Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

KRAVA V GNOJNICI POD HLEVOM

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Odg: KRAVA V GNOJNICI POD HLEVOM

Objava Rafter » 23. julij 2009, 0:21

Shit. In to dobesedno! :D
Rafter
moderator
moderator
 
Objave: 3021
Registriran: 10. junij 2003, 0:06

Odg: KRAVA V GNOJNICI POD HLEVOM

Objava GASILEC PERO » 23. julij 2009, 0:40

Podkletena je več kot tretjina objekta, zagotovo polovica, saj so v večjem delu hleva rešetke.

Predebatirali smo okoli odvoza gnojnice in dreka in ugotovili, da bi bilo v hitrem času nemogoče izvesti odvoze in to odpeljano gnojnico nekam spustit, saj so še na njivah prideljki in ni prostora za odvoz, trajalo pa bi predolgo.

K sreči je uspela taktika za katero smo se odločili.
Torej črpanje pa odpade!
Če pa ne bi uspelo za kar smo se odločili, pa bi se žal morali odločit za usmrtitev krave na enega od treh možnih načinov. Žal!
GASILSKO DRUŠTVO OBSTAJA ZARADI GASILSKE OPERATIVNE ENOTE, NE PA GASILSKA OPERATIVNA ENOTA ZARADI DRUŠTVA!!!

NE DAMO SE!!! NIKOLI, PA ŠE TE NE!!!

LEP POZDRAV!

PERO J., 041/ 511 - 364
GASILEC PERO
 
Objave: 160
Registriran: 1. september 2007, 22:20
Lokacija: LESKOVEC
GE: LESKOVEC

Odg: KRAVA V GNOJNICI POD HLEVOM

Objava gasilecneg » 24. julij 2009, 20:36

Zanimivo je bilo prebrati vse navedke in razmišljanja, ki pa nekateri izpostavijo, da dotični niso praktiki, oziroma nimajo izkušen in vpogleda v delo z živino in z vsem kar poleg tega spada zraven. Skratka dobri teoretiki brez izkušenj v praksi.
Iz fotk je jasno razvidno koliko je prostora za izčrpavanje, maksimalno dve cisterni hkrati (mogoče). Treba je upoštevati dejstvo, da so fantje imeli opravka z gnojevko ne pa z gnojnico. Če bi se odločili za izčrpavanje bi bil efekt zanemarljiv, ker se ne da izčrpavat ( gostota, izčrpali bi le manjši del tekočine) predhodno bi bilo potrebno z namenskimi mešalniki premešat vsebino, kar lahko traja več ur ,ali pa celi dan glede na količino in gostoto. Poleg tega se ob mešanju sproščajo velike količine plinov, ki pa so gotovo prijazni živim bitjem....Največji problem pa nastane z deponijo, ki je ni in ne sme biti (nitratna direktiva EU) površine za raztros gnojevke so običajno oddaljene od hlevov, lahko nekaj sto metrov pa do več kilometrov( parcelacije), poleg tega pa je potrebno imeti pokošene travinje ali njive primerne za dognojevanje. Če bi odvažali drugače bi bili v prekršku, to pa bi bilo zanemarljivo z ekološko nesrečo in tudi z materialno škodo. Glede na potek intervencije ste se odločali (po mojem mnenju)odlično in ravno tako postopali. Svaka čast, prepričan sem da vas ne bo nihče od "pomembnih pohvalil ali pa vsaj omenil". V takšnih primerih se je smiselno posvetovati z domačini oziroma z ljudmi iz foha, ki poznajo razmere in posledične dogodke, kar pa mislim, da ste se .
LP in srečno v bodoče.
gasilecneg
 

Nazaj

Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 1 gost

cron