Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

NESREČNA NESREČA

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

NESREČNA NESREČA

Objava darko » 11. avgust 2009, 22:35

V nedeljo 9.avgusta ob 11.45 je pohodnik obvestil policiste, da je pod viaduktom Goli vrh na avtocesti Senožeče–Razdrto našel poškodovan avto. Odšli so na kraj in našli dve že razpadajoči trupli.

Šlo je za avtomobil volkswagen polo, z ljubljanskimi registrskimi tablicami, je za 24ur.com povedal Marko Kastelic s koprske policijske uprave. Umrla sta 89-letni Srečko Košuta in njegova zunajzakonska partnerica, 66-letna Katarina Sečkar, ki so ju svojci kot pogrešana prijavili 22. maja. Da so ju našli mrtva na območju Policijske uprave Koper, so sporočili tudi s Policijske uprave Ljubljana. O ugotovitvah bodo obvestili tožilstvo.
Predvidevajo, da se je nesreča zgodila med 30. aprilom in 5. majem. Prve ugotovitve kažejo, da je 66-letnica na avtocesti iz smeri Razdrtega proti Senožečam vozila v napačno smer. Na odseku 57 je zapeljala na desno zunaj vozišča. Vozilo je zadelo betonski robnik, odbilo ga je v kovinsko odbojno ograjo, nato pa se je preko žičnate mreže začelo prevračati po pobočju in se po približno 90 metrih ustavilo v gozdu.

Na kraju nesreče so vidne le manjše poškodbe odbojne ograje, ki naj bi jo vozilo zadelo na začetnem delu, kjer se začne poševno dvigovati. Prav zaradi tako majhnih poškodb na ograji nihče ni opazil, da se je na tem odseku ceste zgodila nesreča.
Pri aktivnostih sodelovali tudi gasilci iz Postojne. Osebe - trupli so bile že precej izsušene.
Več na pgd postojna.
Darko
Priloge
avtogolivrh.jpg
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: NESREČNA NESREČA

Objava Oskar » 12. avgust 2009, 14:22

Na TV sem videl gasilca ki je dajal izjavo o reševanju pa mislim da je bil iz PGD Podnanos ali Razdrto. Malo me je začudilo saj te enote nimajo opreme za tovrstno reševanje. :?: ali pa ?
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Odg: NESREČNA NESREČA

Objava andrej.zadnik » 12. avgust 2009, 17:33

PGD Razdrto je samo nudilo pomoč PGD Postojna na omenjeni inervenciji. Predvsem prenos trupel do mrliškega avtomobila, za kar ne potrebuješ ne vem kakšne opreme. Pa še to, čeprav se naše društvo nahaja pod Nanosom smo PGD Razdrto in ne PGD Podnanos. Pri vseh intervencijah na AC Ljubljana-Koper in novo odprti HC Razdrto Nova - Gorica nudimo le pomoč PGD Postojna.
andrej.zadnik
 

Odg: NESREČNA NESREČA

Objava darko » 12. avgust 2009, 21:40

Pristojne službe so v torek, 11. avgusta s kraja nesreče, v kateri sta se pred meseci ponesrečila 89-letni moški moški in 66-letna ženska, odstranile avtomobil. Avtomobil je na avtocestnem odseku 57 (RAZDRTO-Senožeče) zapeljal izven vozišča. Najprej je zadel betonski robnik, nato pa se je odbilo v kovinsko odbojno ograjo in se preko žičnate mreže pričelo prevračati po pobočju. Po približno 90 metrih se je ustavilo v gozdu.

Darko
Priloge
goli vrh dviganje.jpg
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: NESREČNA NESREČA

Objava Zbiljc » 13. avgust 2009, 8:20

Darko, če ne zameriš, bi dodal še eno intervencijo, ki ni ta, je pa zanimiva?...

Kot sem prebral v včerajšnjih Novicah, se je v Domžalah zgodila nesreča, v kateri je bil poškodovan otrok.Desetletnega otroka je "potegnilo" v obračalnik za seno, na srečo pa je njegova mati že ustavila kardansko gred, tako da sila ni bila tako močna, sicer bi verjetno letel na koščke. Gasilci so imeli nekaj težav z samo lokacijo nesreče, niti niso vedeli kaj naj pričakujejo pri sami nesreči. Otrok je bil odpeljan v KC Ljubljana.

No, to je kratka obnova tega dogodka.
Če se prav spominjam, je pred kakšnim tednom pravtako v okolici Domžal v obračalnik potegnilo otroka?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabnikova podoba
Zbiljc
 
Objave: 630
Registriran: 10. september 2006, 19:38
Lokacija: Bojna linija
GE: Medvode


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov

cron