / noč še naprej!

Martin


v temi: http://www.gasilci.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=9280&p=146970&hilit=pgd+ptuj#p146970