Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

LETALSKE NESREČE

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

LETALSKE NESREČE

Objava darko » 31. avgust 2008, 20:46

V zadnjih dneh je v letalskih nesrečah umrlo več kot 230 ljudi, več letal je moralo zaradi tehničnih napak zasilno pristati, dve so ugrabili.
Zanimivo, da se nesreče dogajajo povsod po svetu in različnim prevoznikom. Seveda se nesreče večinoma dogajajo izven asfaltiranih stez, mnogokrat tudi na težkih terenih. Požari so tudi spremljevalci nesreč.
Ali imamo primerno tehniko za reševanje in gašenje?
Darko
darko
 
Objave: 2932
Registriran: 18. november 2003, 14:06

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava Oskar » 2. september 2008, 9:51

pred nekaj dnevi so na RTV slovenija v odmeve povabili dva goata ki sta govorila o letalskih nesrečah. Eden od gostov je bil direktor letališča v Mariboru. Joj mene joj, tam še letal nimamo ne da bi imeli nesreče. ! :D :D
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava rfireman » 2. september 2008, 19:55

Zakaj pa ne bi imeli primerne tehnike, mi smo že enkrat izvozili na "strmoglavljanje letala", izvozili smo z vsem kar je blo možno, ap še kr nekaj drugih sosednjih enot je bilo aktiviranih. V Lajšah pri Šoštanju je manjše letališče in prijavo smo dobili, da je strmoglavilo letalo, nismo pa vedeli kakšno letalo zato smo ukrepali kot, da bi strmoglavilo potniško letalo. Strmoglavilo je manjše letalo z dvema osebama, ki pa žal nista preživela :(

Najbolj primerno tehniko pa itak imajo poklicni na letališču Jožeta Pučnika in Edvarda Rusjana ( mater kakšna dolga imena ) :mrgreen:

Ko pa smo že glih pri tem, Oskar zanima me če ste kdaj ( JZZPR ) posredovali na Mariborskem letališču :?:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabnikova podoba
rfireman
 
Objave: 1803
Registriran: 2. julij 2007, 20:03
Lokacija: PGD Velenje

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava tadejS » 3. september 2008, 11:12

Rfireman, verjemem, da se v višje kategoriziranih društvih najde kaj primernega orodja. Kaj pa ostali. Vprašanje pa je tudi v taktiki. Vem npr., da za vsa letal s "kataputnim sedežem" velja, da se sedeža ne smemo dotikati, ker so tudi navidezne razbitine lahko smrtno nevarne za reševalce. O teh stvareh odločajo pač pristoji "eksperti". Ne vem pa če smo gasilci (izvzeti letališki) ravno usposobljeni oz. izobraženi, da točno poznamo vsak tip letala.

Ker je že Darko odprl temo, bi mogoče kdo ki se kaj spozna odgovoril na to vprašanje. Kakšno vrsto in količino goriva imajo letala: športna 4-6 sedežev s propelerskim motorjem, propelerska ali reaktivna z do 30-50 sedeži in ostala večja. Vem, da v taki nesreči ni le požar edini spremljevalec dogodka. Možna je tudi kakšna druga delitev na razrede.

Pa še to. V svoji rosni mladosti smo s prijatelji želeli pospešiti razrez "aluminijaste pločevine" debele cca 2 mm. Pa smo si pri sosedu sposodili fleks z rezalko za železo fi 115 mm. Pa smo na dolžini cce 0,5 metra obrabili vso rezalko. Vprašanje ki se mi poraja, kaj bi bilo pri neki letaski nesreči pri prerezovanju nosilnih profilov, ki so narejeni kot vem iz t.i. letalskega aluminija-laični izraz.

Upam da nisem preveč pihnil mimo naslova.
tadejS
 
Objave: 314
Registriran: 15. marec 2005, 8:29
Lokacija: Knežak

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava man 14.284 » 5. september 2008, 19:30

Eden od gostov je bil direktor letališča v Mariboru. Joj mene joj, tam še letal nimamo ne da bi imeli nesreče. ! :D :D


Čisto dovolj jih je da lahko pride do velike letalske nesreče, je pa vrjetno pripravljenost na tak dogodek zaradi takšnega razmišljanja bolj slaba!! Če letala pristajajo in vzletajo(pa če tud samo 1x tednsko) je treba bit pripravljen na vse!
Uporabnikova podoba
man 14.284
 
Objave: 1011
Registriran: 8. januar 2003, 23:25
Lokacija: Zgornja Bistrica

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava binep » 5. september 2008, 20:57

tadejS je napisal:
Ne vem pa če smo gasilci (izvzeti letališki) ravno usposobljeni oz. izobraženi, da točno poznamo vsak tip letala.

Ker je že Darko odprl temo, bi mogoče kdo ki se kaj spozna odgovoril na to vprašanje. Kakšno vrsto in količino goriva imajo letala: športna 4-6 sedežev s propelerskim motorjem, propelerska ali reaktivna z do 30-50 sedeži in ostala večja. Vem, da v taki nesreči ni le požar edini spremljevalec dogodka. Možna je tudi kakšna druga delitev na razrede.


Kar se tiče usposobljenosti bi verjetno res lahko priznali, da gasilci "teritoialci" niso popolnoma usposobljeni za posredovanje pri letalskih nesrečah.
Gasilci na letališčih smo namreč poleg rednega izobraževanja za poklicne gasilce podvrženi tudi drugim, lahko bi rekel letalskim pravilom. Podrobneje o tem govori Pravilnik o reševalni in gasilski službi na javnem letališču in Zakon o letalstvu. Dejstvo je, da se za gasilce na letališčih poleg "standardnih" znanj zahtevajo tudi dopolnilna znanja, s čimer si pridobimo dovoljenje za delo gasilca na javnem letališču, ki ga izda Ministrstvo za pormet oziroma Direktorat za civilno letalstvo. Tudi nadzor gasilcev na javnih letališčih se poleg inšektorjev za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami izvaja tudi s strani pometnega inšpektorata. Večkrat letno se s strani prometnega inšpektorata izvaja odzivni čas in čas prihoda na "mesto nesreče". So pa včasih ta preverjanja zelo različno razporejena, zgodi se tudi da so po tri ali štiri na mesec, pa potem spet nekaj mesecev ne itd.
Ker sem prej omenil dovoljenja za delo gasilca na letališču, bi tukaj lahko povdaril, da se pri teh preverjanih preverja poleg poznavanja opreme itd. tudi poznavanje letal in njegove konstrukcije. Pri letalih je namreč zelo pomembno na katerem mestu bi npr. lahko naredili odprtino za reševanje. Tako kot pri cestnih vozilih tudi tukaj obstaja določen red, lahko bi celo rekel da je tukaj pazljivosti še več, na letalu se namreč nahaj ogromno sistemov, kot so sistem za kisik, gorivo, klimo, gašenje, pnevmatski sistem, hidravlični sistem in še bi lahko našteval. Prav posledica tega pa je prav gotovo že v prejšnjem stavku omenjeno odpiranje letala. To so namreč znanja ki jih moramo gasilci na letališčih dokazati že po uspešno opravljenem šolanju za poklicne gasilce, saj zaenkrat v rednem izobraževanju ni vključenega programa o letalih, pa bi bil lahko, saj se namreč letalska nesreče zgodi prav povsod, res pa da statistike kažejo, da jih je največ pri vzletanju in pristajanju. Poleg tega bi omenil še dejstvo, da smo gasilci na letališčih edini gasilci ki moramo svoje znanje in izpite za pridobitev dovoljenja podaljševati na vsake dve leti. Gasilcu, ki se namreč zaposli v eni od teritorialnih poklicnih enot, namreč zakonsko po pridobljeni izobrazbi ni potrebno opravljati nobenih "podaljškov" izobrazbe, ki si jo je pridobil.

Še odgovor na vprašanje o količini goriva v posameznih letalih:
Letalo Airbus A320, 156 sedežev ima 15600 litrov goriva kerozin,
Letalo Airbus A300, 345 sedežev ima 62000 litrov goriva kerozin in
Letalo B 747, 480 - 500 sedežev ima 189400 litrov goriva kerozin.

lp

Bine
Uporabnikova podoba
binep
 
Objave: 558
Registriran: 1. september 2002, 23:55
Lokacija: Podnart

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava rfireman » 13. september 2008, 17:16

Včeraj sem priletel iz Bolgarije, bil sem na dveh letališčih in videl zastarela gasilska vozila, eno samo vozilo specializirano za letališča pa še to vozilo je bilo staro najmanj 25 let :(
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabnikova podoba
rfireman
 
Objave: 1803
Registriran: 2. julij 2007, 20:03
Lokacija: PGD Velenje

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava tomaz » 23. september 2008, 16:29

Bine, je pa res, da mi teritorialci ne bomo rezali konstrukcije letala (upam), ker kar pade iz višine, pa če je to samo 100 m, mislim, da ni več kaj rezat, samo še pobirat, kar ostane, posebno še pri tej količini goriva, ki si jo napisal.
Glede reševanj iz katapultnih sedežev (te imajo vajaška letala) pa: Ko smo bili na takšnem izobraževanju, oz. predstavitvi na letališču v Cerkljah, nas je vojaška oseba prepričevala, da nimamo kaj početi okrog pilotovega sedeža in da je on edini, ki to lahko počne, pa čeprav je medtem na počitnicah na Mauriciusu... No nekateri kolegi, ki so bili v Afganistanu so trdili ravno nasprotno.
Uporabnikova podoba
tomaz
 
Objave: 293
Registriran: 2. marec 2003, 22:24
Lokacija: Kranj

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava LESCE2 » 28. september 2008, 11:52

Tomaž sem se kar malo zamislil, kako bi zgledal, če bi katapultni sedež dobil v betico. ;) Tukaj kakšn octopus pač ne pride v poštev. In mislim, da je vašega sogovornika bilo ravno to strah. Čeprav v praksi bi pa ravnali... ???
LESCE2
 
Objave: 1011
Registriran: 28. april 2004, 18:18
Lokacija: Lesce-Gorenjska

Odg: LETALSKE NESREČE

Objava tomaz » 29. september 2008, 11:45

Matej, mislim, da ni bil to problem, glede vojaške osebe mislim. Bolj je bilo to zgleda v "Hot shots" smislu :wink:
Upam, da razumeš
Uporabnikova podoba
tomaz
 
Objave: 293
Registriran: 2. marec 2003, 22:24
Lokacija: Kranj


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 6 gostov

cron